Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на болонезе
naRiba.com

Форум

Vega Formax Duke Focus
Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev
Vega Formax Duke Focus
Добър вечер колеги, моля за съвет за Болонезе 6м до 200 заедно с макарата.
Какво бихте ми препоръчали измежду:
Vega Seraphic Bolo 6м (145лв 241гр.) ,Visage Bolo 6м (119лв 277гр.),
Focus Cobra Bolo 6м(159лв 212гр.) , Duke - Class Elite Bolo 6м (119лв 266гр) .
Кой е най-удачния избор като здравина и т.н. ще се лови по р.Струма и от време на време на някой язовир.Препоръчайте ми и хубава макара с която да се включа в бюджета от 200лв.
Благодаря ви предварително за съветите !!!
Какво бихте ми препоръчали измежду:
Vega Seraphic Bolo 6м (145лв 241гр.) ,Visage Bolo 6м (119лв 277гр.),
Focus Cobra Bolo 6м(159лв 212гр.) , Duke - Class Elite Bolo 6м (119лв 266гр) .
Кой е най-удачния избор като здравина и т.н. ще се лови по р.Струма и от време на време на някой язовир.Препоръчайте ми и хубава макара с която да се включа в бюджета от 200лв.
Благодаря ви предварително за съветите !!!
Re: Vega Formax Duke Focus
Az бих взел Focus-а поне е най лека, има и добра поддръжка доколкото знам, а мисля че е и най - качествена...
И аз ,съм за ,,Fokus,,-a . A за макара -погледни -Okuma safina -noar.Наслука.
Аз бих ти препоръчал Tica Virgo bolo акцията е 5-25 6- метрова.Ех малко е тежичка но се свиква важното е да е добра а тя е супер тегло- 367.гр
Tica Virgo е една много добре направена
болонеза. Тази болонеза има изключителна цена,
и е проектирана с много качествен карбон. СТРУВА ЕДВА 137 ЛЕВА.
А за макара Okuma Hexana FD ЦЕНА-53 ЛЕВА лагери 5+1 пред.число 5.0:1 капацитет 0.20мм/130метра
Здрава макара с преден аванс на Okuma, в средния ценови клас.
Много мек ход и надеждно графитно тяло и ротор.
5 съчмени неръждаеми лагери
1 еднопосочен ролкова лагер
Анодизирана луминиева шпула
Графитен корпус и дръжка
RESII: компютърно балансиран ротор, осигуряващ лекото му движение и изключване вибрациите на шпулата по време на движение
EFRII: ролков лагер на бигела, за свободно движение на влакното - без триене
Anti-reverse система - мигновено освобождаване на авансаи елиминиране обратното движение на ръкохватката
Hydro-block: гумено оплътнение за защита срещу влизане на вода и мръсотия
Възможност за смяна на дръжката - ляво/дясно
Графитна резервна шпула
ДАНО САМ ПОМОГНАЛ???? И СЕ ПАК ТИ СИ РЕШАВАШ.
А за макара Okuma Hexana FD ЦЕНА-53 ЛЕВА лагери 5+1 пред.число 5.0:1 капацитет 0.20мм/130метра
Графитен корпус и дръжка
RESII: компютърно балансиран ротор, осигуряващ лекото му движение и изключване вибрациите на шпулата по време на движение
Anti-reverse система - мигновено освобождаване на авансаи елиминиране обратното движение на ръкохватката
Графитна резервна шпула
- stefan4etoo
- сериозен играч
За макарата не знам ама колкото и хубаво да е болото с това супер тегло от 367 грамаИ.Панев написа:Аз бих ти препоръчал Tica Virgo bolo акцията е 5-25 6- метрова.Ех малко е тежичка но се свиква важното е да е добра а тя е супер тегло- 367.гр
Графитен корпус и дръжка
Графитна резервна шпула

