Риболова около Русе

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
saramax
новобранец
новобранец

Re: Риболова около Русе

Мнение от saramax »

Колеги малко инфо за Пет кладенци да споделя :) за 4 часа 1,5кг шаран, много дребничък ,излиза и таранка. Нивото на водата е достатъчно , че като се затопли да излиза рибата. Условията са 10лв за мъж и за жените безплатно :) рибата обаче се плаща :(
Аватар
diorg
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от diorg »

kutinchev написа:На малкия гьол към тръстиките някой пробвал ли е?
Аз бях точно на тръстиката.
Аватар
nikolaiiliew
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от nikolaiiliew »

saramax написа:...рибата обаче се плаща :(
И таранката ли се плаща? :roll:
Късаш, вържеш и продължаваш. Упоритост и търпение му е майката!
vel
новобранец
новобранец

Мнение от vel »

Колеги, някакво инфо за Малък Преславец? Излиза ли нещо и ако да на какво?
saramax
новобранец
новобранец

Мнение от saramax »

За Пет кладенци - таранката не се плаща, но в момента не е активна явно и е студено :(
s_st_77
новобранец
новобранец

Мнение от s_st_77 »

колеги,на това място чух че излиза дребна таранка, който има време и желание,и най вече възможност, може да иде да провери,трябват ви малко подхранка, къси пръчки червейчета,бели, и който каквото желае,и да отиде да си начеше крастата.... каракудите са малки 10-12 см водата не е дълбока около 1 м ,разстоянията са малки бряг-бряг около 3 м...... събота го дават много хубаво време,който желае нека се разходи,наслука на всички,надявам се че успешно съм прекачил файла....... иначе става въпрос за село копривец,от горната страна на язовир баниска,в участак на лома около 1 килм ...... след като влезеш в селото от разклона на борови и минеш през 5 кладенци и излезеш от село копривец, веднага в ляво е мошчето което пресича мошчето и се пускаш по течението ,места и народ много...... дано съм ви бил полезен !!!!!!
Прикачени файлове
112.JPG
112.JPG (39.98 KiB) Преглеждано 1039 пъти
Аватар
kutinchev
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kutinchev »

Някакво инфо за Каран Върбовка?
Аватар
burn_out
новобранец
новобранец

Мнение от burn_out »

мисля че е 5 лв на човек е таранката не се плаща шарана се плаща, но не съм ходил.
saramax
новобранец
новобранец

Мнение от saramax »

колеги и на Бъзън излиза таранка и няма вход :)
acho92
новобранец
новобранец

Мнение от acho92 »

saramax написа:колеги и на Бъзън излиза таранка и няма вход :)
Там доколкото знам е частен
s_st_77
новобранец
новобранец

Мнение от s_st_77 »

Мани тая работа бе,тоя гьол дето кравите се къпят,има 1 метър вода,една зелена пълна с водорасли,мирише ужасно... аз бях 1 път на този Базън,повече никога няма да отида по добре да хвърлям в нас в легена :))
rohas
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от rohas »

Не можах да разбера какво е това МоШче.
Николай-Русе
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Николай-Русе »

kutinchev написа:Някакво инфо за Каран Върбовка?
Таранката е без пари и е дребна,шарана се плаща,но и той е не-повече от кило.
Давай на душата каквото иска,че ще дойде време нищо да не ще!!
Аватар
nikolaiiliew
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от nikolaiiliew »

s_st_77 написа:Мани тая работа бе,тоя гьол дето кравите се къпят,има 1 метър вода,една зелена пълна с водорасли,мирише ужасно... аз бях 1 път на този Базън,повече никога няма да отида по добре да хвърлям в нас в легена :))
Ми то и за онзи гьол дето обесняваше с таранките каза че е 1метър дълбок :lol:
Късаш, вържеш и продължаваш. Упоритост и търпение му е майката!
Аватар
bachoivo
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от bachoivo »

s_st_77 написа:колеги,на това място чух че излиза дребна таранка, който има време и желание,и най вече възможност, може да иде да провери,трябват ви малко подхранка, къси пръчки червейчета,бели, и който каквото желае,и да отиде да си начеше крастата.... каракудите са малки 10-12 см водата не е дълбока около 1 м ,разстоянията са малки бряг-бряг около 3 м...... събота го дават много хубаво време,който желае нека се разходи,наслука на всички,надявам се че успешно съм прекачил файла....... иначе става въпрос за село копривец,от горната страна на язовир баниска,в участак на лома около 1 килм ...... след като влезеш в селото от разклона на борови и минеш през 5 кладенци и излезеш от село копривец, веднага в ляво е мошчето което пресича мошчето и се пускаш по течението ,места и народ много...... дано съм ви бил полезен !!!!!!
Малко доп. инфо от мен. Тъй като баща ми е от Копривец, и като ученик летата на село при баба и дядо карах, по тая река съм израстнал(и по яз. Баниска, ама това е друга тема). Вярно е че излиза таранка. В повечето случай до 200-300гр, обаче и има и добри попадения по 500-600гр и нагоре, но само на определни места. Има и добри кефали по над половинка, но пак само на определени места. Трябва ви къса и по здрава въдица, от типа "2,5-3, телескопче за 10 кинта". Едно, че брега е доста висок на повечето места, а и реката е има няма 3м широка с дървета и храсти навсякъде.
Обаче, едно голямо ОБАЧЕ, сега става лудница там. Куцо, кьораво и сакато се мъчи да лови риба. С билети без билети, на ръце крака кой с к'вот може. Мин год. ИАРА-та минаха там(изненадващо, но минаха) и доста актове напраскаха, хвала за което. Само че на брата ром му дреме на лесковата сопа 'дет лови с нея. Мин. година народа масово прибираше каракуди по 200-300гр в найлоновите пликове от Кауфланд. А какво ми чуха ушите като пуснах моите 5-6 рибета обратно...бедна ви е фантазията :)
Утре си отивам на село и ако остане време може да пробвам за час два по "моите" си места. Само аз ходя, че достъпа е голям таш*к, но точно там имам 2-3 кефала над кило и доста по дребни. Тайната стъв - пръскач срязан през средата. А свако ми има кефал над кило на пил.дроб. Та ако остане време ще проверя ситуацията каква е :)
- Как говориш, след като нямаш мозък? - попита Дороти.
- Не знам - каза Плашилото - но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят."
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”