Помогнете с избора: Сеат Кордоба или Ибиза

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Публикувай отговор
Аватар
potrebitel_666
новобранец
новобранец

Помогнете с избора: Сеат Кордоба или Ибиза

Мнение от potrebitel_666 »

На крачка от закупуването на първи автомобил сме и още се чудя кое да избера. За марката се ориентирах бързо. Относно модела имам затруднение. Като се има предвид, че мисля с лека переспектива за увеличаването на семейството, си мисля за Кордобата, но пък Ибизата ми харесва повече и е по-маневрена и по лека (със мисъл за разхода на гориво),но уви с по-малък багажник. И двете мисля да са на бензин. И така това са моите мисли. Ще съм много благодарен на колеги за компетентно мнение относно нашата дилема!

П.С. Благодаря предварително на далите мнение, каквото и да е то!!! И наслука на всички колеги през цялата година, а и догодина. :D
Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Re: Помогнете с избора: Сеат Кордоба или Ибиза

Мнение от GODzillata »

Сеат Кордоба или Ибиза - ибиза ти, аз карам мерцедес! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Аватар
Teo 62
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Teo 62 »

GODzillata написа:Сеат Кордоба или Ибиза - ибиза ти, аз карам мерцедес! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
И Путко Мафани ша ти е шефффф :lol: Колегата - ибизата ако питаш мен :D
gogibo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gogibo »

Е еее.....не така де! Колегата иска съвет.
Моето мнение е,че квото и да си вземеш,след два-три излета ще ти отеснее.Ако мислиш в перспектива,
то избий си от главата "асфалтните бълхи" и се ориентирай към голямо комби,ван или мини бус.
И те ще ти отеснеят,ама по нататък във времето.
А иначе за сравнение между малкото и голямото МПС: данък-същия,винетка-същата,застраховка-тоже,
разхода-същия и др.още. Разликата е в полезния обем,който търкаляш.
4ushi
новобранец
новобранец

Мнение от 4ushi »

Според мен Кордоба комби 1,9 TDI 90 к.с. Това ти го казвам заради увеличаването на семейството ти. Кола седан е за хора който возят само куфари. Доста непрактична е за по обемни товари. Малкия хечбек пък е тесен, но за сметка на това има предимството на отваряща се 3-та(5-та) врата като при комбито и можеш да си ползваш пространството и на купето за багаж.
Аватар
stankof
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stankof »

Колега здравеи!Карам Кордоба от 8 години,и да ти кажа не е кои знае колко тясна!Зна4и купето и е найстина малко късичко,но за сметка на това не подценявай факта че задните седалки падат при нужда и багажника ти става по-дълъг.За багаж не е кои знае колко обемна,но като тръгна за балкана на вилата,спокойно ми събира всичкия багаж+ жената и детето което стои в детски стол.Друг е въпроса какъв риболов практикуваш,защото на мен като отскорошен спинингист не ми трябва кои знае колко място за такъмите,но ако си някой запален шаранджия примерно,лошо ми става за колко оборудване може да стане въпрос.Аз съм много доволен от проходимостта на колата,да ти кажа по доста черни пътища съм минавал безпроблемно без да удрям отдолу,друг е и въпроса и че моята е с малък двигател-1.4 бензин и ако я вземах сега щях да се спра поне на 1,6 или 1,8.
Ето ти тук http://www.auto-data.net/bg/ има технически данни за всички коли които се пройзвеждат и карат,дано ти бъде полезно.
ПАЗИ БОЖЕ ОТ НЕКАНЕН ГОСТ ОТ ГНИЛ МОСТ И ОТ ЧОВЕК ПРОСТ НА ГОЛЯМ ПОСТ!
miro253
фен клуб-скобар

Мнение от miro253 »

Колега, от двете по-добре е Кордобата, но с не по-малък двигател от 1,6. Лично аз бих се огледал за нещо Японско. Германците след 1996 г. залагат на следпродажбения сервиз. И японците са така, но след 2003. Успех с избора.
Todor Georgiev
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Todor Georgiev »

А защо не "ALHAMBRA"
Аватар
potrebitel_666
новобранец
новобранец

Мнение от potrebitel_666 »

Благодаря на всички за съветите, но все още не мога да преценя коя да избера. Да си призная Ибизата ми е на сърце, но ми харесва и Кордобата и пак се връщам в изходна позиция ... :D
deso_bg
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от deso_bg »

Покарай ги и двете, поогледай и не го мисли чак толкова...Тя ако е твоята кола сама ще си каже :D
alankulu1987
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от alankulu1987 »

Ето една страхотна семейна и рибарска кола : http://www.cars.bg/u998859

Колега от форума я има и като сме ходили за риба с нея си е направи рай ;)

Аз съм с пунто и до 2-ма души и багаж е ок,ама за повече отеснява :) Незнам до колко парички си заделил, но мисля,че това е колата за теб ;) Или поне нещо с тия габарити като VW Sharan : http://www.cars.bg/u1038349
gogibo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gogibo »

За същите пари ще вземеш и Пежо "Експерт"-още повече обем и възможности включая и спането в него.
Аватар
rado25
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от rado25 »

Ibiza-та е много хубава, направо е идеална, да води евентуално женати с нея детето на градина или училище и общо взето до тук и се изчерпва функционалността и. Както си се спрял на бензинов мотор, предполага че рано или късно ще решиш да го газифицираш а сложиш ли бутилка в багажника после няма да има място за бебешка количка или ако има то тя ще влиза с голям зор. В този автомобил няма нищо семейно, Това ти го казвам по повод практичността като за семеен автомобил, иначе като за риболов е идеална, до толкова доколкото може да бъде идеална една кола която е с FWD а не 4WD или AWD.Ibiza-та е със сравнително късо междуосие и приличен просвет, което ти осигурява малко по добра проходимост в сравнение с някой огромен седан. Аз лично съм много против малките автомобили, да не се заричам ама сигурно никога няма да си везма сапунерка за семеен автомобил, но ако трябва да избирам между Ibiza и Kordoba бих избрал тази която е комби. Комбито колкото и да е малко винаги ще е по просторно от седана или хечбека от същия модел. За практичността на Ibiza-та ти го казвам от личен опит. Жена ми кара модела който е до 2000г. А аз от както съм шофьор съм сменил 4 коли като всичките са били комбита и всяко следващо е било по голямо от предходното.
написа:Обърни си шапката с козирката назад. Шарана си мисли, че си тръгваш и започва да кълве.
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”