Къде... къде... за сефте на Богров

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
Кърцата
фен клуб-скобар

Къде... къде... за сефте на Богров

Мнение от Кърцата »

Деня започва лошо. Алармата на телефона сякаш пробива дупки с бургия в мозъка ми. Едва протягам ръка да го изгася и се надигам. Зле ми е. То какво ли да ми е след като съм пил цела нощ...
Не боляла глава от хубава водка , а!!! да, да... както се казаваше в оная реклама... само дето там за пари си говорят, не за пиене.
С мъка се обличам в тъмното и приготвям багажериите, които снощи ме примързя да събера. Взимам кофичката с каракудки, забравени от миналата седмица на терасата (ей, жилаво племе т'ва каракудяка, нема една умрела за цела седмица, без да им сменям водата) и съм готов. Ивака както винаги е точен. Звъни ми точно в 6,30. Намъквам се в ботушите и се изнасям тихо. Полицайте, които точно се събират за работа пред РПУ-то, ме гледат подозрително, ама ги мързи и не ме спират. А друг път са ми проверявали калъфа за оръжие...
Състоянието на Ивака се оказва идентично с моето.... ПИЯНИЦИИИ!!!!!
Вземаме по кафе от близкото денонощно и започва голямото чудене къде да се завлечем. Оказва се , че Иво дори въдици не носи, само един спининг. А и главите болят. Това оказва решаващо значение за избора на място.Колебаем се между Белопопци или Богров.
Решаваме , че на Белопопци ще е голяма навалица за да спинингуваме и се спираме на непознатия за нас гьол Богров.
На мястото сме първи. То кой ли е луд да се замъкне още по тъмно за щука. Е докато обикаляме около гьола да си избираме място, една кола профучава покрай нас , явно забързани към некое дашно местенце. В крайна сметка избираме место срещу колегите, поне да ги гледаме какво вадят , че на риба не се надяваме... А те набързо измъкват 7-8 плувки и ги размятат наоколо.
Заметнахме и ние наличните ни две плувки и взехме да прочесваме около тях със спинингите. Ама то спининг и махмурлук са противопоказни и затова бързо се отказваме и присядаме на сладка приказка.
Малко по малко прииждат още коли , за да придобие гьола обичаиния си вид. Почти всяка просека е заета, хора обикалят наоколо и замятат навсякъде.
Колегите срещу нас се суетят, премятат, сменят местата на тапите ама нищо. Ние дори не си гледаме въдиците. Все пак по едно време се обръщам и гледам плувката я няма. А, ама т'ва било наща щука , бе!!!
Без да бързаме отиваме до въдицата и се опитваме да намерим с поглед плувката , която би трябвало да е на границата на шавара. Няма я! Взимам въдицата и изчаквам. След малко от шпулата започва да се изнизва влакно. Изчаквам още малко , но притеснен от посоката в която поема, а именно навътре в шавара, затварям скобата и засичам. За моя изненада отсреща нещо се опитва да ми оказва съпротива! Явно не е писалка!!! Понапънах я и тя се бялна отдолу. Поне кило е.
Придърпвам я към чистото и за моя радост тя се обръща и излиза от шавара, насочвайки се към откритата вода. Поумарям я малко и скоро глътна въздух и полегна настрани. Придърпвам я към брега и я извличам на сухото. в този момент скъса, но Ивака се метна върху нея и я затисна.
Изображение
Вадим кантарчето и я теглим. Кило 250гр.
Изображение
Е бива като за непознат , изтарашен софииски гьол. Колегите отсреща се амбицират и започват отново да премятат въдиците. Амбицираме се и ние и пак грабваме спинингарките. Аз бързо се отказвам, но Ивака е упорит, навлича гащеризона и зацепва из шаварите. Връща се след половин час изморен и капо.
Решаваме , че е време да се изнасяме и набързо събираме багажа. Правим още няколко снимки и се изнасяме.
Изображение
Излизаики на ботевградско, на JPS-са се появява някакъв водоем отдясно на пътя посока София. Решаваме да видим що е то и се забиваме в пресечката. Скоро пред нас се показва приятно гьолче. На брега има 3 коли и 4 човека, а във водата около 50 тапи!!!!! Целия бряг е окупиран. Има тапа през 5-6 метра и така около целия гьол. На всичкото отгоре до него има некакъв бетонов възел ли какво ли и на брега се мъдри лодка. Лодка на локва , която е дълга 100 м.!!!
Може да се ползва само за едно нещо!!!! МРЕЖИ!!!
Отписваме гьола от бъдещите си планове и се изнасяме.
Спираме и на моста на р. Искър. Има доста коли, а едно семейство , което е точно под моста , тъкмо си тръгва и вадят от водата живарник от който изситват един уклей. Мятаме се отново в колата и се прибираме. Баш по обед сме си в София да лекуваме махмурлука и да кройм планове за нови походи.
Къде ли ще забием утре................,....
само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!

