Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Сладководен Риболов
naRiba.com

Форум

размисли и факти
Модератор: bobopeli
размисли и факти
Ех Владо.Тези форуми,които спомена не ги посещавам,поради това,че там начинаещ риболовец не би се задържал,което много ме разочарова.Всеки от нас носи своята отговорност за изказвания,отговори и мнения.Тук не сме за да спорим.Така че нека си кажем мнението,а ако сме сбъркали,да се коригираме.Това,че ти не желаеш си е твой проблем.
-
- ще става разбирач
Re: размисли и факти
Аз пък друго съм забелязал за тези, които влизат във форумите за първи път.lz1igr написа:Тези форуми,които спомена не ги посещавам,поради това,че там начинаещ риболовец не би се задържал,което много ме разочарова.
Идва някой и почва да пита за неща дето са разисквани толкова много пъти, че на всички други им е писнало, дали са мнения, карали са се и изведнаж АЗ ЩЕ ОТКРИВАМ ТОПЛАТА ВОДА

Това са форуми за да може информацията да се събира и с помощта на бутончето Търсене да се намери това което интересува дадения юзър. Ако е само да си повтаряме едни и същи неща, защото някой го мързи да се потруди малко и да намери инфото което му трябва...........айде нема нужда

Ето това е причината някой да не ти отговаря lz1igr, а не някакво отношение, надменност и други неща дето си въобразяваш.
Вие си спорете,а аз само ще ви кажа че е доста жалко да видиш с очите си как ловните опъват сетки в 9 вечерта със служебен транспорт и др. помощни средства.Има ли смисъл да казвам как ме боли сърцето като видя как мангалчета хващат по десетина сомчета по 1 педя от Тунджа и си заминават щастливи а ти да стоиш отсреща и да крещиш с мисълта че едва ли ще те чуе и с риска да плашиш рибата.Такава ни е държавата,такъв ни е манталитета.Въпроса е колко хора искат да се борят против това?
Успех!!!
Успех!!!
САМО ХУБАВ АЛКОХОЛ ЗАСЛУЖАВА НАШЕТО МЕЗЕ
То има някакви закони(макар и недоизкусорени),но като няма кой да ги защитава,как да се спазват?Няма смисъл и аз да повтарям какви ги вършат всички "органи на реда".Е виж журналистите могат да помогнат при някои случаи,май е по добре към тах да се обръщаме,че туко виж някой може да се сети да си свърши работата.
САМО ХУБАВ АЛКОХОЛ ЗАСЛУЖАВА НАШЕТО МЕЗЕ
Колега, позволи най-напред да ти направя забележка да пишеш на КИРИЛИЦАemi kolega kak da puskam malomernata riba kato az visq cql den i slan4asvam za edno ribe ,a nakraq idva edin mnogo mil brakonier hvarlq mrejata i vadi mnogo ribi ot koito 2 s po solidni razmeri . parvo trqbva gorskite da po4nat da si var6at rabotata ta da stanem i niq savestni

А относно мнението ти: Не си прав! Именно от нас самите трябва да започнат да се променят нещата и точно ние сме първите, които трябва да покажем как ТРЯБВА да се отнася всеки към рибата, водоемите, природата и т.н. Всеки го боли като гледа наглостта на бракониерите или безхаберието на "горските", но те в никакъв случай не бива да бъдат оправдание за собствените ни действия. Не разбирам теорията "Най-напред горските да си свършат работата, а после ние ще станеме съвестни"

Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!
- kalinborisov
- новобранец
- Обратна връзка:
Темата май е доста обширна и се чудя от къде да започна, но:
В разоговорите ми(спорове дори) с професионални рибари(така се наричат хората платили си билет за риболов с мрежи) по р.Дунав се убедих,че в едно са прави. Възрастен човек ми показа мрежата си. Тя беше на доста едри дупки и смея да кажа, че маломерна риба в нея не остава. Това не значи, че всички пускат такива. Та той ми каза, че ние с въдиците си сме изтребвали повече риба от тях с мрежите защото сме слагали всичко в торбата. Той се пусна с лодката по течението а аз обходих брега и в разговорите с колеги се убедих, че донякъде има право. Забелязах и още едно нарушение от нас въдичарите. По закон трябва да ползваме само по 3-ри пръчки, а брегът беше "осеян". И отново се сетих за разговора си с рибаря, че ако ония отгоре реши да те нахрани то може да стане и с едно хвърляне на мрежата( може и с 3 въдици според закона както е). На Дунава като тръгне да кълве може и с две пръчки да хванеш много риба, а понякога висиш с 6 броя ,а резултата е нулев. Изводи и заключения няма да правя, нека всеки си направи сам за себе си. Аз също използвам повече от 3 пръчки.
И още нещо на колко от вас им се е случвало в разговор с колеги да слушат думите "Платих си билета, дадох 10лв. за път и сега се връщам без риба". Е дайте коментар де! Той не е на риболовен излет според мен. Или това: " колко струва макарат с пръчката?" 150лв казвам аз. "Ти луд ли си бе кога ще си избиеш парите от тях, знаеш ли колко риба трябва да хванеш с тая въдица"
Ето защо смея да твърдя, че докато има такива колеги то маломерната риба няма да се връща. Колкото до въпроса дали да се връща рибата обратно във водоема или да се запази за консумация, си мисля че всичко е въпрос на рибарска етика и лична култура. Аз лично запазвам улова си ако си заслужава. Как смеят да се хвалят тия дето са "хванали" сом и извадят килограмова риба?! Ами това си е масово явление по Дунава, а и по Искъра.
Има колеги които като хванат маломерна риба в края на излета пълнят кофите с вода слагат я и отиват на друг водоем(съвсем обезрибен) и я пускат там.Ако и те вземат да си правят сметка за горивото то докаде ще я докараме.
Колеги ако ние се променим и държим на закона си мисля, че ще приобщим и други колеги. лошото е, дори като граждане не си знаем правата по конституция, а какво остава като рибари.И когато си казваме: "Защо аз да ползвам 3 пръчки, като другите са хвърлили повече въдици от мен" няма да променим нищо. Да покажем и на господа горските, че като си знаем правата можем да изискваме и повече от тях, защото така ще видим до колко и как си вършат работата. Предлагам и да се оплакваме от тях пред местните клонове и когато всичко това стане ще се оправят нещата смея да си мечтая аз.
В разоговорите ми(спорове дори) с професионални рибари(така се наричат хората платили си билет за риболов с мрежи) по р.Дунав се убедих,че в едно са прави. Възрастен човек ми показа мрежата си. Тя беше на доста едри дупки и смея да кажа, че маломерна риба в нея не остава. Това не значи, че всички пускат такива. Та той ми каза, че ние с въдиците си сме изтребвали повече риба от тях с мрежите защото сме слагали всичко в торбата. Той се пусна с лодката по течението а аз обходих брега и в разговорите с колеги се убедих, че донякъде има право. Забелязах и още едно нарушение от нас въдичарите. По закон трябва да ползваме само по 3-ри пръчки, а брегът беше "осеян". И отново се сетих за разговора си с рибаря, че ако ония отгоре реши да те нахрани то може да стане и с едно хвърляне на мрежата( може и с 3 въдици според закона както е). На Дунава като тръгне да кълве може и с две пръчки да хванеш много риба, а понякога висиш с 6 броя ,а резултата е нулев. Изводи и заключения няма да правя, нека всеки си направи сам за себе си. Аз също използвам повече от 3 пръчки.

