Инфо за р. Струма!

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
prodigy666
разбира нещата
разбира нещата

Re: Инфо за р. Струма!

Мнение от prodigy666 »

DJONI RINGO написа:
fishingman написа:В събота реката беше мътна и голяма но нивото падаше. Лових над новия мост в Невестино и за 2 ч. 2 риби, направо капо. Преместих се под прага в едно тихо местенце и на животинки, които бях наловил от р.Елешница направих забележителен риболов, от 15.30 до 19.30ч. общо 40 мрени и то прилични, както и много дребосък и един трофеен екземпляр 35 см., до вечерта реката продължи да пада и леко да бистри.
Супер риболов-най резултатният по това време в района на Невестино-на попадийки!
колега каква е стъфта ако нее тайна ? ако реката се пооправи мисля че на опашатки ще стане риболов
metoo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от metoo »

Хайде сега пък трябва и в гюбрето да копая, :lol: на опашатка съм имал доста риби по Струма. И ако спадне реката до събота на возене може и да стане някакъв риболов. :D
chokoboy
фен клуб-скобар

Мнение от chokoboy »

metoo написа:Хайде сега пък трябва и в гюбрето да копая, :lol: на опашатка съм имал доста риби по Струма. И ако спадне реката до събота на возене може и да стане някакъв риболов. :D
Да спадне,да спадне колко да спадне :D .Бе тя поне да избистри,че нема да е малка нема.Незнам струва ми се че със скобарите че е тегава работа, нещо мренки на съчма/фидер.Колкото да се направи закриване.Така го виждам аз уйкенда.
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

metoo написа:Хайде сега пък трябва и в гюбрето да копая, :lol: на опашатка съм имал доста риби по Струма. И ако спадне реката до събота на возене може и да стане някакъв риболов. :D
Викам попадийка а не попово прасе !В гюбрето вика :)))))
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!

Личен лекар на скобарите :)
Аватар
fishingman
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от fishingman »

Стръв основно попадийка но вече трудно се вадят, р. Елешница е преходена навсякъде, но и на торен имах същия успех, както и на бял имах улов. Една колежка е ловила от Кадин мост иказа, че е хванала добри скобари на бели. Ако реката падне ще е супер за събота или неделя даже ще може да се лови и на плувка по някоя мрена.
chokoboy
фен клуб-скобар

Мнение от chokoboy »

Според синоптика днеска последно ще превали по сериозно и от тука на там само да препръска,ма знае ли се.Ако познаят би трябвало да избистри до неделя,но нивото предполагам ще се запази високо и ще ги търсиме по кюстендилско,а не по благоевград.
metoo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от metoo »

Точно за опашатка си говоря не за попадийка, реката днеска беше много спаднала хайде на слука. :rolleyes:
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

metoo написа:Точно за опашатка си говоря не за попадийка, реката днеска беше много спаднала хайде на слука. :rolleyes:
Ако бре нема грижи-Наслука!

Аватар
prodigy666
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от prodigy666 »

Какво е това попадийка ... :D мамарец да не е? :shock: това с камачета по черупката
Аватар
калин кацаров
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от калин кацаров »

prodigy666 написа:Какво е това попадийка ... :D мамарец да не е? :shock: това с камачета по черупката

мамарец- по Струма му казват зеленка

ручейник-това в клечките

ларвата на водното конче, по книгите как се казва не знам точно, е на него му викат попадика, ракообразно и бяга бързо :)
Аватар
fishingman
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от fishingman »

От кога влиза забраната за риболов, щот напоследък само слухове?
А мамарец е ларва на водно конче в пясъчна обвивса, а пък зеленката си прови пясъчни скпивалища а може и такива кото от паежина залепени по камъните. Попадийката е също под камъните но прилича на раче с две изпъкнали очи, 6 крака и опашка като на еднодневка.
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

fishingman написа:От кога влиза забраната за риболов, щот напоследък само слухове?
А мамарец е ларва на водно конче в пясъчна обвивса, а пък зеленката си прови пясъчни скпивалища а може и такива кото от паежина залепени по камъните. Попадийката е също под камъните но прилича на раче с две изпъкнали очи, 6 крака и опашка като на еднодневка.
Абсолютно вярно! Черна на цвят и яко опулена! Мрената я обожава особенно пролетно време!
Мамареца си е мамарец, зеленката си е зеленка!!!!!

chokoboy
фен клуб-скобар

Мнение от chokoboy »

Е тая попадиика я има и по струма и то доста в района на земен /като се замисля от кога не съм рибарил там е по коректно да се изразя в минало време имаше я/Та за ряката-ей като гледам кво е слънце на вънка,вчера почти не валя така ще е и до края на седмицата май че ги трескаме здраво щото има шанс реката да падне доста не само да бистри и ще ги трескаме скубита яко :ANAL: :rolleyes:
chokoboy
фен клуб-скобар

Мнение от chokoboy »

А и мрената по това време точно преди забраната папа на поразия и не подбира попадийки,зеленки,мамарец,торен,бял,получава се неква сеч при по топла година особено.Виж ако туриш блатен червей или па сив /лежляк/ мое селектираш трофей,ма тва за тея дето ги влече, ние че биркаме скобарйете също с надежда за трофей че нещо не ни се получава с психологическата граница 2кг-нема минаване дааеба.Сега е момента да се думкат тлъсти мами и препоръчвам на колегите при слука на такива видимо хайверни риби да ги пускат директно без да минават през живарник за обща снимка,че лесно се нараняват такива риби.Успех на всички на закриването и мое още инфо до тогава за ниво цвят,риби и прочие хитрини.А за закриването слухове както винаги и аз чух за неква забрана от 01.05.2013 за водоеми над 500м надморска височина ,ма невервам досега беше 800м така че пак некви къорфишеци ми се струва.
Аватар
ivos
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от ivos »

Колеги попадийка не е ли джинджирица, имаше статия в едно списание за нея, ще я сканирам и ще кача снимки, защото в нета не мога да открия изображения с тази ларва, но най-рано другата седмица. Ако някой може да качи някоя снимка от реката ще съм благодарен :)
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”