Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Инфо от Пазарджик и региона
Модератор: sapuna
- iliq kostov
- научил се да хвърля
Re: Инфо от Пазарджик и региона
Лошооо!
- IvanIanushev
- новобранец
Здравейте, нещо днес не ме свърта и съм се зачудил дали да не отскоча до "кривата вада" да похвърлям малко но сам не ми се ходи та да попитам има ли желаещи да отскочим за час - два хем мохабет хем да поначешем крастата
..До към 15:30 ще чета и ако някой се навие да пише и да отскочим че като гледам другата седмица пак го дават кофти времето а и 15 ти наближава за забраната.Чакам ако иска някой да пише .

-
- научил се да хвърля
Ще съм много благодарен на някой,за инфо къде мога да сефтосам спининга.
-
- научил се да хвърля
Днеска си направих една разходка със спининга по Марица.Както и очаквах капо,но пък на вливането на Тополница в Марица на канала си се ловят уклей доволно за 10 мин се спрях да погледам колегите и извадиха 4 5 укелйчета.Иначе Марица е доста висока,но на цвят става.Тополница е перфектна,но кефала още не е започнал да гони изкуствени примамки.
- kodek
- ще става разбирач
На кривата вада спряха водата?В момента е една педя и прозрачна , рибата се изнесе по течението в р.марица.Цяла зима имаше вода, защо сега я спряха?
- geibriel
- вече хвърля и на тежко
И аз бях на вадата в събота времето беше супер нямаше ги братята роми съответно риба също нямаше водата една педя,но идея си нямам защо са спряли водата ти ще кажеш предни години така ли е било или е за сефте,има ли шанс да я пуснат пак лятото?Ако ти се ходи на канал канала през село мирянци има вода и се лови по някоя каракуда на торенkodek написа:На кривата вада спряха водата?В момента е една педя и прозрачна , рибата се изнесе по течението в р.марица.Цяла зима имаше вода, защо сега я спряха?

Не сме народ
Не сме народ, не сме народ, а мърша,
хора, дето нищо не щат да вършат.
Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!
"Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас.
Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
пак ще кажа и с това ще да свърша.
1875
Не сме народ, не сме народ, а мърша,
хора, дето нищо не щат да вършат.
Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!
"Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас.
Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
пак ще кажа и с това ще да свърша.
1875
- kodek
- ще става разбирач
Ходя често, в неделя бях до пречиствателната преди моста за с.Огняново. Бяха пуснали вода в "кривата вада" и излизаха прилични кефали и....трофейни мрени?geibriel написа:И аз бях на вадата в събота времето беше супер нямаше ги братята роми съответно риба също нямаше водата една педя,но идея си нямам защо са спряли водата ти ще кажеш предни години така ли е било или е за сефте,има ли шанс да я пуснат пак лятото?Ако ти се ходи на канал канала през село мирянци има вода и се лови по някоя каракуда на торен :]kodek написа:На кривата вада спряха водата?В момента е една педя и прозрачна , рибата се изнесе по течението в р.марица.Цяла зима имаше вода, защо сега я спряха?
Аз не хванах трофейна , (такъма ми беше директен 4м.на изтичане ,плувка 05гр.),но двама колеги на леко дъно и мамарец хванаха по-4-5.
П.С. кривата вада е таласъмско място, напоителен и дренажен канал,който се водохваща от р. л.яна, минава през землището на с.черногорово, през рибарниците на с.крали-марко и се влива в р.марица.Когато пуснат вода от рибарниците се качва риба от р.марица (каракуда,уклей,червеноперка,шаран,кефал,скобар, мряна рядко морунаж)и ако избяга някоя каракуда и шаран от рибарниците. Но трябва ходене и късмет.
- iliq kostov
- научил се да хвърля
Интересуваме някои ходил ли е скоро на Огняново(платеното)?
- bojinov_86
- новобранец
Днес на Бошуля направих доволно количество перки на Жито !
Не се страхувай от врага,който те атакува, а от фалшивия приятел,който те прегръща!
- IvanIanushev
- новобранец
Здравейте , имам нужда от свъвет а именно ситуацията е следната - днес бях за риба на яз.Капитан Димитриево но дойде някакъв проверяващ от ловно рибарското дружество в гр.Пещера да проверява за билети.Показах му моя (билет издаден от ИАРА Пазарджик) и той ми каза че не важал този билет за този язовир, даже започна и да ми държи сметка защо ходя да си издавам билет в ИАРА Пазарджик и давам парите на тях а не ходя в тяхното дружество в Пещера и не си плащам там за билет.Взе ми старият билет който държах заедно със новия и ми каза да отивам в ловно рибарското дружество в Пещера в Понеделник да ми пишели глоба че съм бил без билет, нищо не ми написа на момента нито акт нито нищо и аз не съм подписвал нищо но ми има данните от стария билет и иска в понеделник да ме глобява .Търсих в нета този водоем кой го стопанисва и нищо не излиза, на самия водоем няма табела че го стопанисва дадено дружество както е на Звъничево , и се чудя от къде човек може да разбере кой е собственик като никъде не пише.Даже помня че още миналата година като си вадих стария билет пролетта питах за конкретния язовир госпожата която работи в ИАРА и ми издаде билета дали мога с него да ловя там и ми каза че може и няма проблеми.
Въпроса ми е да ходя ли в Пещера или да не ходя въобще щом не ми писа нищо на момента и да ида тези дни към Пазарджик да питам в ИАРА дали имат право от това дружество да гонят хората които нямат от техните билети.
Даже докато проверяваше мен и си събирах такъмите хванаха един който ловеше с парашут близо до мен, но и на него нито акт нито нищо писаха само му взеха парашута без въдицата и му записаха името и му казаха и той в понеделник да ходи да пишат акт в Пещера.Започвам да се чудя този проверяващ дали въобще има права да пише актове и глоби щом не писа на никой нищо.
Благодаря ви за отговорите предварително.
Въпроса ми е да ходя ли в Пещера или да не ходя въобще щом не ми писа нищо на момента и да ида тези дни към Пазарджик да питам в ИАРА дали имат право от това дружество да гонят хората които нямат от техните билети.
Даже докато проверяваше мен и си събирах такъмите хванаха един който ловеше с парашут близо до мен, но и на него нито акт нито нищо писаха само му взеха парашута без въдицата и му записаха името и му казаха и той в понеделник да ходи да пишат акт в Пещера.Започвам да се чудя този проверяващ дали въобще има права да пише актове и глоби щом не писа на никой нищо.
Благодаря ви за отговорите предварително.
- batlar
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
колега стопанисва се от ЛРД СОКОЛ ама тоя есамопазач 
казалти е даидеш впещера за да си извадиш билет от там и да ти вземат там парите а не да ги дадеш в дружеството в пз
ако си вадиш билет от Сокол важи за цялата страна ама лъжат че трябва да е от дадения регионпонякога та да ти вземат пак пари понякога с билета от ИАРА можеш да си ловиш навсякаде а прожеряващите от Сокол могат самода те изгонят не и да ти пишат акт
на капитана ИАРА ако доиде иска белия билет друг не ги интересува а пазача като мине тарси синия Иара глобява ако нямаш белиябилет за билетот сокол изобщо и не питат
не се занимаваи да ходиш в Пещера

