Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Нови придобивки
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- petro_op
- ще става разбирач
Нови придобивки
Както и преди бях писал все някой ме изненадва със спининг джаджа от странство. Този път приятелката ми беше в Щатите - хич и не си помислих да е занимавам с търсене на магазини за риболовни принадлежности и т.н. , а и тя си няма и грам представа от спининг
Но решила да ме изненада и случайно попаднала на някакъв Риболовен Център в Сан Франциско - само спининг примаммките били в 4 коридора по около 15 метра дълъг всеки един.....само си представете
Та се сдобих с една Рапалка X-Rap Sure Set - цвят Albino Shiner - 10 см.

И две силиконки, не бях вижал такива. Според мен за дребен костур могат да се ползват тук - 4 сантиметрови

Естествено сега малко ме е яд, че можеше и друго да се купи ...
ама следващия път...

Но решила да ме изненада и случайно попаднала на някакъв Риболовен Център в Сан Франциско - само спининг примаммките били в 4 коридора по около 15 метра дълъг всеки един.....само си представете

Та се сдобих с една Рапалка X-Rap Sure Set - цвят Albino Shiner - 10 см.

И две силиконки, не бях вижал такива. Според мен за дребен костур могат да се ползват тук - 4 сантиметрови

Естествено сега малко ме е яд, че можеше и друго да се купи ...

Много добър избор
да се похвалиш кат направи сефтето

За да не останем повече рибари отколкото риби в България: Kiss 'n Release!
http://www.youtube.com/watch?v=66sGSTZD ... _1UPUjx2SI
- RiverFisher
- новобранец
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
А честито колега.
Със здраве да си ги ползваш.
Сдобил си се с воблер от новата колекция на Рапала.
И то не какъв да е модел а доста ловящ и подходящ за расперчоци.
Аз лично распер не съм хващал на него но щучките не могат да му устоят, че и бели рибета лови.
Наслука.
Със здраве да си ги ползваш.
Сдобил си се с воблер от новата колекция на Рапала.
И то не какъв да е модел а доста ловящ и подходящ за расперчоци.
Аз лично распер не съм хващал на него но щучките не могат да му устоят, че и бели рибета лови.
Наслука.

Рибата не е толкова много, че да я разхищаваме.
Petro_op,
Всички вечe казват руснаците са интернешънъл.. и въздишат по старите оригинални-само финландски Rapala...
Доколкото си спомням в руските сайтове е обяснено точно, че на Rapala заготовките се правят в Ирландия и Естония.В нито една от двете цитирани страни..дори и във Финландия не се прави Rapala от " игла до конец"....всичко е кооперирано , така че твоята е International.Между другото се учудих че Рапалата е Естонска - надявах се като е видях да е Ирландска ....
Всички вечe казват руснаците са интернешънъл.. и въздишат по старите оригинални-само финландски Rapala...
i ne samo
....тази примамка по Дунавско само за распер я цаните, но не забравяйте, че тя е прекрасна и за щука, само трябва да и се придаде малко въображение с върха на спинирката и очаквайте чудеса. Аз лично я нареждам сред фаворитите за щука.
Поздрави
Иван Попов
Поздрави
Иван Попов
- antivik
- кандидат преподавател
Re: Нови придобивки

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
- misho_tsakov
- ще става разбирач
Re:
Факт. Аз също съм много доволен, но тук не съм ги виждал. Лани купих 4 от един магазин в Белград, Сърбия с доста подобна разцветка дори, ама ми остана само едно... Някой да е в час къде в София ги продават, че до Белград скъпи ще ми излезат да..а и силикончетата...Павел Иванов написа:Ммммммммм , а тия силиконки се казват "гагаляги" и сцепват пъстървите !
Който ходи в мола - умира!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg
Re: Re:
Има ги, Мишо. При Иван Пигов в магазина ги гледах миналата седмица, при това от розовите. Понеже по някаква случайност баш на мен се падна честта да въведа гагалягата в пъстървовия състезателен риболов у нас на едно състезание в Девин през 2007 г., мога да ти кажа, че работят и на балканка, не само на зарибените американки на състезанията. На световното през 2008 г. гагалягата ме изкара на 4-то място в сектора. Проблемът изниква с главите, тъй като ти трябва дълга кука с лека глава. Или си купуваш с по-голяма и я кастриш с клещите, или си взимаш кука за стример с най-тежката волфрамова глава за мухарене. Идейно е, някой път дава много добри резултати. По принцип гагалягата е силиконово октоподче. по мое мнение, базирано изключително на опит, по-добрите гагаляги за пъстърва са тези с белите крачета, а не другите с прозрачните. По отношение на цвета на тялото, на мен най-много ми е кълвало на розово и жълто. Проба обаче му е майката. Влизат в работа основно, когато пъстървите са пасивни и не атакуват много въртящите блесни.misho_tsakov написа:Факт. Аз също съм много доволен, но тук не съм ги виждал. Лани купих 4 от един магазин в Белград, Сърбия с доста подобна разцветка дори, ама ми остана само едно... Някой да е в час къде в София ги продават, че до Белград скъпи ще ми излезат да..а и силикончетата...Павел Иванов написа:Ммммммммм , а тия силиконки се казват "гагаляги" и сцепват пъстървите !