Къде се намирам:
Кулинария
Риболовна кухня
naRiba.com

Форум

Съхранение във фризер -изчистена или не
Модератор: sapuna
- SILVESTER
- ще става разбирач
Re: Съхранение във фризер -изчистена или не
Аз съм чувал най вече за морската,че зависи от вида на рибата,и понеже се занимавам професионално с хранене,знам че калкана се замразява не чистен защото има един слузест филм който го предпазва по някакъв начин за по дълго време във фризера.Що се отнася до сафрида,чернокопа и карагьоза,ми се е случвало ако не се изчисти да нагарча.
... Изобщо не ме интересува кой е баща ти! Докато аз ловя риба, никой няма да ходи по водата.
- enterprise
- вече хвърля и на тежко
колеги-чистете я рибата...много трудно се чисти след фризера...люспите все едно бяха заварени...ужас напрао...
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Не е вярно!Пържения уклей,който носих на срещата е ловен преди 14месеца!
Неизчистената риба се запазва по дълго!Защо?
Защото коремната кухина не е имала достъп до атмосферен въздух!При изваждане от фризера рибата се натрива с оцет.Престоява 10-15 минути и люспите падат почти сами!След това се изрязва главата заедно с хрилете/само там се получава пожълтяване-ограняване/ и Бон апети!
Ако рибетата са били мъртви няколко часа в летните жеги не се хабете да ги замразявате!
Неизчистената риба се запазва по дълго!Защо?
Защото коремната кухина не е имала достъп до атмосферен въздух!При изваждане от фризера рибата се натрива с оцет.Престоява 10-15 минути и люспите падат почти сами!След това се изрязва главата заедно с хрилете/само там се получава пожълтяване-ограняване/ и Бон апети!

Ако рибетата са били мъртви няколко часа в летните жеги не се хабете да ги замразявате!
Изчистена или не повече от месец рибата каталясва во фризера,познавачите ще ме разберат.
- rdochev
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
А някой да е чувал за копривата?
i don't drink water cos fish fuck in it
Освен, че сафрида и чернокопа е по добре да влизат във фризера нечистени за да не съхнат, по сочни са, когато се метнат на скарата с червата. След като се изпекат , вътрешностите се свиват на топче, което лесно пада.
И за да не стане фал повтарям - само пресни без да са стояли "мъртви" дълго време и без да са били замразявани.
И за да не стане фал повтарям - само пресни без да са стояли "мъртви" дълго време и без да са били замразявани.
100-процента съм сагласен с колегата относно морската риба.Даже бих добавил след като се прибера от риболов отделям за вечерта риба останалата я измивам нареждам в торбички пълни с вода и така замразявам.А относно чистенето даже според мен леко като се отпусне след замразяване рибата и по-лесно се чисти
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
И аз от собствения си опит съм стигнал до този извод.При това замразявам само малки количества изчистена и филетирана хищна риба. А пък за непочистена при бавното замразяване в битовите фризери не съм си и помислял.Друг е въпроса, че не обичам много риба, ям само хищна.starcho написа:Изчистена или не повече от месец рибата каталясва во фризера,познавачите ще ме разберат.
П.П. А като зная каква каша е съдържанието на коремната кухина на шараните и каракудите през топлия сезон, отговорът на въпроса ми се вижда предрешен.
Здравейте колеги ! Най-после намерих подобна тема на въпроса ми , та за да не пускам нова тема имам малко питане ! Днеска взех едно 2кг шаранче , искам да го консервирам , и да го овкуся , без да го замразявам , за да може да престои 2-3 дена в хладилника! Смятам да го изпържа , та мога ли да го запазя без да се разваля в хладилника (не фризера) !
Ако е осолоен два дни в хладилник(4-5гр) няма да мръдне...!
Със Приятели за Риба-БЕЗЦЕННО!
-
- научил се да хвърля
Аз не чистя никаква риба от известно време, когато замразявам във фризера. Причината е, че по-голямата част от нея раздавам! Да си я чисти този дето ще я яде!

Изчистих и я подсолих , ама пак у фризера я бутнах ! Утре ще я прая !Tеди написа:Ако е осолоен два дни в хладилник(4-5гр) няма да мръдне...!