http://standartparket.com/
Аватар
bkd
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от bkd »

За утре ....незнам,но главите наистина сте ги изветрели :wink:
Всяко отиване на риба е купон -нали :?: :!: :idea:
Е ми значи станала е веселбата :lol:
Аватар
lorda
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от lorda »

Интересна разходка сте си спретнали.
По мое мнение и ползутворна, като знам, как тук се е изпокрила гадината. :lol:

Наслука през новите риболови колега.

И да ги изкъртите.
Изображение

Рибата не е толкова много, че да я разхищаваме.
Аватар
sestrata
Модератор
Модератор

Мнение от sestrata »

:D Айде и утре на щука, ама и Ивака да хване тоя път, стига само ти аааа... :lol:
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от MITKO70 »

Eвала,това място на Богров е много добро.Аз бях срещу това място последния път,но нищо.Но миналата година ми заби нещо добро в шавара и ....Зад вас в голямия шавар има едно малко гьолче в самия шавар ,пробвахте ли там.През седмицата ще пробвам пак там.Така е който рискува и се лишава от съня след тежка вечер ,му се усмихва късмета :)
Всичко може,но не всеки го можe.
Изображение
Аватар
Ivkou
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Ivkou »

Малееее щука не съм хващал от 2 или 3 години :)
Изображение

It's all about the game and how you play it !!!
Аватар
bradata
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от bradata »

Браво!
Скромността е качество за тези, които нямат други качества!
Аватар
AL KAPONE
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от AL KAPONE »

:roll: Великан в спининга..... :smt023
Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Аватар
Dedy
учете се от него
учете се от него

Мнение от Dedy »

:smt023 :smt023 :smt023 :smt023

Еваля Кърца,
както си ги подкарал, някой път и от шадравана пред Народния театър щука ще извадиш!
Ivaka нещо изостава (то на риба се ходи с въдици), ама той е напред още с костурите от Лобош!
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Айде да не отварям нова тема :lol:

Та днес с колегата Наско2 и Стилян се изтипосахе пак на Богров.
Имахме няколко удъра, ялови отсякъде, само Наско имаше потапяне и задържане, но пак геле. Търсихме и костур , но явно беше се покрил.

Цял ден киснахме там, и малко преди да се свечери успях да спася капото с една малка щучка, на кантара отчете 0,800 гр(точно :lol: )

По обяд запалихме огън от пластамасовите боклуци наоколо и до вечерта мятахме всичко в него, но едва ли сме позачистили и 10-тина квадрата :evil:

Снимки от Наско :wink:
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от MITKO70 »

Е мамка му,трябваше да спра,не ме е излъгало първото което ми мина през главата .Веднага ми се наби на очи ситроена/преди карах такъв/после те мернах беше седнал до дървото ама тия с камионите как са разбили пътя ,докато избегна дупките и бях на главния.Много ме е яд щях ме да се запознаеме.Минах към 16.15ч. с червен форд транзит.Сега видях, че си писал.
Изображение
Аватар
nasco2
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от nasco2 »

Е Ивак не бързаи за снимки то бавно стават работите, ще ги кача тия дни, сега ще лягам, че утре трябва да ходя на Лобуш да ми покажеш как се групират костурите и си обещал от ябълковата аз ще осигуря шофьор за на връщане.
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от MITKO70 »

Успех утре на Лобош,само гледайте да се спасите от голямото владайско задръстване.
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”