Тамасос Кипър

Модератори: bobopeli, sapuna

mitko_nenkov
новобранец
новобранец

Тамасос Кипър

Мнение от mitko_nenkov »

Здравейте колеги, незная дали мястото на тази тема с един мои риболовен излет извън България е тук,ако не е за този раздел нека да бъде преместена. И така днес около 6 часа сутринта реших да посетя един язовир намиращ се близо до мястото на което живея , на около 10км от столицата на Кипър, а именно Никозия. След предварителна подготовка предния ден избиране на захранка, а именно Browning Betain Mussle 3кг., 1кг бял червей (тук е много сложно с него, неможе да се закупи директно от магазина,а се прави поръчка 3-4 дни преди това и се доставя :evil: )
Изображение
Около 6 и 30 бях на язовира, намерих подходящо място според мен,макър че за пръв път го посещавам. Имах информация че се риболовстват много дребни бабушки и ужасно много слънчаци, които не бяха тема на днешния риболов :) Бях заложил да ловя на щека 11метра Browning Pro Force Canal,оластичена с ластици съответно на първия топсет 0.8мм, на втория топсет 1.0, и на третия 1.2 които всъщност не използвах. :) също така бях решил да къпирам храната :)
Изображение
Преди нагласянето на риболовното място , разбърках трите килограма захранка и един килограм глина, минах я през финно сито , както се вижда в първата снимка, оставих храната да дръпне и се започна подготвянето на мястото, разпъване на платформата, на щеката,топсети,ролери ...... абе всичко с една дума :)
Изображение
Изображение
След настаняване и измерването на дълбочината с помоща на сондата,която се оказа около 1.70метра , доувлажних захранката и я минах отново през ситото.
Изображение
Изображение
Ето ме и мен :D
Изображение
Изображение
И сега доиде време за подхранването, къпирах 9 топки с къпинга и две чашки къпинг с малко лакомство :)
Изображение
За стръв бях заложил на бял червей,сладка царевица от консерва,от бурканчета цветна и дипната, жито за стрелба(домашно) и за стръв от буркан натурално и с мед, френски хляб, кастери и торен червей:) абе с една дума от врабче млекце :)
Изображение
Изображение
Изображение
През цялото време дострелвах прашка с червей,прашка с жито и царевица, и по някои къпирана топчица храна . На щеката на 4то коляно ластик 0.8 на Престън, основно 0.10мм Browning, повод 0.08мм Browning, кука чика номер 16 и номер 18, микро вирбел , дропер и основно утежнение тип верижка.
И така за около 4 часа риболов, смяна на времето вятър и облаци, и жега. Успях да уловя около 3 килограма малки бабушки и няколко слънчака. Бабушките варираха в размера от 100тина грама, до около 300-350кг може би бяха наи-голямите :)
Изображение
Изображение
Ето ме и отново мен
Изображение
След приключване на риболова всички риби бяха пуснати обратно там където им е мястото с изключение на слънчаците, които прибрах за котката.(извинявам се че не направих снимки) :) В заключение днес беше един интересен и динамичен риболов на един непознат за мен язовир Тамасос,Кипър :)
Never give up :)
Аватар
joroNH
сериозен играч
сериозен играч

Re: Тамасос Кипър

Мнение от joroNH »

:smt023
Никога на колене пред когото и да е.
сирака
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от сирака »

Браво!
Но ми се струва,че няма да са само тези рибите в язовира,ще има и други видове.Може би ако си на друго по-дълбоко място... :)
Изображение
В тоз гьол,риба няма!
jivko.uzunov
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от jivko.uzunov »

Браво за хубавия риболов.Поне си разпуснал малко. :drinkers:
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

Ще те похваля пред чичко Боб :wink:
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
mitko_nenkov
новобранец
новобранец

Мнение от mitko_nenkov »

Колега имам информация само за бабушки, иначе чул съм че са ловили шаранчета, има костури и също жълти таранки. Но за пръв път съм там мисля че ще го посетя отново но незная кога :) живот и здраве другата седмица. Мисля да търся на малко по дълбоко място, покраи стената като че ли ...........
Аватар
jasonsmith
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jasonsmith »

Евалата баце за професионалния репортаж, дано да продължаваш в същия дух, удоволствие бе да го прочета.. Според мен, същия резултат щеше да постигнеш само с един директен 8м., едно преносимо столче и 100 гр. бял. Аз поне съм любител на малкото багаж, и бих пробвал точно тази тактика :) :drinkers:
mitko_nenkov
новобранец
новобранец

Мнение от mitko_nenkov »

Евалата баце за професионалния репортаж, дано да продължаваш в същия дух, удоволствие бе да го прочета.. Според мен, същия резултат щеше да постигнеш само с един директен 8м., едно преносимо столче и 100 гр. бял. Аз поне съм любител на малкото багаж, и бих пробвал точно тази тактика :) :drinkers:

