Съвет за спининг,Sportex или XZOGA?

Модератори: Павел Иванов, sestrata

A4O24
новобранец
новобранец

Съвет за спининг,Sportex или XZOGA?

Мнение от A4O24 »

Въдицата ще се ползва на Марица,като моделите на които съм се спрял са:black pearl 40gr.,carboflex 40gr.,от zogata blastino 12-50gr.Сом и щука се надявам да лови въдицата,но няма да гоня товарния влак,а и най-често съм сам на реката,така че не мисля ,че ще го извадя :roll:
Аватар
КалинПетров
разбира нещата
разбира нещата

Re: Съвет за спининг,Sportex или XZOGA?

Мнение от КалинПетров »

Ако гониш целенасочено само сом по Марица ти препоръчвам Карбофлекса уникално здрава въдица няма да те подведе....имал съм късмета да я тестваме с мой приятел няма назад с нея и като се има напредвид 10г гаранция!Но за сом ти препоръчвам по голямата акция на Спортекс от 40гр.нагоре!Незнам какви примамки ползваш но има попари за сом по 50гр!
XZOGA-та е по универсална много чуствителна замятал съм такава до 60 гр... добра въдица но тука вече с нея може да гониш и щуки и сомове няма да имаш проблем!
Аве с една две думи един глас съм за XZOGA в твоя случай!
Изображение
Reel Tuning
Аватар
koda33
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от koda33 »

Мисля че спортекса е по-добрия вариант в диапазона на примамките които си посочил :wink: XZOGA пробвах една миналата неделя на затворен водоем и не останах много впечатен.
1 глас за спортекса :wink:
Георги Стефанов
спининг клуб "Стари Видри"
"Джуджетата тичаха и се смееха, защото тревата ги гъделичкаше по ташаците"
A4O24
новобранец
новобранец

Мнение от A4O24 »

Примамките са от 10 до 30/40гр.,салмота,рапали,ъглита,стормове,клатушки,блесни...на външен вид най ми допада перлата,но не съм я виждал на живо,някой ако я има да сподели как е.
Аватар
koda33
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от koda33 »

Аз имам перла 1.80см 2-10 гр и съм много доволен , купих я тази пролет за риболов на пъстърви))) .
Георги Стефанов
Аватар
КалинПетров
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от КалинПетров »

xzoga-та работи много правелно а кастинга ие по добър поне според мен универсална въдица целенасочено за сом а за щуки никав зор ама най добре ги тръсни и двете сопи и си направи избора сам.... може да се подведеш тука!
Изображение
Reel Tuning
Аватар
Вехтия
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Вехтия »

X-Zoga Имат уникални въдици за тежък кастинг, ако ще гониш сом. Просто трябва да намериш магазин с повече "зоги", и съответно да си подплатиш джоба с повеке банкноти!!
Непременно ще намериш своята пръчка.
Доколкото съм запознат, тази марка залага предимно на здравите товари, тъй че ще ти свърши работа. Но определено не е "бюджетна".
Леми изда бест, батт айем мачбеда'а . Ррок-ан-рол, Пенке-ле !!
Аватар
Мунчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Мунчо »

"Спортекс" са добри въдици, освен това имат и отлична гаранция и много точен представител у нас - доказано от практиката.
Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"

http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
fn1p
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от fn1p »

Колега в момента ползвам Xzoga JapStyle 2.59m до 60гр а преди това Спортекс Карбофлекс NG 2.70м - 60gr. толеранс. Та да си дойдем на думата, ако искаш да ловиш от 08:00 часа до 22:00 часа без да се опитваш да вадиш товарни влакове твоята въдица е XZOGA до към 30кг сом ще го измъкне от там нагоре незнам какво ще се случи но със сигурност няма да се счупи. А ако искаш въдица с която да вадиш риби който тежат около 40кг без проблем си вземи Карбофлекс но не на 40гр. а на 60гр. но там повече от 5 часа риболов вече започва да тежи.
Изображение Изображение
A4O24
новобранец
новобранец

Мнение от A4O24 »

fn1p написа:Колега в момента ползвам Xzoga JapStyle 2.59m до 60гр а преди това Спортекс Карбофлекс NG 2.70м - 60gr. толеранс. Та да си дойдем на думата, ако искаш да ловиш от 08:00 часа до 22:00 часа без да се опитваш да вадиш товарни влакове твоята въдица е XZOGA до към 30кг сом ще го измъкне от там нагоре незнам какво ще се случи но със сигурност няма да се счупи. А ако искаш въдица с която да вадиш риби който тежат около 40кг без проблем си вземи Карбофлекс но не на 40гр. а на 60гр. но там повече от 5 часа риболов вече започва да тежи.
Този карбофлекс,който си имал е по=лек от зогата,която ползваш в момента,а какво му е на 40гр. спортекс :roll: не искам риби от 40кг. и нагоре и на 20 съм доволен.
A4O24
новобранец
новобранец

Мнение от A4O24 »

Сигурно ще взема перла на 2.40/40гр.,2.70 няма в наличност,а и съм нисък,тежи 165гр.с един заубер 3000 заспива,мисля че ми е достатъчно,за риби до 20кг :D дай боже.
Аватар
koda33
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от koda33 »

A4O24 написа:Сигурно ще взема перла на 2.40/40гр.,2.70 няма в наличност,а и съм нисък,тежи 165гр.с един заубер 3000 заспива,мисля че ми е достатъчно,за риби до 20кг :D дай боже.
Със спортекса няма да сбъркаш ,както казаз и Мунчо с доста дълга гаранция и много добър официален представител у нас.
Георги Стефанов
Аватар
fn1p
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от fn1p »

A4O24 написа:
fn1p написа:Колега в момента ползвам Xzoga JapStyle 2.59m до 60гр а преди това Спортекс Карбофлекс NG 2.70м - 60gr. толеранс. Та да си дойдем на думата, ако искаш да ловиш от 08:00 часа до 22:00 часа без да се опитваш да вадиш товарни влакове твоята въдица е XZOGA до към 30кг сом ще го измъкне от там нагоре незнам какво ще се случи но със сигурност няма да се счупи. А ако искаш въдица с която да вадиш риби който тежат около 40кг без проблем си вземи Карбофлекс но не на 40гр. а на 60гр. но там повече от 5 часа риболов вече започва да тежи.
Този карбофлекс,който си имал е по=лек от зогата,която ползваш в момента,а какво му е на 40гр. спортекс :roll: не искам риби от 40кг. и нагоре и на 20 съм доволен.

Ползвал ли си ги и двете поне за един риболов :roll: или пишеш ей така каквото си прочел :lol:
Изображение Изображение
Аватар
КалинПетров
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от КалинПетров »

Пламка просто човека си иска Спортекс още преди да напише темата и сега тука само си чешим пръстите със съвети...остави кой квото да иска да си купива ти нали си доволен от Ezoga-та!И двете сопи са добри въпрос на вкус и тестове!
Изображение
Reel Tuning
A4O24
новобранец
новобранец

Мнение от A4O24 »

fn1p написа:
A4O24 написа:

Ползвал ли си ги и двете поне за един риболов :roll: или пишеш ей така каквото си прочел :lol:
Гледам какви данни им дават,ако ги бях ползвал нямаше да питам.Искам пръта да е лек,достатъчно здрав,да не е кол и да изхвърля добре 10гр.примамки.Ти беше писал,че карбофлекса на 60гр. си е бая кол,затова мисля 40гр. да взема ОК.
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”