Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

Риболов на Костур
Модератор: sapuna
- empar
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Re: Риболов на Костур
А ако господин инспектора реши, че ще ги пържиш, ходи му обяснявай, че са за стръв. Аз ще си купя, пък ако искат да дойдат да ме разведат за оная работа. Само за това остана да се заяждат. Покрай Монтана да не говорим. Там рачилото, даже и за ядене да ловиш не е грехота на фона на това какви изродщини се вършат и то с тяхно знание и позволение. 

'начиии толко' много кълвеше....хвърляш-вадиш, хвърляш-вадиш и по едно време толко' се разкълва, че немаш време да хвърлиш.....САМО ВАДИШ!!!
ooo злоупотребите по нашия край са фрапиращи!
Но да видим, до кога, мисля съвсем скоро да дам гласност на случващото се.
Но да видим, до кога, мисля съвсем скоро да дам гласност на случващото се.
- Vid
- кандидат преподавател
Риболова с рачила, парашути, телевизори и пр. мрежарски пособия е забранен, без значение дали е за стръв или за пържене....
Относно костура, вече в моя ареал на риболов, той почти изчезна. Това смятам се дължи на добрата популация на бяла риба, която е доминиращ вид и изтребва плевелните такива...
Ловят се само и единствено големи костури и то доста рядко....
Относно костура, вече в моя ареал на риболов, той почти изчезна. Това смятам се дължи на добрата популация на бяла риба, която е доминиращ вид и изтребва плевелните такива...
Ловят се само и единствено големи костури и то доста рядко....
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
A сега ако ми цитираш и закона където е посочено, че рачилото е мрежарски уред и е забранено, ще те черпя бира!
Принципно са забранени вертикалните мрежести уреди,а рачилото е хоризонтално,тук става действително интересно дали всъщност е забранено със закон или само на думи.
Виж ся, ако ч0векЪТ е пил две- три ракии, "... нема проблеми брат ми... " Ама ако не е пил нищо и жената е била "пас", "... значи тогава иаме проблем, братчед.." или трябва да го почерпиш 2-3 ракии или в случай ако нямаш и 5 лева вършат работа или големи проблеми... Като го питаш къде е проблема, ти цитира един текст от закона за "мрежести уреди" и други такива..
- Vid
- кандидат преподавател
Бахти и гаднярите де сте, цял ден разлиствам ГПК и сега га седна на раздумка тук да разпусна от гадното ежедневие, пак ме карате да го правя
ЗРА
ДОПЪЛНИТЕЛНИ РАЗПОРЕДБИ
§ 1. По смисъла на този закон:
15. "Косене (търмъчене)" е риболов чрез използване на малоразмерни мрежени уреди или куки, при който с резки движения се улавят или пробождат и закачват отделни екземпляри риби.
Нужно ли е да цитирам и съдебната практика, която потвърждава така написаните актове? Ако са читаво написани де...
п.п.

ЗРА
ДОПЪЛНИТЕЛНИ РАЗПОРЕДБИ
§ 1. По смисъла на този закон:
15. "Косене (търмъчене)" е риболов чрез използване на малоразмерни мрежени уреди или куки, при който с резки движения се улавят или пробождат и закачват отделни екземпляри риби.
Нужно ли е да цитирам и съдебната практика, която потвърждава така написаните актове? Ако са читаво написани де...
п.п.
Виж ся, има закон който не е много по различен от този в европейските страни. Ако си брако, това е отделен върпос. Ако си пич- отиваш в магазина, купуваш си рибки за по малко от те 5 лв. за които говориш и си ловиш на воля.....ourglory написа:Като го питаш къде е проблема, ти цитира един текст от закона за "мрежести уреди" и други такива..
Сенека
Сенека
Рачилото е бракониерско според наредбата, друг е въпроса че с рачило или с парашут ще хванеш по- малко риба от болонезата например, и то с пъти по- малко. 

- empar
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Ама с болото рибки за стръв...трудно ще хванеш. Винаги можем да си купим рибета, ама не са оригинални 

'начиии толко' много кълвеше....хвърляш-вадиш, хвърляш-вадиш и по едно време толко' се разкълва, че немаш време да хвърлиш.....САМО ВАДИШ!!!
- Вуйчо-Ваньо
- сериозен играч
То по принцип с купени рибета,но без издаден касов бон за тях,пак си в издънка.Държа да отбележа,че никога не съм получавал касов бон за закупена стръв!

- empar
- ще става разбирач
- Обратна връзка:

1. Предложете хубава сопа за риболов с бомбарда. Какви бомбарди ползвате? Как ги водите? Повод, куки, монтажи???
2. Някой ловил ли е с отвесни блесни и балансири(ледените методи) на открита вода, т.е. от лодка? С какви точно?
3. Риболов на куршумче? Как и от какво се прави? в какви разцветки, какви куки? Как се работи с такъв такъм? С каква въдица най-добре се лови на такива отвесни методики?
и такаааааааааааааааа нататък...
И в кой магазин предлагат рибки по 4-6 см?
Какво пречи да го извадиш като ги видиш че идват- извън водата рачилото е като кепчето- щом не е във водата- ловиш си пеперуди за колекцията, един колега отцепка е безценен 10- 15 минути докато си набавите стръв в кофата.Pe6o_Tikvata написа:Колеги да не решите че се заяждам ама ми казаха че някои колеги изгоряли докато ловили рибки за стръв с рачило водил се бил бракониерски уред аз вече 2-3 години не смея да го извадя за да си ловя стръв със него
- Vid
- кандидат преподавател
vyrhara написа:Какво пречи да го извадиш като ги видиш че идват- извън водата рачилото е като кепчето- щом не е във водата- ловиш си пеперуди за колекцията, един колега отцепка е безценен 10- 15 минути докато си набавите стръв в кофата.Pe6o_Tikvata написа:Колеги да не решите че се заяждам ама ми казаха че някои колеги изгоряли докато ловили рибки за стръв с рачило водил се бил бракониерски уред аз вече 2-3 години не смея да го извадя за да си ловя стръв със него

Но, ако те хванат да я пускаш, вадиш или в багажника с риба, вече става друг въпроса..

Сенека
Сенека
-
- новобранец
На язовир Пясъчник има едни малки рибета,Гамбузия мисля че се казват много приличат на Гупи само че са с доста по бледа окраска,плуват си точно до брега лесни са за хващане и ги лових точно с един пеперудник купен от JYSK за има има няма 5 лв.Даже си взех няколко и ги развъждах у нас.Идеални са за стръв за костур само че предполагам защото са и по малки като размер кълват и по дребни костури.Иначе на симеонче са ми били най-добрите удари от костур.