Инфо за р. Струма!

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
miro253
фен клуб-скобар

Re: Инфо за р. Струма!

Мнение от miro253 »

[/quote]
Да така е ! А аз колега като се замисля най влизам във филма лятото-няма вода бистро е и тогава са ми убийствените риболови на скобари -ебаси случките-и ми е по добре въпреки жегите,защото знаеш зимата и сулио и пулио на вира,обграждат ни гадините и колкото и да ги разбираш биваш леко порезван!Евала тука на много пичове че цяла зима се борихте мощно и има добри дни!Дай Боже скоро и аз да вляза в играта![/quote]

Е, ТЕ това е въпроса "Темата с летните скобари" :lol: . Абе лятото нямам един уловен. Направо са ми химера. Пак ли са на определени места? Къде бъркам? Може и да не ми отговаряте. Просто си го споделям с вас пък лятото живи и здрави пак ще се мъча :lol:.
Аватар
ristaka93
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от ristaka93 »

не знам аз лично лятото ловя скобарите случайно на троха както си ловя мренки и хоп някое скобарче ... :Д
Над силата е единствено способността да я контролираме.

Catch the moment, Release the fish.
Аватар
prodigy666
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от prodigy666 »

при мен е обратното лятото имам повече успех отколкото зимата знам ги къде са гадините на 1 -2 места все по кило и половина + но редко повече от 2-3 извадени от 10 -15 удара
Аватар
pojara28
фен клуб-скобар

Мнение от pojara28 »

и на мен лятото ми е силата на скобарите. За мен най добрите месеци за риболов на скобари са юли август и септември. Тогава е въпрос да ги намериш къде са и да ги накараш да се хранят. От опит знам че видиш ли ги в бързея че лъскат значи са там, много са и ядат. Другото е да няма много народ защото са по-плашливи. Стръв само хляб рядко лятото става риболов на червей. И моето оръжие за този сезон е фидера, но и с боло е същата работа въпроса е да уцелиш дълбочина и утежнание. За монтажа е ясно буре 2 грама повод 0.10 кука 16 номер.
скобара е риба проклета
Изображение
blashko
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от blashko »

:oops: а бистрака също ли е забранен ? :oops: и за нежестинот ?
Лалала
Аватар
Veleka
фен клуб-скобар

Мнение от Veleka »

Здравейте колеги. Съгласно информацията, която е публикувана в сайта на ИАРА, река Струма е разрешена за любителски риболов до 30.04.2013 г. в горното си течение до устието на река Джерман под гр. Бобошево. След така открилата се възможност за риболов на река, веднага ме озари идеята да си сефтосам новата 6м болонезка в края на седмицата. Тъй като сравнително скоро съм член на фен-клуба скобар, ще помоля представителите на кюстендилската школа, за които се носи славата, че са най-добри в риболова на скобар да споделят малко полезна информация на мераклии като мен.
1. Избор на място за риболов през пролетния сезон /вирове, бързеи, дълбочина, сила на течение/.
- рибата групирана ли е на определени места или е пръсната навсякъде по реката?
- съществуват ли определени признаци, които издават скобара - т.е. как да разбера, че съм пред рибите?
2. Избор на захранка /сладка, солена, глина, ароматизатори и т.н./
- честота на захранване
3. Избор на влакна /монофил, флуоро-карбон, цвят, дебелина на влакното/
4. Избор на плувка /форма, грамаж, цвят и т.н./
5. Избор на утежнение
6. Избор на кука /марка, модел, номер/
7. Избор на стръв
Предварително благодаря.
45324
Все някога ще науча риболова на скобар!!!
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

Мойто момче нека си говорим-първо сега няма как да ги видиш,освен ако не знаеш къде са местата-реката е голяма и не блескат като лятно време!В момента не очаквай силен риболов на скобар,защото вече е с хайвер(едрите)и стават апатични!имаш шансове да ловиш основно по дребни екземпляри 100-200-300 грамови!в дефилето сега не си и помисляй за скобари-имаш два варианта от позволения участък-или Невестино парка търсиш място около новият мост(правият) или се затопорчваш на Бобошево горе при острова,като се целиш да си най отдолу на острова ако имаш късмет(ако правилно съм разбрал там е позволено)!
На Бобошево определено трохата е стръвта,но ако скобара не иска имай бели резерви,за да спасиш риболова със некой клен и мрени!на Невестино с бели основно и храна с глина ,и трохи в храната,за да имаш и там избор!На Бобошево трохи с камъни основно хранене често и на кебапчета;)
Такъм 2,5-3 г плувка щото е голяма реката-плюс едно наум ако може 2 грамчета щот финното е най добре-повод 0,10 поне 30 санта-мойте наблюдения са че обича по дългия повод,естествено ако не е 40 санта дълбоко!сачмите в група над повода!14 номер кука вече по твой избор (аз ловя скобари с исада на owner и с едни черни колмици ама те са скъпи и са кът!Плувка тип буре основно 0,14- общо взето е това,храниш често по малко!Трудно е от първият път но нема роден научен!Успех
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!

Личен лекар на скобарите :)
Gad975
фен клуб-скобар

Мнение от Gad975 »

Колеги, дайте инфо за реката в Невестино, че мисля да отскоча уикенда....
Рибата винаги е на другия бряг
blashko
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от blashko »

така и никой не каза , може ли да се лови на бистрака ? че мисля утре да го посетя ако е хубаво времето?
Лалала
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

може.
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

Изображение

[url]http://maximo.bg/url]
blashko
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от blashko »

Мерси много колега!
Лалала
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

Днес бях командировал майка ми да ми купи това онова от магазина и някакъв пазарувал тройки и казал че ще ходи на Бобошево.
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

Изображение

[url]http://maximo.bg/url]
blashko
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от blashko »

Днес бях на Бистрака, - захранихме с очаквания да хванем някой уклей, понеже рибата се виждаше пълно е с Уклей но не иска да взима за 4 часа - 4 уклей и 2 червеноперки, пълно беше с хора така и не видях някой да изкарва нещо.... а имаше 3ма с 8) очила от високото разпънали въдиците и чакаха да им блесне някой риба, но за радост 1 път не хвърлиха :finga:
Лалала
Gad975
фен клуб-скобар

Мнение от Gad975 »

Днес в Невстино пълна скръб, до обяд нищо. реката е голяма, но все пак пада.... Вчера е било добре, ловили са се скобари и мрени
Рибата винаги е на другия бряг
chokoboy
фен клуб-скобар

Мнение от chokoboy »

Събота на бобошево направихме много добър риболов.Даваше еднакво добре на бел и на троха.До обед риболова беше тегав водата мътна.Представа си немам защо дали не копат некъде нагоре.След обед поизбистри и риболова тръгна трима души направихме по 25- 30 скобарета.Излезна и по некои по добър.Отделно доста кленчета,мрени немаше.Имах и некво зверско късане след като ми зема 30 метра аванс скъса безапелационно.Се съм имал късаниа
ама при засичане или зле регулиран аванс този толуп направо ме остави у точка първоначално реших че съм закачил после взе да мърда помота се и би ръчка по течението и нема спиране.Провериха ни от иара.
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”