Къде се намирам:
Къмпингуване
Екипировка
naRiba.com

Форум

съвет при избор на лодка
Модератори: emo vasilev, Ачо ♣
-
- новобранец
съвет при избор на лодка

-
- новобранец
Re: съвет при избор на лодка
Колеги благодарско за исчерпателните одговори.Не отчаквах та
кава активност.
Обещавам да не ги споделям с никой друг.

Е какво очакваш да се случи за един ден 
Тохамарана като че ли е по-предпочитана, Промарин също не е зле.. Колибри са нови на пазара и няма още "история" зад гърба си..
Дървения под принципно не го обичат особено, предпочитат алуминиев.. Теоритично дървото е с по-къс живот.
Дето има една дума - "всяка коза за свой крак".
Из магазина имаше една едноместна френска Ямаха, ще можеш и ел. мотор да си вземеш за нея с този бюджет.
Все пак ти трябва да си харесаш нещо. "Падне ли ти на сърце" - купувай!
Така или иначе ще си с нея на вода най-вероятно след забраната.
И не забравяй, че торба цимент 50 кила се носи много по-лесно от надута лодка 35.

Тохамарана като че ли е по-предпочитана, Промарин също не е зле.. Колибри са нови на пазара и няма още "история" зад гърба си..
Дървения под принципно не го обичат особено, предпочитат алуминиев.. Теоритично дървото е с по-къс живот.
Дето има една дума - "всяка коза за свой крак".
Из магазина имаше една едноместна френска Ямаха, ще можеш и ел. мотор да си вземеш за нея с този бюджет.
Все пак ти трябва да си харесаш нещо. "Падне ли ти на сърце" - купувай!

Така или иначе ще си с нея на вода най-вероятно след забраната.

И не забравяй, че торба цимент 50 кила се носи много по-лесно от надута лодка 35.
По принцип не съм безчувствен, боли ме за много хора... Просто местата които ме болят, са различни...

Контев написа:"Рибите се откачат най-вече, когато не са добре закачени!"

...."И не забравяй, че торба цимент 50 кила се носи много по-лесно от надута лодка 35."
Абсолютна истина !!
Абсолютна истина !!
-
- новобранец
Благодаря на capitano за отговора.Прав си че съм нетърпелив но мерак какво да се прави.Колкото до модела//Колибри//четох във руски форум за една партида лодки от тоя модел които се разлепили незнам по каква причина. 

-
- научил се да хвърля
Според мен колкото по малка по добре в твоя случай, ако все пак вземеш 2,90 задължително помисли как ще я транспортираш.Не прави като мен ,онзи ден ми идваше да я зарежа на язовира 

-
- новобранец
Колега разбирам че е важно лодката да е лека но ми се иска и да е от по качествен материал до някъде.Точно затова моля за съвет колегите които имат опит със лодките да си кажат мнението за лодка която е сравнително лека но да не е найлонка както се изразяват повечето колеги. 

-
- новобранец
Тогава се огледай за руска лодка. Определено не са "найлонки" и са по-евтини от "марковите". Обикновено и оборудването е по-стабилно.tr balkan62 написа:Колега разбирам че е важно лодката да е лека но ми се иска и да е от по качествен материал до някъде.Точно затова моля за съвет колегите които имат опит със лодките да си кажат мнението за лодка която е сравнително лека но да не е найлонка както се изразяват повечето колеги.
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Работя в СпортДепот София ако решиш мини има някои канута може да ти се направи и отстъпка
Водещ производител на дограма предлагащ и пвц дограма с безплатен монтаж и доставка.
-
- новобранец
Колеги затова помолих за мнение на марката//КОЛИБРИ//понеже са Украински но пише че са 7 пластови и 3 години гаранция.Не знам защо но във Украйна гаранцията е 5 години,поне така пишеше във един техен форум.Много колеги се исказаха положително и за марката//тохамаран//но незнам какво е положението със //тохамаран-лигхт285 за 580 лева.Писах че бюджета ми е 800лв горе доло което означава максимум 1000лв и ако за тия пари не може да си купим нещто свястно,баси държавата. 

kolibri sa kato lodkite brig,,ednakvo e ka4estvoto i izrabotkata nqma ni6to ob6to s kitaiskite kolega xodil sam da gi sravnavam.az si vzex kolibri 3.60..o6te nqma sefte ama taq sedmica smqtam da i go napravq
-
- новобранец
За мен оформянето на дъното на колибри е недомислено. Който е гребал с пълна плоскодънка при силен вятър, знае какво е да седиш на едно място(или да се връщаш назад), независимо от усилията. Аз бих предпочел нещо с надуваем или твърдо оформен кил. С Орион-8(за жалост не се произвежда вече) вятърът почти не влияе, докато 2,80м българска гуменячка се носи като неуправляема вътрешна гума.
Чел съм само добри отзиви за Line Winder CD, материалът на лодката е патентована мрежа 1100 Denier с дебелина 0.9 мм, тегло 1100 g/m2, якост на опън 340 kg/5 cm.tr balkan62 написа: бюджета ми е 800лв горе доло което означава максимум 1000лв.
А и цената е добра.
http://www.riboco.com/index.php?mod=pro ... -Winder-CD" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- разбира нещата
Каквато и да вземеш гледай да е с кил ,иначе върви не накъдето я караш ,а на къдет я духа вятъра и се върти кат пумпал.
-
- новобранец
Благодаря на колегите които си отделиха от времето за да ми помогнат във тая не лека дилема.Успех на всички колеги.