Не видях някой от колегите да е изразил лични наблюдения от пръчката, която препоръчва.
Имам преки впечатления само от формакса (колегата с който ходя за риба лови с такава) - доста добра пръчка, изпъната, лека, подлагана е на сериозни риби в бързо течение и се държи отлично. За фокуса съм чувал, че е чуплив, а за другите два модела не знам нищо.
От личен опит мога да те посъветвам да не се хвърляш на най-леката въдицата, защото често (особено при не съвсем реномираните марки) това означава спестен материал, за да се постигне грамажа и съответна намалена здравина.
Имам преки впечатления само от формакса (колегата с който ходя за риба лови с такава) - доста добра пръчка, изпъната, лека, подлагана е на сериозни риби в бързо течение и се държи отлично. За фокуса съм чувал, че е чуплив, а за другите два модела не знам нищо.
От личен опит мога да те посъветвам да не се хвърляш на най-леката въдицата, защото често (особено при не съвсем реномираните марки) това означава спестен материал, за да се постигне грамажа и съответна намалена здравина.
-
- новобранец
Аз лично съм много доволен от , Duke - Class Elite Bolo имам
я вече от 5 месеца и засега се представя супер .
я вече от 5 месеца и засега се представя супер .
Последно промяна от dimityr_georgiev на Пет Апр 05, 2013 10:35 am, променено общо 1 път.
- murphymet74
- ще става разбирач
Duke - Class Elite Bolo 6м
119 .лв.?
Къде е толкова? Навсякъде е над 160 лв.
119 .лв.?
Къде е толкова? Навсякъде е над 160 лв.
Толкова ли са добри тези Duke,че толко много хора питате вече
?

-
- новобранец
Колега незнам колко са добри Duke но си поръчах от компа една 7м
и като разпънах в еконт и я притеглих я върнах.
Звънът ми от сайта след 2ч.име ме питат какво не ми е харесало в болото,
ими какво ли,видях един кол да бруля с него орехи, и от дадените 278гр.по каталог
болото закова 410гр.
Взех си от тука нова 7м, с 70лв.по евтина и с 70гр. по лека от тоя Duke.
ими какво ли,видях един кол да бруля с него орехи, и от дадените 278гр.по каталог
болото закова 410гр.
-
- новобранец
kolega vij vuv foruma za tica inspirat 6m imaq za 130 lv. a za makara pak vuv foruma az ot tam sum si vzel i bolo imatch i 6teka si vzeh i sum mnogo dovolen ot vsi4kite porazgledai tam za boloto vidqh predi malko ima6e i za tova ti kazvam tam da proveri6 !!!
Кирилица
Кирилица
Добър ден колеги ,спрях се на Дюк последно за 115 лв 
Препоръчайте ми макара по 50 60 лв максимум или дайте мнение за тези 2, които съм си харесал аз?
https://www.fishing-market.com/shop/pro ... ductID=776" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=3440" onclick="window.open(this.href);return false;

Препоръчайте ми макара по 50 60 лв максимум или дайте мнение за тези 2, които съм си харесал аз?
https://www.fishing-market.com/shop/pro ... ductID=776" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=3440" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- фен клуб-скобар
Ама колега ти май се бъркаш нещо-ДЮКА Е 176 лева -ДЮК КЛАС ЕЛИТ БОЛО!!!!!!!Ти да не гледаш другият Дюк,но и той е 145 лева на 6 метра!От всичко което си изброил горе Дюка е най добър!Кобрата е чуплива въореки,че съм голям фен на марката!имах и Дюка-ненормално добра болонеза за тея пари-продадох я,защото реших да съм в отбора на Шимано висок клас!rAz1eL написа:Добър ден колеги ,спрях се на Дюк последно за 115 лв
До парите които даваш за мен най доброто е Дюка и Фокус Манта-невероятни са!Фокус гелато също много добра болонеза!Фокус Финеса също!Успех
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!
Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

-
- фен клуб-скобар
Първо Дюка на 7 метра е друг грамаж а не 278 г-бъркаш нещо и дължините и грамажите!Пръчката на 6 метра си отговаря на дадените данни!Бог знае какви ли жмелове са ти давали!А Тика Вирго е наистина един ужасен кол за ореси-тежко и гадно !Още малко инфо за Дюк и Фокус манта-изпънати,дълги крачета на водачите,борят безпроблемно риби по 2 кила от бързеи,дълга транспортна дължина от който идва и добрият строй-направо в тоя ценови клас са несравними,да не кажа че и с въдици от по скъпа фирма си опонират безпроблемно!;) и много здрави!tedi062706 написа:Колега незнам колко са добри Duke но си поръчах от компа една 7м
болото закова 410гр.
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!
Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите