Плетено влакно - Брейд

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Публикувай отговор
shtilkata
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Плетено влакно - Брейд

Мнение от shtilkata »

Колеги някой използвал ли е това влакно http://www.e-fish.bg/productv/5321/daiw ... o135m.html моля за мнения ако някой е ловил с него.
Аватар
danev69
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от danev69 »

Влакното е много добро ,колега. http://www.nariba.com/forum/viewtopic.p ... &start=645
Ето тук все още го има с намаление. http://www.masterfishing.bg/index.php?p ... hing_type=
човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
shtilkata
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от shtilkata »

Благодаря за отговора.
NVN
новобранец
новобранец

Мнение от NVN »

Здравейте,

Препоръчайте ми хубаво плетено влакно за кефал и пъстърва, което ще ползвам с малък модел макара Риоби Екусима.

Изчетох темата обаче се обърках и не мога да избера подходящо.

Ще го използвам с воблери и блесни до 2 - 3 номер Мепс.
Аватар
capetano
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от capetano »

http://forum.fishing-mania.com/viewtopi ... 31&t=57312" onclick="window.open(this.href);return false;
По принцип не съм безчувствен, боли ме за много хора... Просто местата които ме болят, са различни...
Контев написа:"Рибите се откачат най-вече, когато не са добре закачени!"
:D
NVN
новобранец
новобранец

Мнение от NVN »

Благодаря за линка!

За въртележки кой размер да взема?
Аватар
capetano
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от capetano »

Според мен под 15 либри. Аз и с 8 бих ловил, но.. Зависи от теб, а и от макарата. Не знам твоята как се държи с брейд. А и всяка пръчка си има дебелини, с които се сработва най-добре.
По принцип не съм безчувствен, боли ме за много хора... Просто местата които ме болят, са различни...
NVN
новобранец
новобранец

Мнение от NVN »

Благодаря колега за инфото!
Аватар
capetano
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от capetano »

Абе вземи 12 или 14 либри.. Под 0.18 е, ще ти върши идеална работа, стига да можеш да отделиш парите :) Според мен си заслужава всяка стотинка. :)
NVN
новобранец
новобранец

Мнение от NVN »

Ще взема 12 либри тогава. И аз мисля, че цената е добра. :)
popay12
новобранец
новобранец

Мнение от popay12 »

Здравейте колеги, някой имали пряко наблудение върху този брейд на Dragon red hot

http://www.voblershop.com/2068/Dragon.Red.Hot/
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

Аз сега за новия сезон съм решил да взема на sаvаgе gеаr влакно,тъй като има ролка от 300м че сме решили да гониме сом из язовирите и да не остана "приятно" изненадан и без влакно на шпулата.Та имате ли наблюдения върху тази марка?Отговаря ли на дебелината си здраво ли е ?
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

Изображение

[url]http://maximo.bg/url]
Митко Кирилов
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Митко Кирилов »

Уважаеми колеги,
Отдавна проучвах въпроса да изпробвам хубав и “бюджетен” брейд при улов на кефалови и зарган.Цел: постигане преди всичко на достатъчно голяма дистанция и чувствителност на линията.Това е особено важно за местата около Варна, където поради относително по-малката дълбочина /за разлика от уловистите места по Южното черноморие/ пасажите не са концентрирани в близост до брега, особено при вълнение.А при тези аномалии в климата могат да се очакват все по-малко безветрени дни и гладко море и тогава рибата се изтегля по-навътре./Това е мое виждане и не искам да ангажирам никого/.
След получаване на инфо за характеристиките и преференциалните цени на плетени влакна от:
http://forum.fishing-mania.com/viewtopi" onclick="window.open(this.href);return false; ... 31&t=57312
и след консултация в магазина с Попето, се сдобих с плетено:
YGK G-soul SS112#0,8(0,148мм)-8лб.
В сравнение с ПП /Power Pro влакното - от ментетата/ с “обявен” диаметър 0.12 mm закупеното влакно визуално е 2 пъти по тънко и има кръгло сечение за разлика от ментето, което на всичко отгоре след няколко кратна употреба стана плоско и започна да дава “бош” при вятър.
Още същиия ден след покупката го навих по класиката 1.5-2.0 мм навътре в шпулата, свързах го с шок лидер с дебелина 0.25 мм и вчера направих “суха тренировка” с класическия монтаж на бомбарда ~ 30 гр. /само без повод/.
С прът телескоп Shimano Nexave AX Trout GT9 4.70 м., акция 40 гр и макара Дайва Екселер 2500 без проблем при пробата/15-20 хвърляния/ се постига дистанция ~ 100 м. от тетрапод на брега, което ме задоволява. Влакното се изнизва леко, прави нормална “пружина” между върха на макарата и най-долния водач с диаметър~ равен на този на макарата.Не забелязах никаква склонност към образуване на бради.Въпреки че имаше слаб до умерен страничен вятър, наличния бош и то след хвърляне, преди убирането, беше не по-голям от 20-40 см., който изчезва при убиране.
Влакното се предлага като потъващо, но тъй като ползвам предимно тежки потъващи и полупотъващи бомбарди за мен лично това не е от значение: Попето ме предупреди, че при третиране на влакното със смазка / бебешко олио или друго/, с цел увеличаване дълготрайността му, то може да загуби това свойство.Ползването на тежки бомбарди при вятър е предимство, защото така влакното се навива по-стегнато и намалява риска от бради.
Между другото с ментето ПП работих също с тежки бомбарди и не съм имал случай на “брадясване”.
Нямам и не искам това да прозвучи като “продуктово рекламиране”, защото е мое лично мнение на база направени проби. В заключение мога да споделя, че след многобройни проучвания намерих това, което ми беше необходимо и искам да благодаря на вносителя за предлагането на този марков брейд на поносима цена.Нека и в бъдеще да се предлагат качествени маркови пособия на поносими и приемливи за джоба на българския риболовец цени!
Споделям настоящото с цел да стане достояние и на други колеги, предвид подготовката им за настъпващия сезон. Естествено ще върна на въпроса след натрупване на достатъчно опит и впечатления от неговата употреба в релни условия.
Надявам се да бъде интересно и на други колеги.

С пожелания за успешен сезон.
Митко Кирилов
Нещата не са такива , каквито изглеждат!
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Определено YGK са доказала се фирма производител на линии , особено на брейд . Не случайно фирми като Дайва , Путоон21 и др. си поръчват брейдовете в YGK . Евала правя на Попето че го предлага на такива прилични цени в БГ .

пп - в тоя ред мисли - Мите , зарежи ги тия sаvаgе gеаr брейдове и погледни тези на YGK . С приличен такъм и добре настроен аванс , не ми се вярва 150м. да ти се окажат малко :wink:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Митко Кирилов
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Митко Кирилов »

Господин Иванов,
За да направя свой избор прочетох много чуждестранни източници: руски, немски и английски.
Вие се оказахте прав в съобщената още в началото класификация за производителите, цитирам:
"Първо място :
Безапелационо , без значение за какъв вид линия иде реч - брейд , моно , флуоро , лидери , типети , мухарски шнурове - Varivas !!!
Второ място :
TORAY и YGK
Трето място :
SUNLINE и Unitika"
С пожелание за успешен сезон и актуални новости. :shock:

С уважение
Митко Кирилов
Нещата не са такива , каквито изглеждат!
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”