И още нещо на колко от вас им се е случвало в разговор с колеги да слушат думите "Платих си билета, дадох 10лв. за път и сега се връщам без риба". Е дайте коментар де! Той не е на риболовен излет според мен. Или това: " колко струва макарат с пръчката?" 150лв казвам аз. "Ти луд ли си бе кога ще си избиеш парите от тях, знаеш ли колко риба трябва да хванеш с тая въдица"
Ето защо смея да твърдя, че докато има такива колеги то маломерната риба няма да се връща. Колкото до въпроса дали да се връща рибата обратно във водоема или да се запази за консумация, си мисля че всичко е въпрос на рибарска етика и лична култура. Аз лично запазвам улова си ако си заслужава. Как смеят да се хвалят тия дето са "хванали" сом и извадят килограмова риба?! Ами това си е масово явление по Дунава, а и по Искъра.
Има колеги които като хванат маломерна риба в края на излета пълнят кофите с вода слагат я и отиват на друг водоем(съвсем обезрибен) и я пускат там.Ако и те вземат да си правят сметка за горивото то докаде ще я докараме.
Колеги ако ние се променим и държим на закона си мисля, че ще приобщим и други колеги. лошото е, дори като граждане не си знаем правата по конституция, а какво остава като рибари.И когато си казваме: "Защо аз да ползвам 3 пръчки, като другите са хвърлили повече въдици от мен" няма да променим нищо. Да покажем и на господа горските, че като си знаем правата можем да изискваме и повече от тях, защото така ще видим до колко и как си вършат работата. Предлагам и да се оплакваме от тях пред местните клонове и когато всичко това стане ще се оправят нещата смея да си мечтая аз.
Истината винаги те стига! Вимавайте с размера на обявената от вас риба.
- петър власев
- разбира нещата
А аз ще ви запитам всички дето сте писали по тази тема някога стигали ли сте до кмфликт с някой бракониер защитавайки спортния риболов
и правото си на гражданин и риболовец който си е платил билета и риболовства в рамките на закона
или само си пишете и като срешнете някой нарушител си праите пас
аз ша ви кажа кво съм правил с колеги на Четиредесете извора двама
мангали ги поотупахме малко щот с цялата си наглост дойдоха да търмъчат на 10м. от нас
на Пясъчник един водолаз харпунаджия /селски бек/ някякъв си
първо се представи че бил от водното ама за кво му беше харпуна тогава а
доста караници имаше с него ама накрая влезна баш пад нашта лодка
бяхме вързани на кулата
та бъпросния селски бек ни прееба риболова още преди да започне
е после ако си е носил 4 резервни гуми сигорно се е прибрал поживо поздраво
мисълта ми е че когато горските ги няма обществото също трябва да е дейно всеки по свой собствен начин и както прецени за добре
невярвам квито и мрежари да са да ти светат маслото заради нещо такова
така че като ги видите такива сипете им да хапнат
и правото си на гражданин и риболовец който си е платил билета и риболовства в рамките на закона
аз ша ви кажа кво съм правил с колеги на Четиредесете извора двама
мангали ги поотупахме малко щот с цялата си наглост дойдоха да търмъчат на 10м. от нас
на Пясъчник един водолаз харпунаджия /селски бек/ някякъв си
първо се представи че бил от водното ама за кво му беше харпуна тогава а

доста караници имаше с него ама накрая влезна баш пад нашта лодка
бяхме вързани на кулата
та бъпросния селски бек ни прееба риболова още преди да започне
е после ако си е носил 4 резервни гуми сигорно се е прибрал поживо поздраво
мисълта ми е че когато горските ги няма обществото също трябва да е дейно всеки по свой собствен начин и както прецени за добре
невярвам квито и мрежари да са да ти светат маслото заради нещо такова
така че като ги видите такива сипете им да хапнат
я чувствась себя очен хорошо
Колега, разбирам идеята на въпроса ти, но не мисля, че с бабаитлък нещата ще се променят. Хайде аз тогава да те попитам колко бракониери от тези които си отупал (или са те отупали) са се променили и са влезли в правия път???А аз ще ви запитам всички дето сте писали по тази тема някога стигали ли сте до кмфликт с някой бракониер защитавайки спортния риболов
Не, аз не съм влизал в " директен конфликт" с никой бракониер, въпреки че съм правил забележки на недобросъвестни колеги около мен. И какво от това???... Не съм воинствен човек и предпочитам, когато ида за риба да се отдам само и единствено на хобито си, а не да се разправям с идиотите по брега...в ежедневието са ми достатъчни!
Но виж във форума е друго нещо: тук трябва да се коментират нещата и да се посочват грешките, с надежда те да не бъдат повтаряни от никой

Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!
- петър власев
- разбира нещата
Stefko при мене пас за такива неща няма да знаиш с риск и боя да си изям ич не ми пука от такива те са извън закона не аз щот по всички членове на закона задължения нямам
миналата година етака без нищо имах актове и фишове за плащане отидох и си ги платих а оная на гишето се
щот съм си плащал
аз и с полицаи доста комфликти съм имал щот и те някой път си превишават правомощията
абе аз съм на принципа за гадовете гадно и това е кат той шъ ми разваля кефа и аз шъ разваля неговия
Съдиятя дред гледал ли си го е тъй требе а стане бой къдет ги фанеш и присъдата на място

миналата година етака без нищо имах актове и фишове за плащане отидох и си ги платих а оная на гишето се

аз и с полицаи доста комфликти съм имал щот и те някой път си превишават правомощията
абе аз съм на принципа за гадовете гадно и това е кат той шъ ми разваля кефа и аз шъ разваля неговия
Съдиятя дред гледал ли си го е тъй требе а стане бой къдет ги фанеш и присъдата на място

- петър власев
- разбира нещата
- kalinborisov
- новобранец
- Обратна връзка:
1. Насилието води до насилие
2. Глупав човек и силен вятър нямали спиране
Трябва наистина да има санкции за подобни арогантни "КОЛЕГИ" но нали отиваме на риба, а не на боксов мач. Мисля си че дори 10 пъти да се приберат насинени пак няма да си научат урока, защото ще се надяват в следващото спречкване да излязът физически победители. Те могат да мислят само първично и ето защо боят ще го приемат лично и няма да се замислят за истинската причина. Хубаво ще е ако след боя спрат да вършат подобни неща, но аз лично трудно бих повярвал. Може би от 10човека един ако се вразуми ще е постижение. Ако подобни типове можеше да се впрегнат в дейност по почистване на водоема щеше да е страхотно. Ти си ловиш, а те бачкат около теб
Но тук засягаме темата за отношението между колеги рибари. И тук намирисва на мърша, защото в сяко стадо без нея няма... абе да не срещаме подобни дето да ни развалят излетите.
2. Глупав човек и силен вятър нямали спиране
Трябва наистина да има санкции за подобни арогантни "КОЛЕГИ" но нали отиваме на риба, а не на боксов мач. Мисля си че дори 10 пъти да се приберат насинени пак няма да си научат урока, защото ще се надяват в следващото спречкване да излязът физически победители. Те могат да мислят само първично и ето защо боят ще го приемат лично и няма да се замислят за истинската причина. Хубаво ще е ако след боя спрат да вършат подобни неща, но аз лично трудно бих повярвал. Може би от 10човека един ако се вразуми ще е постижение. Ако подобни типове можеше да се впрегнат в дейност по почистване на водоема щеше да е страхотно. Ти си ловиш, а те бачкат около теб

Но тук засягаме темата за отношението между колеги рибари. И тук намирисва на мърша, защото в сяко стадо без нея няма... абе да не срещаме подобни дето да ни развалят излетите.
Истината винаги те стига! Вимавайте с размера на обявената от вас риба.
- петър власев
- разбира нещата
ааааа това ми харесваkalinborisov написа:1. Насилието води до насилие
Ако подобни типове можеше да се впрегнат в дейност по почистване на водоема щеше да е страхотно. Ти си ловиш, а те бачкат около теб![]()
.
ама пак ша искам да им ударя поне по един комбик по главата та да ми мине яда
по един само може нали