Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Заключено
ogi_peugeot
разбира нещата
разбира нещата

Re: Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....

Мнение от ogi_peugeot »

А за малкото езеро на Негован някой нещо да знае?И каква риба има там чух за шарани и ми стана много чудно но знае ли човек....
Аватар
akoto13
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от akoto13 »

Днеска ходих по Огняново.На Раковица много хора и почти никаква риба.Поседях да послушам едни майстори какви "тави" са ловили на Душанци и много други бисери и се разкарах.Преместих се в дясно от стената.Докато не стана панаира се обаждаше по-някое уклейче,а аз целия ден търсих клена на големи дистанции,но греда,само една гигантска бабка и слънчаци по 5см.Стрелях само червеи.С една дума за риба не става,за припек става.Утре последен шанс :D
Утре ще ме разхождат до Мелниците.Никога не съм ходил и искам да питам какво се обажда и каква стръв да взема.Ако някой ми каже ще съм благодарен.
Бате Наско не се видяхме днеска,но за да стигна до тебе трябваше много ходене,а ми се ловеше риба.Поздрави от мене и дано си ги набарал :drinkers:
На вратата пише: "ЖЕНИ". Влизам и гледам - тоалетна!
Аватар
PREDATORst
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от PREDATORst »

akoto13 написа:Днеска ходих по Огняново.На Раковица много хора и почти никаква риба.Поседях да послушам едни майстори какви "тави" са ловили на Душанци и много други бисери и се разкарах.Преместих се в дясно от стената.Докато не стана панаира се обаждаше по-някое уклейче,а аз целия ден търсих клена на големи дистанции,но греда,само една гигантска бабка и слънчаци по 5см.Стрелях само червеи.С една дума за риба не става,за припек става.Утре последен шанс :D
Утре ще ме разхождат до Мелниците.Никога не съм ходил и искам да питам какво се обажда и каква стръв да взема.Ако някой ми каже ще съм благодарен.
Бате Наско не се видяхме днеска,но за да стигна до тебе трябваше много ходене,а ми се ловеше риба.Поздрави от мене и дано си ги набарал :drinkers:

На мелниците мой шаран каракуд,тук таме некое соме.Земи си неква универсална захранка,белки,некой торен за каракудата и сладка царевица.На фидера можеш да пробваш и на некоя чроматна царевичка
Аватар
R.Marinov
новобранец
новобранец

Мнение от R.Marinov »

ogi_peugeot написа:Колеги,някой да е ходил на Негован или на Чепинци скоро и да сподели какво кълве в момента....Ще съм благодарен.Мисля в неделя да отскоча за няколко часа да по изкъпя малко червейте.
Днес се разходихме до Чепинци за първи път и като по чудо отървахме капото..
3ма човека от 8 до 17 часа хванахме десетина рибета. Предимно дребни костури и някоя "едра" баба. Близо до нас колега съсипа уклея с телескоп за час, но после спря.
Гъс до гъс, но риба почти нямаше.

Изображение
piso
новобранец
новобранец

Мнение от piso »

Здравейте колеги.От 8 до 11 часа днес на Пънча гумаджийницата страшно тегав риболов.Тук таме излизаха по някоя бабушка и уклей,които бяха толкова редки че нямам думи.Рибата не се вляеше по никакъв начин от захранване с бял червей и захранка.После се преместих на преливника до шлюзовете закачих 1 булдо да отървах капото с някой и друг уклей.Поздрави,Писо.
Аватар
G.Petkov
и господ не е толокова добър

Мнение от G.Petkov »

niki71 написа:... Ако искате да разберете всичко за далаверите на властта ,международното положение и как ще оправим страната - там е мястото .Как не млъкнаха тия хора ,а уж сме на риболов и почивка...
:D

Ники,
По принцип, Панчарево е място за социални контакти на "по-възрастни" риболовци :D !
Затова аз ходя от към трибуните :wink: !

ogi_peugeot написа:Колеги,някой да е ходил на Негован или на Чепинци скоро и да сподели какво кълве в момента....Ще съм благодарен.Мисля в неделя да отскоча за няколко часа да по изкъпя малко червейте.

Днес,
На Челопечане и Чепинци даваше уклей,
Не по много, ама става да си прекараш деня в забавление.
Обаче иска мътене :wink: !
Аватар
G.Petkov

Мнение от G.Petkov »

Protos_Immortal написа:Вчера на река Искър при Пасарел уклей и костур на поразия ...
И костурът ли на бял, или ..... ?
ivanpg
новобранец
новобранец

Мнение от ivanpg »

ogi_peugeot написа:Ама тя забраната всяка година е различна,миналата година като разрешени бяха изброени софийските балстриери а тази година не са....да не би да са ги забранили и тях?
Не са забранени.

http://iara.government.bg/wp-content/up ... 4.2013.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
ivanpg
новобранец
новобранец

Мнение от ivanpg »

ogi_peugeot написа:Вчера на 777 много слаб риболов.От близо 200 човека се хванаха около десетина риби а цял ден.
То там от две години е така..
Все пак направено е за печалба.. :)
А и тока май ще поскъпва?
Аватар
kabaero
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от kabaero »

ogi_peugeot написа:А за малкото езеро на Негован някой нещо да знае?И каква риба има там чух за шарани и ми стана много чудно но знае ли човек....
Шаран не съм виждал :)) , но дребен уклей, каракудки и чат пат някое щуче има.
Аватар
Protos_Immortal
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Protos_Immortal »

G.Petkov написа:
Protos_Immortal написа:Вчера на река Искър при Пасарел уклей и костур на поразия ...
И костурът ли на бял, или ..... ?
за съжаление белия червей го забравих в нас и се наложи на торен но ако имаш бял червей ще ги съсипеш и задължително захранваш
Аватар
akoto13
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от akoto13 »

Днеска ме водиха на разходка до Мелниците.За първи път ходих там и ми хареса.От към риба-погром на риби до кило.Само царевицата върши работа.Всичко друго се унищожава за секунди от дребни твари.Видях да се извади само един свестен шаран,а от два дена сложих очила и виждам като сокол :D .
Каракудата в гъола много ми прилича на тази от съседен свободен язовир.Може и да греша.Продава ли се зарибител каракуда някъде? :smt102
На вратата пише: "ЖЕНИ". Влизам и гледам - тоалетна!
Аватар
nocalled
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от nocalled »

белопопския арендатор ходеше да мрежари огняново
защо мелничарите да не са усвоили и те нещо.
you'd better run...
lazo65
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от lazo65 »

Вчера на Чепинци "на стената"от 14.00 до 18.00часа една хубава бабушка 1 костур и десетина уклея на бял и шарен. Много вятър.Пипа много плахо.За малко поутихна и тогава се видя, че буквално "топи" с милиметри-като изключим костура. :drinkers:
ogi_peugeot
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ogi_peugeot »

Вчера на Негован големия-абсолютно нищо.Цял ден висене от към дигата на реката и нямаше пипане.Мислех че костур ще се обади но не.Иначе вреше от уклеи но не съм ловил.Мястото което бях избрал беше много дълбоко,буквално на 2 метра от брегас пускам въдицата и пада около 7 - 8 метра.Явно не бях избрал място но за пръв път е така.Успех колеги.....
Заключено

Обратно към “Водоеми и реки”