Жребчево- на плувка и дъно...

Модератори: bobopeli, sapuna

Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Жребчево- на плувка и дъно...

Мнение от Бачо Илия »

Дойде време пак да драсна някой ред за този прекрасен водоем. :D В петък следобед и почти инцидентно, аз, Игор, Савката и Ицо се изнесохме на яз.Жребчево; този път без никакви лодки, мотори и сонари- само с джип и едно от ремаркетата за багажа...Място- устието на язовира, но вече след разширението към основната чаша на водоема. След николаевския мост, народ, народ, народ и от двете страни на устието, а от отсрещната страна...още повече народ до където ми стигаше погледа- коли, каравани, лодки, палатки... Пристигнахме към 17.00 и в общи линии след разпъването на навес, палатки маси и т.н. остана време колкото да позамятаме половин час с директните, да хванем по 2-3 бабушки...и да пристъпим към същинската част на масата. :D :drinkers: :drinkers:
Същинският риболов започна вчера рано сутринта, като ловихме едновремено с директни(7, 8 и 9 метра) и фидери(пикери); само аз дето си бях направил фидера на „дънарка”- с пружина, сигнализатор и обтегач, щото не ми се занимаваше постоянно да късам куки и поводи в тръните на дъното....На директните телескопи(Савката и Ицо бяха с девятки, Игор със седмица а аз с осмица) излизаха предимно средни и по-едри бабушки, а на фидерите и пикерите определено само едри бабушки, тук там по някоя средна каракуда и един хубав морунаж; а аз с пружината и двете куки номер 4 с повдигачи се изхитрих да дръпна две литрови каракуди и откачих в тръните още две...
Следобяд кълването на фидерите и „дънарката” доста понамаля понеже лодките дето ни се движеха буквално над кошничките по едно време станаха около 30 и си тролеха ли тролеха или помпеха с джигове... :axe: От една лодка с 4 човека закачиха и един сом по едно време, но линията се оплете в перката на друга лодка и сомът оттърва правнето на шайби... Все пак разбрахме от колеги, че на тролинг са успяли да извадят един към 15 килограма.
Надвечер лодките изчезнаха, но и нашите риби също изчезнаха, обаче преди да седнем на масата, Ицо въодушевен от сомаджиите и силно разочараван че не си е довлякъл и лодката си аранжира набързо сомски такъм за „от брега”- двуколенен прът 3.60 с тест 3.5 либри, макара размер 10 000 с плетняк видимо около 0.30 , подвижно олово и един мой повод за щука(стоманен с плетено за уплетка отгоре) и черна сомска единична кука размер 2/0(аз ловя щуките „на дъно”с такива куки); на куката- грозд от едри земни червеи с големината на топче за тенис на маса....”цоп” на дъно, камбанката(две даже) и пак се нагласихме н масата. Независимо че Жребчево вече е разрешен за нощен риболов, на никой не му се ловеше бабушки и подобни, а и след 22.30 духна як вятър и на масата останахме само аз и Савката. До като си бъбрим сладко на червено вино, след около час ни се счу как придрънка камбанка; на второто вече по-настойчиво придрънкване, Савката се сети че има дънна „за сом” и се изнесохме към водата.. Точно на време за да видя как камбанката се лепва за пръта и да засека колкото мога сериозно с двете ръце и хванато към пръта влакно, щото нямаше време да гледам как е регулиран аванса. „Сомът” на другия край се размърда но доста вяло и тръгна перпендикулярно на линята, Савката хукна за кеп, пък аз вече бях почти сигурен че някоя заблудена бяла риба е налапала топката червеи и и дадох жега с якия такъм. :D В обсега на кепа, най-напред се показа една огромна туфа от тръни и клони, а след тях и една от най-добрите платики които съм виждал... само още не мога да разбера как успя да налапа тая кука 2/0 с топката червеи, че и със стоманен повод и дебел плетняк. :shock: Савката вдигна от сън и сомаджията да и се порадва, видяхме че е мъжка по брадавиците на хрилните капачки и главата и още на място беше единодушно решено, че след фотосесия днес сутринта, ще си ходи обратно; лично аз до сега не бях виждал мъжка платика с такива размери.... 8)
Поради лошата погноза за времето, днес сутринта пихме по кафе(чай), понащракахме някоя снимка, взехме си по някоя и друга каракуда и перка, релизнахне останалото и „сомът”, събрахме катуна и към 9.00 отпрашихме към Карлово.
По-долу и малко снимки:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
Изображение
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Re: Жребчево- на плувка и дъно...

Мнение от naskobo »

За по-ЧЕСТ!!!
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Аватар
pano64
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от pano64 »

Страхотен, приятен и изчерпателен репортаж,супер сте. :drinkers:
Изображение
Ivoriba
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Ivoriba »

Отново на ниво! :smt023 :smt041 :smt041
rock_children
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от rock_children »

Поздравления колега!Супер представяне :)
Аватар
emo vasilev
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от emo vasilev »

Красота , браво Бачо ! :wink:
r.sashov
новобранец
новобранец

Мнение от r.sashov »

Колега,поздравления за трофея,толкова едра платика не бях виждал до сега!Страхотно сте си прекарали сред природата.Браво!
alankulu1987
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от alankulu1987 »

Браво Бачо :) Страхотен излет сте направили и много хубава платика сте ударили ;)
Аватар
stoj40doc
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от stoj40doc »

Браво, страхотен излет.
LONG LIVE ROCK AND ROLL
soljar
новобранец
новобранец

Мнение от soljar »

Евала,адмирации! :D
Аватар
Vesko1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Vesko1 »

БРАВО!Такава платика 60+ см...не съм виждал досега.Адмирации.. :wink:
ИзображениеИзображение
http://daewoo-chevrolet.com
Пичка всеки може да си хване...но 22 килограмов амур хващат само ..майсторите.
gogibo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gogibo »

Невероятна платика!!Браво за репортажа!Колегиална /благородна/завист за изкарването край язовира.
Аватар
akoto13
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от akoto13 »

Много готина платика и още по-приятен риболов.Поздравления :drinkers:
На вратата пише: "ЖЕНИ". Влизам и гледам - тоалетна!
desi
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от desi »

Отличен репортаж и впечатляваща платика.
Аватар
dekata
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dekata »

Отличници :)
„Големият проблем с тъпите копелета е, че те са толкова тъпи, че не могат да повярват, че човек може да бъде умен”. Вонегът!
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”