казалти е даидеш впещера за да си извадиш билет от там и да ти вземат там парите а не да ги дадеш в дружеството в пз
ако си вадиш билет от Сокол важи за цялата страна ама лъжат че трябва да е от дадения регионпонякога та да ти вземат пак пари понякога с билета от ИАРА можеш да си ловиш навсякаде а прожеряващите от Сокол могат самода те изгонят не и да ти пишат акт
на капитана ИАРА ако доиде иска белия билет друг не ги интересува а пазача като мине тарси синия Иара глобява ако нямаш белиябилет за билетот сокол изобщо и не питат

не се занимаваи да ходиш в Пещера

Абе колега IvanIanushev, не знам на каква възраст си, но чак смешно.Човек трябва малко от малко да е в час.Как може да се даваш на такива смешници, билета от ИАРА важи за всички водни обекти вкл. и платените.На този язовир няма табели, не ти е показал заповед за стопанисване и т.н, т.н.И най-важното няма право да те глобява, камо ли да ти взима личен документ.Консултирай се с юрист и ги спукай от жалби до РУП, Прокуратура и др.Не може такива палячовци да си присвояват полицейски и др.контролни функции.
-
- новобранец
Колеги моля да ми дадете идея къде мога да отида във вашия край,където да има и хищници че да мога да счупя къръка на спинарката че се очертава този уикенд да го прекарам в Огняново,но там на платеното до колкото знам няма хищник.Като нямам претенции относно такси и условия само да има къде да се позабавлявам няколко часа.
- msotiroff
- фен клуб-скобар
Разрешени за риболов водоеми в Пазарджишка област в периода на пролетната забрана:
- баластриера с.Бошуля
- баластриера с.Лозен
- баластриера с.Динката
- Студения канал
- Студеното пере при Фазанарията
- Малкия Звъник
Източник: http://iara.government.bg/wp-content/up ... 4.2013.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
- баластриера с.Бошуля
- баластриера с.Лозен
- баластриера с.Динката
- Студения канал
- Студеното пере при Фазанарията
- Малкия Звъник
Източник: http://iara.government.bg/wp-content/up ... 4.2013.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
Колеги, съобщавам Ви. че ръководството на ЛРС"СОКОЛ - 1893' - Пазарджик и тази година разреши риболова за своите членове през забраната на стопанисвания от дружеството воддоем - село Звъничево.
НАСЛУКА!
НАСЛУКА!