Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мач
naRiba.com

Форум

Питане за мач?
Модератор: Paublo_Eskobar
-
- научил се да хвърля
Питане за мач?
Колеги с ваша помощ навлизам в мачовия риболов,оборудвах се с мачова макара на Мичел.Сега обаче трявва да купя и мач пръчка,ако може да ми помогнете и за тоягата ще съм много благодарен.Спрялсъм се на това-Робинзон Lumin Mach-4.20mt.,6-20gr. парата е 55.лв.Би тряввало да е карбон.

- КрасиПловдив
- вече хвърля и на тежко
Re: Питане за мач?
vanvan написа:Колеги с ваша помощ навлизам в мачовия риболов,оборудвах се с мачова макара на Мичел.Сега обаче трявва да купя и мач пръчка,ако може да ми помогнете и за тоягата ще съм много благодарен.Спрялсъм се на това-Робинзон Lumin Mach-4.20mt.,6-20gr. парата е 55.лв.Би тряввало да е карбон.
Здравей, колега!
Моят съвет е ако мислиш да поръчваш от интернет да се откажеш! Тръгни по магазините, дори вземи макарата със себе си....и пробвай сопи наред да видиш как ще ти "легнат" в ръката!
Когато вътрешният ти, че и външният глас каже "Това е моят мач" значи работата е ок!
Тази, която си постнал тук ми се струва, че ще е китук!
- kosatkata
- ще става разбирач
Сопа която ще ти върши работа и ще изпитваш удоволствие от риболова с нея няма да намериш за тези пари.Трябва да прежалиш поне още толкова.Колегата е прав за ходенето по магазините с макарата.При сглобена сопа и поставена на нея макара , като хванеш въдицата отпред пред макарата колкото по близо до макарата така сглобената въдица застава на кантар(хоризонтално) , толкова балансът и е по добър и дори като цяло теглото на въдицата и макарата да е голямо тежестта не се усеща много в ръката.Лошото идва ако имаш лека макара.В този случай за да балансираш въдицата ти трябва лека сопа , което значи скъпа с тази дължина или по къса , което не ти го препоръчвам.Успех с избора на тояга.
- RiverFisher
- новобранец
Колега vanvan, като си взе макара като моята /нали се сети/ сега си вземи и пръчка като моята 
http://shop.fishing-mania.com/viewrods_3.php?id=6480

http://shop.fishing-mania.com/viewrods_3.php?id=6480
"Не сме народ, не сме народ, а мърша..." П.Славейков 1875г.
>format BG: /Q
>format BG: /Q
-
- научил се да хвърля
Колега Ривър,благодаря за предложението,но за мен е много кинти.Днес ми пристигна Мичала,(макарата де),поръчах я от един онлайн(няма да казвам кой).На външен вид всичко е окей,Но като се вгледах отблизо,майка плаче.Нито едно ръбче на корпуса не е равно или почистено след отливката.Никой не си е направил труда да почисти краищата преди боядисване.Не знам аз ли съм карък или кво?Пичовете от онлайна обещаха да я сменят за най-читавата.Ако и тая е същата, разглобявам,минавам с водна шкурка и след това лакирам,само дето не знам с какъв лак.Иначи и аванса и въртенето изглеждат перфектни.И при теб ли беше така?
- RiverFisher
- новобранец