Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мирни риби
naRiba.com

Форум

Лепило за зърна, семена( царевица, жито, коноп)
Модератор: sapuna
-
- ще става разбирач
Лепило за зърна, семена( царевица, жито, коноп)
Питането ми е, може ли с лепилото за червеи, да залепим царевица, жито, или други семена, на топки, с цел по-далчна презентация с прашката...!?!?
А лепило за захранка, дали е подходяща?

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Re: Лепило за зърна, семена( царевица, жито, коноп)
....презентация или дистанцияMASTER YODA написа:Питането ми е, може ли с лепилото за червеи, да залепим царевица, жито, или други семена, на топки, с цел по-далчна презентация с прашката...!?!?

Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- lif3house
- разбира нещата
Лесен вариант е с ПВА мрежичка, връзваш и стреляш, може и да доутежняваш 

-
- вече хвърля и на тежко
Неотдавна пробвах да залепя с лепило за червей сладка царевица от консерва и въобще не ми се получи а си играх доста мих, подсушавах, бърках, ръсих и не и не. Лепилото, което ползвах беше sensas maggot fix с него с червеите не съм имал проблеми никакви лепи ги идеално.
- М. Сталев
- разбира нещата
Наскоро гледах едно филмче на Енергофиш,та там пича лепеше точно семена от царевица, коноп и др. на малки топки и стреляше с прашката.Трябва да потърся да видя с какво ги е лепил точно на пръв поглед беше във пакет като сухите ароматизатори
- М. Сталев
- разбира нещата
Ето колега въпросното лепило ,с което лепеше човека http://www.energofish.com/product.php/C ... ILIA/4251/" onclick="window.open(this.href);return false;
- CrossFire
- разбира нещата
Зърнени култури слепвам на топка с лепило за захранка, но освен него добавям и малко(вече овлажнена) лепкава захранка. Съотношението зърна / храна ми е около 70 / 30.
По тази схема с добавянето на лепкава храна се оформят хубави топки, но ако не добавим и лепило за захранка, топките се пукат при стрелба с прашка.
По тази схема с добавянето на лепкава храна се оформят хубави топки, но ако не добавим и лепило за захранка, топките се пукат при стрелба с прашка.

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Няма начин да ти се пукат от лепилото,в топка захранка се слагат макс 7-8 зърна иначе точно това се получава.А целта да се храни само със зърна е да не се събира дребосък.За целта се използват PVA-продукти,кобри,ракети и други летателни инструменти.CrossFire написа:Зърнени култури слепвам на топка с лепило за захранка, но освен него добавям и малко(вече овлажнена) лепкава захранка. Съотношението зърна / храна ми е около 70 / 30.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- CrossFire
- разбира нещата
Писал съм, че се пукат ако са слепени само със захранка, а не, че се пукат само с лепило.

-
- ще става разбирач
-
- разбира нещата
топки с големина на мандарина ,ги правя ,като преобладава повече зърната от царевица по следния начин:накисната царевица и добавям към нея най-различни захранки и слагам малко пшенично брашно,така се увеличава лепкавоста на смеската.оформя се една топка и ако носи се добавя още царевица,или пък ако се троши се слага или захранка или още брашно.като се оформят топките се заглаждат с мокри ръце,така се свежда до минимум разцепването им при стрелба.
с прашка от 5лв,ги мятам на 70-80м,като брака е около 5-10%.бях пробвал да приготва топки от предната вечер ,царевица с кал,с цел че като поизсъхне калта ще са по-здрави,но се получи обратния ефект.като изсъхнаха топките ,калта се напука и много лесно се разпадаха във въздуха.
с прашка от 5лв,ги мятам на 70-80м,като брака е около 5-10%.бях пробвал да приготва топки от предната вечер ,царевица с кал,с цел че като поизсъхне калта ще са по-здрави,но се получи обратния ефект.като изсъхнаха топките ,калта се напука и много лесно се разпадаха във въздуха.
ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."
-
- фен клуб-скобар
Можеш да лепиш безпроблемно с лепило за червеи! Точно и ясно!
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!
Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Абсолютно!
Най-трудно е с царевицата от консерва, защото при стискане пуска още и още сок. Но и на това му се намира цаката, оставяш зърната да дръпнат малко на слънце и си готов.
Всичко друго се лепи бързо и лесно.
Аз предпочитам да си ги разбърквам с глина / земя. Доста по-евтино е и топките стават плътни и тежки.
Най-трудно е с царевицата от консерва, защото при стискане пуска още и още сок. Но и на това му се намира цаката, оставяш зърната да дръпнат малко на слънце и си готов.
Всичко друго се лепи бързо и лесно.
Аз предпочитам да си ги разбърквам с глина / земя. Доста по-евтино е и топките стават плътни и тежки.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.