Голям див шаран??

Модератор: sapuna

Fisher19
новобранец
новобранец

Голям див шаран??

Мнение от Fisher19 »

Здравейте,колеги!
От 1 година се мъча да уловя голям шаран на един напълно див водоем.Водоемът е доста дълбок има дълбочини над 30-40 метра!Захранвал съм места на който предварително съм мерил дълбочината и релефа на дъното с помощта на маркер плувка и съм ловил на различни техники и монтажи,като различни монтажи на косъм с обикновена хранилка с 2 куки и т.н. ,но до сега не съм имал големи успехи с изключение на един шаран 2 кг.Та въпроса ми е може ли да ми споделите някоя тактика с която да имам успех над големите шарани,защото на язовира има екземпляри до 20 кг.
Аватар
ribolovcho
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Re: Голям див шаран??

Мнение от ribolovcho »

Тактиката е да ме заведеш там и нагледно ще ти покажа всички възможни тактики за лов на шаран... 8) 8)
Изображение
Най добрите са тук
Fisher19
новобранец
новобранец

Мнение от Fisher19 »

Ами ако ти е близо язовир Златоград заповядай ,но водоема е много труден!
Аватар
ribolovcho
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Мнение от ribolovcho »

За съжаление ми е доста далече а и нямам сега свободно време за 3-4 дневен риболов..но да се надяваме че ще се освободи до края на месеца свободно врем3....Като за начало обясни ти какво си правил....мон тажи..захранки ..такъми и т.н..
Изображение
Най добрите са тук
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

За язовира към Аламовци ли става въпрос :wink: и го търси големия див шаран :D на рибка....вместо царевица
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти :mrgreen:
Fisher19
новобранец
новобранец

Мнение от Fisher19 »

Да колега за язовира към аламовци става въпрос а пък за монтажите с който съм ловил както казах по-горе са на косъм с царевички и повдигач ,протеинови топчета ,инлаийн пружина с една кука ,обикновена пружина с 2 куки и на мач с голям ваглер.
Fisher19
новобранец
новобранец

Мнение от Fisher19 »

А съм захранвал с стара царевица,топчета,коноп и пелети.
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Fisher 19,вярвай ми,не си обяснил на колегите за какъв точно язовир им говориш.Респективно,след като не знаят каква изгъзица е този язовир и колко нелогично и абсолютно погрешно е направен там през социализма от монополиста в зоната "Горубсо-2"-ро управление-Златоград,как се надяваш някой да ти даде точен съвет за "голям див шаран".Там няма диви шарани-всичките им поколения са на културни пуснати там шарани,само че поради специфичните условия, като например студената изворна вода,са придобили доста по-различни навици и разглеждани на плоскостта на шараните в по-равнинните части на България,нямат нищо общо с тях за обичайната храна,за време и начин на хранене и т.н.Без повече "араламбене",щото по никой начин не се заяждам,само искам да помогна : Никой друг не може да ти помогне,освен,ако не издириш някой пенсионер-риболовец-шаранджия от Златоград,който има навика да ходи за по някой шаран там.
Fisher19
новобранец
новобранец

Мнение от Fisher19 »

incubus прав си но там старите риболовци търсят шарана само на капан с 4 куки а на топчета и пелети и т.н. до сега съм нямал никакъв успех затова питам как да подходя на такъв гаден водоем който държи големи шарани и не само но рибата е трудна ако имаш някакъв съвет моля да ми дадеш ,защото ти маи наи-добре си запознат с водоема от съфорумците ни.
qvor_19
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от qvor_19 »

На капан на кюспе ,и др.въдица на жива рибка.Само така ще имаш успех
dantho.mihov
Модератор
Модератор

Мнение от dantho.mihov »

Моя скромен опит показва, че на такъв водоем шарана се търси не в дълбокото, а в някой ръкав, залив, където водата е по-топла.И на стръв кюспе и/или торен червей.
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

Служил съм там и много ми е добре познат язовира :wink: ,ловил съм дърти мряни но шаран не,нищо че беше забранен далечната 80-82г.но ние граничните бяхме с връзки :D ,иначе найстина имаше шарани, но ония времена пиле не префъркваше нататък,камо ли рибари
пробвай го вечер след смрачаване на кюспе,прижина и т.н. но хвърляй на 2-3 метра от брега и задължително до някой храсти,също на жива рибка мисля че ще даде,и задължително дебела корда и без аванс,или го вадиш или в драките :wink:
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти :mrgreen:
Fisher19
новобранец
новобранец

Мнение от Fisher19 »

Don4o_62 написа:Служил съм там и много ми е добре познат язовира :wink: ,ловил съм дърти мряни но шаран не,нищо че беше забранен далечната 80-82г.но ние граничните бяхме с връзки :D ,иначе найстина имаше шарани, но ония времена пиле не префъркваше нататък,камо ли рибари
пробвай го вечер след смрачаване на кюспе,прижина и т.н. но хвърляй на 2-3 метра от брега и задължително до някой храсти,също на жива рибка мисля че ще даде,и задължително дебела корда и без аванс,или го вадиш или в драките :wink:
Благодаря найстина ми помогна!
Аватар
Angel Ivanov
новобранец
новобранец

Мнение от Angel Ivanov »

Снежни човеци прави с рибен аромат и със банан например мешай и лови на тва на което храниш. Успех
Рано или късно, всеки рибар бива заразен от спининга .. :)
Аватар
Батко Емо
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Батко Емо »

Експерт :D Ангелчо,човеко вече е напипал миналата година мурафетя! :D
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на мирни риби”