Мерси колега че ти е допаднал репортажа. А отностно това с осмицата имаше един тукашен колега, на около 20тина метра от мен. На око колкото мога да преценя ловеше с директен 6 или 7 метра не съм сигурен, но имаше регистрирани само слънчаци. Имаше много силно подводно течение и го буташе надясно, и ако не беше щеката да задаржам,щях да съм само на слънчаци(може би) Отново благодаря че ти е харесал репортажа :)
Аватар
jasonsmith
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jasonsmith »

mitko_nenkov написа:
Мерси колега че ти е допаднал репортажа. А отностно това с осмицата имаше един тукашен колега, на около 20тина метра от мен. На око колкото мога да преценя ловеше с директен 6 или 7 метра не съм сигурен, но имаше регистрирани само слънчаци. Имаше много силно подводно течение и го буташе надясно, и ако не беше щеката да задаржам,щях да съм само на слънчаци(може би) Отново благодаря че ти е харесал репортажа :)
Баси, аз си мислех че слънчаците ги има само и главно у БГ... Ти с каква плувка успяваше да задържаш? Истината е, че по- точен и резултатен риболов от щеката няма, но аз все пак отказвам да го практикувам, заради голямата хамалогия по него :drinkers:
Аватар
nikolaiiliew
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от nikolaiiliew »

:supz: Кеф отвсякъде...
Късаш, вържеш и продължаваш. Упоритост и търпение му е майката!
mitko_nenkov
новобранец
новобранец

Мнение от mitko_nenkov »

Като нямаше много много вятър топсета с 0.8мм ластик, късо разтояние от върха до плувката и статична тубертини 0.3грама, при малко повече вятър близалка 1.5грама отново тубертини :) А отностно слънчаците те са такава напаст, просто само да видят червея и налитат, но пък са по 200-300 грама. :)
mitko_nenkov
новобранец
новобранец

Мнение от mitko_nenkov »

колега преди 10 години работех в кипър в паралимни.което е близко да агиа напа.изкарах доста там.и аз ходех на риболов на един язовир които е близо до едно село-авгоро.така се казва а от другата страна е ахна.там се хващаше само едър шаран на кубик.сега като гледам този плевел неси прави труда и парите дори и за царевицата. с един панагюрски мичел се пълнеше чувал с шарани от рода на 4-7 кг.или образно казанао местните изобщо не го ядът,това за тях нее риба.ако си от доста време можеби ще знаеш за тяхният деликатес-дребна рибка с форма на каракуда на която и викаха-коркуна,но с уникален вкус.питаи местните за това .а за риболова в кипър аз лично си отядох на шаран,даже и мариновам с ме правили за експерименти.а сега като гледам това все едно си на някои наш селски канал а не в кипър.е поне оборудването е на ниво.по добре излезте за хиштник в морето
Колега това може да е било преди 10 години, но сега положението не е много розаво по тукашните язовири(не че са много де) Просто има толкова наплив от братята и от румънци че е нетърпимо. Музики, пиене още сутрин от 6-7 часа и се прибира всичко което се извади. И не само разрешения начин ползват, влачки, парашути , каквото се сетиш. А както предполагам знаеш като си изкараш риболовен билет (повечето нямат) 35 евро струва за година , ти дават превод на твоя език и там е упоменато имаш право да ловиш с една въдица, само с една кука, само една. Но както е и в БГ тук не минават да проверяват много много .А отностно това дали са средства или не има една велика приказка "КЕФ ЦЕНА НЕМА" така че важното е да сме на водоема, сред природата , и да отпусем. :) Мерси за думите за оборудването , а риболова на хищник не го практикувам и не ми е интересен.
bedo63
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от bedo63 »

аз две години живях в Пафос Кипър.Тази куркуна никак не е малка и е хищник.Но взима както на червей така и на хляб или тесто.Хващах и морски кефал на среда от хляб.Там на морето не знаеш какво ще ти удари.Голямо густо е.А на язовира имаше шаран/червеноперка/канален сом.
desi
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от desi »

Много готин репортаж. Продължавай в същия дух.
mitko_nenkov
новобранец
новобранец

Мнение от mitko_nenkov »

аз две години живях в Пафос Кипър.Тази куркуна никак не е малка и е хищник.Но взима както на червей така и на хляб или тесто.Хващах и морски кефал на среда от хляб.Там на морето не знаеш какво ще ти удари.Голямо густо е.А на язовира имаше шаран/червеноперка/канален сом.
Морския риболов не ми е стихията както се казва, иначе съм чувал добри отзиви от там,но не сам опитвал ,но мисля че няма и да опитам :)
Много готин репортаж. Продължавай в същия дух.
Радвам се че Ви е харесал репортажа :)
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”