Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболова около Русе
Модератор: sapuna
- kaminero65
- научил се да хвърля
Re: Риболова около Русе
Частни са колега,но това не значи че е разрешен риболова.За да е разрешен трябва водоема наистина да е частен,а не под аренда.Иначе трябва да се подаде заявление от арендатора до ИАРА - Русе и те да му разрешат риболов през забраната.Справка - преди миналата или по-миналата година на малкия рибарник до Антимово им написаха актове за риболов през забраната въпреки че е частен.burn_out написа:Колеги да попитам на Каран Върбовка и Бъзън през забраната разрешен ли е риболова, все пак са частни ?
Team Milo - feel the difference
Ясно. Благодаря.
- bachoivo
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Така....В събота, тъй като си бях при бабето на село, проверих каква е ситуацията по тия места. Както и очаквах и бях писал по-горе, народ много. Манго до манго демекs_st_77 написа:колеги,на това място чух че излиза дребна таранка, който има време и желание,и най вече възможност, може да иде да провери,трябват ви малко подхранка, къси пръчки червейчета,бели, и който каквото желае,и да отиде да си начеше крастата.... каракудите са малки 10-12 см водата не е дълбока около 1 м ,разстоянията са малки бряг-бряг около 3 м...... събота го дават много хубаво време,който желае нека се разходи,наслука на всички,надявам се че успешно съм прекачил файла....... иначе става въпрос за село копривец,от горната страна на язовир баниска,в участак на лома около 1 килм ...... след като влезеш в селото от разклона на борови и минеш през 5 кладенци и излезеш от село копривец, веднага в ляво е мошчето което пресича мошчето и се пускаш по течението ,места и народ много...... дано съм ви бил полезен !!!!!!

За 2-3 часа имах около 15-тина бройки все калибър като тази
Ключовото в ситуацията са спешъл чепиците и терлиците иначе не кълве рибата

- Как говориш, след като нямаш мозък? - попита Дороти.
- Не знам - каза Плашилото - но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят."
- Не знам - каза Плашилото - но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят."
-
- новобранец
За Бъзън:5лв. на човек,шаранчета-500-800гр.,стръв бял червей,кука 14,повод 0,12!Лових на плувка с директен!
- SBANKOV
- ще става разбирач
Ей ма и мене във форума, изчетох цялата тема с всичките и 390 страници и доста неща и места си припомних, и се сетих как ходя само по някакви платени гьолчета и на Панчерево колкото да не събират прах въдиците, та мисля да се активизирам вече по сериозно.
Сега малко инфо от региона около вас.
Божурово - има два язовира/гьола/, до чешмата в посока Бисерци, първия от към селото е без арендатор към момента, излиза дребна таранка от 50-100гр. беше зарибен с шаран и амур, но нещо арендаторан е се справи. Втория е частен и зарибен до преливника с шаран и амур - НЕ ПУСКАТ
Званарци - големия язовир е арендован през тая година, и е в процес на зарибяване, в момента излиза дребна таранка.
Завет - Калето съм му теглил един голям х, на язовира под казаните за ракия има два водоема, горния в момента излиза костур и каракуда по около 200гр., миналата година имах слука на два шарана единия малко под кило и един около кило и половина, и двата си плуват обратно. В язовира има течашта вода и много трастика така че не могат да го тарашат с мрежи. Не е голям към 30дкр. е. Долния язовир беше арендован до скоро, но от миналото лято вече не е. Чуват се слухове за извадени от него шарани/ аз не съм виждал/.
За Юпер чакам инфо.
Някой да знае информация за язовирите на Белица има два и този на Шуменци, чух че май му е скъсана стената, аок е така направо жалко, беше страхотен язовир.
Сега малко инфо от региона около вас.
Божурово - има два язовира/гьола/, до чешмата в посока Бисерци, първия от към селото е без арендатор към момента, излиза дребна таранка от 50-100гр. беше зарибен с шаран и амур, но нещо арендаторан е се справи. Втория е частен и зарибен до преливника с шаран и амур - НЕ ПУСКАТ
Званарци - големия язовир е арендован през тая година, и е в процес на зарибяване, в момента излиза дребна таранка.
Завет - Калето съм му теглил един голям х, на язовира под казаните за ракия има два водоема, горния в момента излиза костур и каракуда по около 200гр., миналата година имах слука на два шарана единия малко под кило и един около кило и половина, и двата си плуват обратно. В язовира има течашта вода и много трастика така че не могат да го тарашат с мрежи. Не е голям към 30дкр. е. Долния язовир беше арендован до скоро, но от миналото лято вече не е. Чуват се слухове за извадени от него шарани/ аз не съм виждал/.
За Юпер чакам инфо.
Някой да знае информация за язовирите на Белица има два и този на Шуменци, чух че май му е скъсана стената, аок е така направо жалко, беше страхотен язовир.
Детето в мен продълажва да си играе с кибрит, но – странно – вече иска и пура, и Chivas...
- SBANKOV
- ще става разбирач
Сори че пиша втори пореден пост ама сега се сещам да питам за едно място на което съм ходил преди 10-на години. Мястото е до Нова Черна, като се влезе на пътя за каналите от главния път Русе - силистра и почти веднага се завиваше на дясно като се стигаше до една стара помпена и после пътя правеше ляв завой, минаваше се покрай една тополова гора/не знам дали вече я има/ и се караше около 2км. там имаше нещо като остров, който като падне водата и се образуваше път до самия остров. Там съм правил страхотен риболов на щука и шаран. Мястото беше хубаво и почти без течение при ниско ниво. Та ако някой е ходил там и знае как точно му викат на самото място ще помоля за малко информация. Интересува ме по скоро, дали мястото е останало така както го описвам и състоянието на пътя до там.
Детето в мен продълажва да си играе с кибрит, но – странно – вече иска и пура, и Chivas...
Аз се сетих за язовира на Липник, последно чух че е натровен
някой знае ли нещо беше идеално място с хубав извор отстрани.
И още едно въпросче има два хубави рибарника на писанец под голямата пещера преди пускаха миналата година им се смени собственика и ги зарибиха отново, някой има ли инфо за тях?
И до колегата ловил на Бъзън - в коя част беше позициониран до вътрешната дига или до външната?

