Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мирни риби
naRiba.com

Форум

Таранка(карас)!!!
Модератор: sapuna
Таранка(карас)!!!
имам язовир от години,развъждам сладководна риба(шаран,толстолоб и др.),но кво ли не съм правил за да се оттърва от тази мръсна гад ТАРАНКАТА. Благодаря ви от сега за коментарите....
-
- новобранец
Re: Таранка(карас)!!!
освен сам да я изловиш максимално много за др. не се сещам
- nocalled
- научил се да хвърля
ми земи кажи къде ти е водоема да започна да идвам и да те отърва 

you'd better run...
+1nocalled написа:ми земи кажи къде ти е водоема да започна да идвам и да те отърва

- djokoriboloveca
- разбира нещата
Щом споменава КАРАС ще да е около Тутракан-Силистра,аз съм наблизо и мога да се включа в излавянето на тази гад.
За всеки отделен ден за риболов,Господ дава два..
Пусни в язовира порядъчно количество Щука и Бяла рибаadanali написа:...кво ли не съм правил за да се оттърва от тази мръсна гад ТАРАНКАТА....

Един ден , ще накарам България да се гордее с мен .......
"Пусни в язовира порядъчно количество Щука и Бяла риба ",пуснах но всичката бяла риба измря...
А идеята за излавянето не е никак лоша
Доста колеги ще се зарибят да половят каракуда, защото при по-добра подхранка съобразена със сезона, по фин такъм и активност на каракудата може да се получи един добър риболов
Поздрави и успех в начинанието!

-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Щуката и бялата риба няма да свършат работа,вземи си пусни сом,той е ненаситен,и освен това си има добра цена, да не говорим че при наличието на храна расте много бързо.Ако не развъждаш рибата директно във водоема,тоест не те притеснява какво ще стане с хвърления хайвер, пусни си слънчевки,колкото повече толкова по добре,те са тотални прахосмукачки за хайвера на шарановите и не само на тях риби.Така направиха преди мнооого години мои приятели на Брягово,след това зарибиха само с хищник за една година и водоема им се изчисти тотално от навлеци.
Късмета е резултат от много добро планиране !!!
- pala4a82
- научил се да хвърля
само спортен риболов и то през забрана та щети свършат работа
риболова е болест която не се лекува само се задълбочява
и сома не върши работа,като се има на предвид че на година вадя около 4-5 тона таранка,и много не ми се пуска сом на язовира,.....
- anton jambol
- фен клуб-скобар
ами освен спортен риболовadanali написа:и сома не върши работа,като се има на предвид че на година вадя около 4-5 тона таранка,и много не ми се пуска сом на язовира,.....

Хвани и пусни не бъди алчен
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Сома и щуката не помагат при положение,че гледаш и шаран,толстолоб,амур. Единственото спасение е бялата риба, но тя иска повече кислород от сома и щуката и за 4-5 тона каракуда 100-150гр трябва да пуснеш около 1 тон бяла риба 500-700 гр ,но зарибитела на другите риби да е над 300гр.
п.п При положение ,че язовира е поне 30-50 декара и имаш постоянен приток на прясна вода.
п.п При положение ,че язовира е поне 30-50 декара и имаш постоянен приток на прясна вода.
Един познат , източи язовира изора го , махна всичката риба (включително таранка и слънчовка) , напълни го след 3-4 месеца , зариби го с амур , шаран и толстолоб , и след 1 година отново имаше таранка ! 

- nikolaiiliew
- сериозен играч
Е как става тоя номер?KOllety написа:Един познат , източи язовира изора го , махна всичката риба (включително таранка и слънчовка) , напълни го след 3-4 месеца , зариби го с амур , шаран и толстолоб , и след 1 година отново имаше таранка !

Късаш, вържеш и продължаваш. Упоритост и търпение му е майката!