Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Сладководен Риболов
naRiba.com

Форум

морунаж
Модератор: bobopeli
- vali.67
- новобранец
- Обратна връзка:
Re: морунаж
[quote="МАРТИНчО"]ще ме посъветвате ли нещо за тази риба.стръв,захранка?
10Х[/quo:
;Морунай;
По нашия край Ямбол и викаме ;Гърбавица, нагоре по-поречието на Тундя след Ямбол до Елхово та чак до Срем и Устрем и викат ;Чумурлига и т. н.
Много добър риболовен обект представлява поне за мен ,не само през зимата а и през лятото особенно.
Обикновенно през лятото на язовир Камчия съм имал безброй успешни излети с цел най вече тази така борбена риба ,която още с засичането се стреми към най дълбокото място с устремни тласъци , а и ако я вадиш от 5-6 метра и то с гол телескоп прейвяването е незабравимо ,това говоря за през лятото най - вече.
През зимата също се отчита добре но я търся основно по Тундя на синец небезизвестният метод.
В този период на годината след забраната най добре излиза на бял червей или пинки ,малко по-късно вече на традиционната си стръв жито ,жито използвам и за захранка това говоря за Язовир Камчия щото другаде може да е привикнала и към друга стръв,също така може да опиташ сега и на кускус също отлична стръв ,може и на тънък торен червей.
Не знам каква големина достига ,но на мен най -голямата ми е 1.250гр ,на синец през зимата ,трябва да ти кажа ,че за малко да напълня гащите от кеф .но това в кръга на шегата
Долу -горе за сега това ,ако те интересува още нещо....................
Наслука
10Х[/quo:
;Морунай;
По нашия край Ямбол и викаме ;Гърбавица, нагоре по-поречието на Тундя след Ямбол до Елхово та чак до Срем и Устрем и викат ;Чумурлига и т. н.
Много добър риболовен обект представлява поне за мен ,не само през зимата а и през лятото особенно.
Обикновенно през лятото на язовир Камчия съм имал безброй успешни излети с цел най вече тази така борбена риба ,която още с засичането се стреми към най дълбокото място с устремни тласъци , а и ако я вадиш от 5-6 метра и то с гол телескоп прейвяването е незабравимо ,това говоря за през лятото най - вече.
През зимата също се отчита добре но я търся основно по Тундя на синец небезизвестният метод.
В този период на годината след забраната най добре излиза на бял червей или пинки ,малко по-късно вече на традиционната си стръв жито ,жито използвам и за захранка това говоря за Язовир Камчия щото другаде може да е привикнала и към друга стръв,също така може да опиташ сега и на кускус също отлична стръв ,може и на тънък торен червей.
Не знам каква големина достига ,но на мен най -голямата ми е 1.250гр ,на синец през зимата ,трябва да ти кажа ,че за малко да напълня гащите от кеф .но това в кръга на шегата
Долу -горе за сега това ,ако те интересува още нещо....................
Наслука
- vali.67
- новобранец
- Обратна връзка:
Re: морунаж
[quote="MARTIN4O"]6te me posavetvate li ne6to za tazi riba.strav,zaxranka?
10X[/quot
Izvinqvam se za gre6kite v pisaneto no ot Latinica na BG taka stana
10X[/quot
Izvinqvam se za gre6kite v pisaneto no ot Latinica na BG taka stana
В Дунава морунажа си се лъже съвсем порядъчно през лятото. Просто трябва да се познават местата, където излиза и да се търси там главно привечер или рано сутрин. Захранва се повечко (обикновено с т.нар. "мамка"), а стръвта е бял червей или троха. Възможно е да се лови и на стиропор с хранилка от омесен хляб. Все пак мисля, че трохата е най-добрия вариант за лятото...
Ако обаче си решил да търсиш в Дунав морунаж и скобар на едно и също място струва ми се, че няма да имаш успех. Скобара обича чакълести участъци (или чакъл с пясък) със силно течение, докато морунажът е по-склонен да се задържа на малко по-тихи места (но не съвсем без течение) и по-тинесто дъно.
Ако обаче си решил да търсиш в Дунав морунаж и скобар на едно и също място струва ми се, че няма да имаш успех. Скобара обича чакълести участъци (или чакъл с пясък) със силно течение, докато морунажът е по-склонен да се задържа на малко по-тихи места (но не съвсем без течение) и по-тинесто дъно.
Благодаря ти за инфото!!!В Тунджа обаче положението е малко по различно относно местата.До сега не ми се е случвало да вадя само от единия вид на едно и също място.Но и не мисля да минавам разтоянието от туската граница до румънската за Морунаж(Чумурлига по наше му)
Още веднъж Благодаря!!!
И ДАНО ОТ УТРЕ ДА НЕ ВИ СТИГАТ ЖИВАРНИЦИТЕ!!!

Още веднъж Благодаря!!!
И ДАНО ОТ УТРЕ ДА НЕ ВИ СТИГАТ ЖИВАРНИЦИТЕ!!!
САМО ХУБАВ АЛКОХОЛ ЗАСЛУЖАВА НАШЕТО МЕЗЕ