Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

Карагьоз 2013г
Модератори: emo vasilev, alekst
Re: Карагьоз 2013г
Здравейте и от мен. Няма ли колеги от Бургас които да са се пробвали за да кажат как е положението тука? Има ли .. няма ли карагьоз и ако има къде по точно? Като цяло нищо не ми е понятно от морския риболов но ще се поровя малко из форума за да не задавам въпроси предварително относно това как се лови карагьоза. 

- Borkata
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Снощи между КРЗ и Западно пристанище имаше поне 4 малки делфина.Един от дядовците успя да хване 2 блеча и няколко цаци.
Качествени чепарета Borkata

-
- новобранец
Колега темата е пусната на 31.03.2013г.Teodor Vasilev написа:Всичко много хубаво дано карагъоз да има ама хич неми харесва че на 1 април е отворена темата![]()
Наслука и дано да има берекет

А сега и малко по темата. Днес отидох под моста , но се получи малък технически проблем, защото пръчката която си купих вчера

вчера,1 карагьоз и 7блеча,за целият ден,от 10 души общо
щом има и 7блеча е някъде при вас в Бургас,а при нас във Варна се говори за хванати риби,но аз от три дена ходя на проверка и нищо не съм видял.
- shturetc
- ще става разбирач
Kолегата ko_kaz е искал да каже,че вчера по икиндия на Западното в Бургас-24 място-е изкарал един кандидат-карагьоз (на клатене с 8м-ва гьостерица),а в следобедните часове около него са взети още 7 блеча!
ko_kaz,прави са съфорумците да искат малко по-обстойно инфо...или поне вилаета,гдето е гепена рибата!Що не си сложиш местонахождение за всеобщо улеснение? Ама,да не пишеш Шумен или ВойводА
Пиши Бургас и ,дори да не споменаваш дестинацията си на риболов,ние ще си правим(може би верни) дедуктивни изводи
Спасибо за телефонната информация!
ПП...Днес риби на Запада в района на канала ,във времевия интервал 9:30- 13:30 не се извадиха...понеже ни един рибар не се появи във въпросния участък...Всъщност,бЕхме неколцина рибари,ама ...без въдиците

ko_kaz,прави са съфорумците да искат малко по-обстойно инфо...или поне вилаета,гдето е гепена рибата!Що не си сложиш местонахождение за всеобщо улеснение? Ама,да не пишеш Шумен или ВойводА

Спасибо за телефонната информация!

ПП...Днес риби на Запада в района на канала ,във времевия интервал 9:30- 13:30 не се извадиха...понеже ни един рибар не се появи във въпросния участък...Всъщност,бЕхме неколцина рибари,ама ...без въдиците

-
- новобранец
Колеги някои може ли да ми обясни каква е тази риба "блеч" или на кое се вика блеч , защото нещо не ми стана ясно.ko_kaz написа:вчера,1 карагьоз и 7блеча,за целият ден,от 10 души общо

- kobovet
- новобранец
Ако ти кажа Харип ще стане ли ясно?krisi00422 написа:Колеги някои може ли да ми обясни каква е тази риба "блеч" или на кое се вика блеч , защото нещо не ми стана ясно.ko_kaz написа:вчера,1 карагьоз и 7блеча,за целият ден,от 10 души общо
http://e-ecodb.bas.bg/rdb/bg/vol2/Almaeoti.htmlkrisi00422 написа:Колеги някои може ли да ми обясни каква е тази риба "блеч" или на кое се вика блеч , защото нещо не ми стана ясно.ko_kaz написа:вчера,1 карагьоз и 7блеча,за целият ден,от 10 души общо
Мисля че това ще ти помогне , ама като чета май е зщитен или поне застрашен вид.
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Стънииии,ssg написа: http://e-ecodb.bas.bg/rdb/bg/vol2/Almaeoti.html
Мисля че това ще ти помогне , ама като чета май е зщитен или поне застрашен вид.

Виж горе доктора кво е писал.
Глобен си една ракия на следващия "Букет".

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
-
- новобранец
Благодаря за отговора
. Харип знам какво е , но не бях чувал или чел за блеч сега вече знам какво е
.

Е що глоба ве бат Киро не разбрах , пише си че се среща с карагьоза а не че е дребното на карагьоза , но ако все пак съм в грешка няма да обжалвам наказанието я , щом си казал ракия , имаш яКИРО написа: Стънииии,![]()
Виж горе доктора кво е писал.
Глобен си една ракия на следващия "Букет".

- Borkata
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Абе баш бая карагьоз си е ама недоразвит
Иначе в различните райони по различен начин му викаме 

Качествени чепарета Borkata

- shturetc
- ще става разбирач
Ако гледаме принципно блеча е отделна риба от едно и също семейство с карагьоза,заедно със сардината,сарделата,цацата...абе,някъде ги бях постнал всичките. В Бургас,обаче,с блеч наименоваме и малките карагьози (по същия начин както на малките лефери казваме чернокоп,на малките паламуди-циганка,на сафридите--граца...).Във Варна на малките карагьози им викат харип (поправете ме,ако греша),но по юга никъде не съм срещал това наименование.
Инак,за да не спамя повече,да отбележа,че в пристанище Бургас-Запад вчера са изкараха 5-6 карагьоза,около 10-ина блеча(малки карагьози
),доста цаци и безброй атерини(гюмюш за колегите от север).Тъй че,бургазлии,грабвайте такъмите и се възползвайте от хубавото време и...последните дни преди падането на мандалото(окончателното затваряне на Пристанище Запад за рибари
)
Наслука на всички!
Инак,за да не спамя повече,да отбележа,че в пристанище Бургас-Запад вчера са изкараха 5-6 карагьоза,около 10-ина блеча(малки карагьози

Наслука на всички!