някой знае ли нещо беше идеално място с хубав извор отстрани.
И още едно въпросче има два хубави рибарника на писанец под голямата пещера преди пускаха миналата година им се смени собственика и ги зарибиха отново, някой има ли инфо за тях?
И до колегата ловил на Бъзън - в коя част беше позициониран до вътрешната дига или до външната?
-
- новобранец
Бях точно пред къщичката на арендаторите!
SBANKOV относно тоя остров към каналите, проучи внимателно да не попада в забранена територия. И още един въпрос, случайно там да му викат "малкия Дунав" ?:)
Благодаря за отговора
и аз там все си харесвам 

- SBANKOV
- ще става разбирач
Не Ники, не е малкия дунав, той се пада по към Тутракан на следващия остров, това за което говоря са устията на каналите на Нова Черна, преди имаше и рибарска колиба там. Ако погледнеш в Гугъл ще видиш мястото за което говоря. А незнаех че и там влиза в резервата
Някой с инфо за Пожарево?
Някой с инфо за Пожарево?
Приятели някакви новини около яз. Бели Лом и яз. Съединение , това са едни от най-приятните места за риболов, а никъде нищо не мога да прочета "свежо".

Това е от миналага година ноември,на тролинг.
Мислех да ходя събота с лодката,обаче ме гепи е..ти ш.....я грип.
Така,че ако някой ходи... да сподели
Някой може ли да даде информация за р. Русенски Лом около кв.Средна кула и Долапите там където лятото се ловиха таранките нещо на фидер?Понеже мисля да закрия там на спокойно в неделя. Благодаря
Имам един въпрос към колегата, който е ходил на Бъзън. Ако се отиде тази събота дали ще ни пуснат да ловим, защото получих информация от човек, който живее в селото, че още не пускали да се лови.
Та идеята ми е да се разкаравам ли до там утре или не? Ако има телефон евентуално на арендатора да му се обадя, също ще ми е от полза. Благодаря предварително.
Та идеята ми е да се разкаравам ли до там утре или не? Ако има телефон евентуално на арендатора да му се обадя, също ще ми е от полза. Благодаря предварително.