плувки...

Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev

Публикувай отговор
mitko instruktora
новобранец
новобранец

Мнение от mitko instruktora »

ами,относно силиконовите плувки.....

за пръв път ги видях на изложението в пловдив и ако това е новото бъдеще на плувките,ние запалените риболовци трябва да сме отчаяни доста,ами те първо са с много лош външен вид,да не говорим,че дори не си купих и една за проба.Не са скъпи-около 1.20-1.50 лв.,колкото балсовите,но тенденцията и в други държави си е за финни балсови плувки.Иначе аз съм си вечно с плувките на "Ризов'',за какво да експериментирам с нещо,което не изглежда добре. :roll:
Аватар
bkd
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от bkd »

Миташки,извинявай но спри да ходиш по платените водоеми :!: :wink:
Тука се говори за РИБОЛОВ НА РЕКА
И то в плитка вода :!: :!: :!:
Ловил ли си риба в бързей където се виждат ручейниците :?:
Да си си чувал за риболов на ПЕРО
Да си чувал за риболов на стръв:
Аватар
RiverFisher
новобранец
новобранец

Мнение от RiverFisher »

Ха. Като спомена ПЕРО, да вметна само , че почти за 30 години риболов на плувка по Марица, по-универсална от пачето перо не съм срещнал . За мен има някаква магия в риболова с такава плувка, а може и само носталгия да е :).Наслука.
"Не сме народ, не сме народ, а мърша..." П.Славейков 1875г.
>format BG: /Q
mitko instruktora
новобранец
новобранец

Мнение от mitko instruktora »

Поздравления!!!Всеки уважаващ себе си риболовец има в куфарчето си по едно пачо перо,макар и само за чар или носталгия,но все пак нали се модернизираме ,та за това и аз вметнах нещо по темата,иначе всеки да си лови с к'во си иска............
milo69
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от milo69 »

може и малко носталгия да има ама от пачето перо за речен риболов няма по-добро
Аватар
alcora
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от alcora »

а колкото до силконовите пера !
те са като силиконовите цици !
просто имат вид !
но ако от силконовите цици може и да ти стане нещо :)))
то силиконовите пера определено не стават за нищо :((
МНЕНИЕТО СИ Е ЛИЧНО МОЕ !
Аватар
Dedy
учете се от него
учете се от него

Мнение от Dedy »

:lol: :smt117:lol:

Колеги, с тази перушина се излагаме пред чужденците!
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Имам един въпрос към всички любители на пачите пера,как ловите на изтичане и как усещате като ви взима скобара,понеже не съм ги ползвал има няма 30 и кусур години.Налагало ми си е да ловя с 0.3гр плувка заради капризно взимане.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
RiverFisher
новобранец
новобранец

Мнение от RiverFisher »

Не разбирам какъв е проблема с паче перо да си ловиш на изтичане? Къде виждаш разликата?
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

в стоенето на плувката,повечето утежнение и много други.ако си навит може да идем заедно да ловим,да видя как ги хващаш с него.интересно ми е понеже спомените ми са избледнели,а едно време беше по-лесен риболова.и бих те питал защо не мога да ги намеря никъде по магазините.
Аватар
bkd
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от bkd »

Бутник,правиш го ХОРИЗОНТАЛНО УТЕЖНЕНО,т.е. почти НЕУТЕЖНЕНО :!: Или казано по друг начин съвсем лека съчма и дължина на линията след перото взависимост от бързея и дълбочината му :!: Невероятни успехи се постигат ,когато скобора "дръпне" в еднопедов бързей/особено по обяд като напече слънцето/ :!: Малко ,но системно подхранване и гледай какво става :shock: :wink: Иначе кълването е повече от видно-перото "излита"/буквално/ под много остър ъгъл в посоката на стръвта :wink: :lol: Успех пробвай и ще останеш много приятно изненадан :D

п.с.Между другото точно в бързея са голямите риби :!: :!: :!:
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

И в бързея като си с една съчма къде ти е стръвта,а големите алаи си им знам мястото,ловя ги с доста тежки плувки,няма да споменавам грамаж да не ви стресна.Задавам въпроси не защото незнам как се лови алай или както му викате скобар,а ми е чудно,че не ползвате близалки,или обикновени плувки за течаща вода.Знам,че ще има спор затова искам с някой да ловим да видим дали пачето перо е по-уловисто и дали не съм си дал парите за тоя де духа за качествени плувки.То патки колкото щеш,сега им е сезона.
Аватар
RiverFisher
новобранец
новобранец

Мнение от RiverFisher »

butnik написа:Знам,че ще има спор затова искам с някой да ловим да видим дали пачето перо е по-уловисто и дали не съм си дал парите за тоя де духа за качествени плувки.То патки колкото щеш,сега им е сезона.
Няма как една плувка да се разграничи от друга като "по-уловиста", това не е стръв. Има различни размери пера и не е проблем да си ги утежняваш различно/разбира се в определени рамки освен ако не се ползват пера от някой мутант/. Плувките стоят и вертикално/можеш да си боядисяш върха/ и определено реагират и само на "помирисване" от страна на рибата. Това уникално трепване на пачето перо съм сигурен, че е причината поне 90% от съфорумниците тук да са се заразили от това хоби преди години.
п.п. Що се отнася, че ги няма в риболовните магазини - да така е и това не е в никакъв случай реклама на същите.

Dedy - не съм много сигурен , че се излагаме пред чужденците. В някои английски филмчета съм ги гледал как и с плувки от тръстика хващат.И то доста успешно.И стига с тия чужденци вече, какво толкова им е различното?
Аватар
Dedy
учете се от него
учете се от него

Мнение от Dedy »

RiverFisher написа:И стига с тия чужденци вече, какво толкова им е различното?
:!: :!: :!: :!:

Колега RiverFisher,
това с чужденците, разбира се е майтап! Е..л съм ги ...!
Обаче да се говори за плувки направени от паче перо в края на 2007 година е несериозно. Съвременните въдици с които ловим в момента, изискват съвременни такъми, така че не бързайте да оплювате дори силиконовите плувки. Перото има два основни недостатъка, които го правят негодно за риболов на изтичане, а именно - формата и начина на прикрепяне към линията. За дори и леко задържане, въобще няма да говорим. Формата и липсата на кил правят перото много трудно за управление в по-дълбоки води. Не съм съгласен и с колегата bkd, който твърди, че перото е подходящо за "еднопедов бързей". Предполагам, че колегата говори за риболов с директен (все пак сме в този подфорум), но в бързо течение (пак поради продълговатата си форма) при отпускане перото се върти прекалено и пак трудно се контролира. Както съм писал по-горе, за такива условия перфектния вариант са малките стиропорени плувки.
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Деди ви обясни всичко което исках да ми обясните като се правих на Митко Китката.Няма какво да допълня т.е. имам,но за мен няма смисъл.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов с щека, уип и директен”