Къде да отидем до Пловдив?

Тук можете да споделяте къде и каква риба кълве в момента.

Модератор: Paublo_Eskobar

Публикувай отговор
Аватар
bojinov_86
новобранец
новобранец

Re: Къде да отидем до Пловдив?

Мнение от bojinov_86 »

butnik написа:
dimmitov написа:Ама какво означава да не се мине мине човек, хайде сега като ни е хоби риболова и дай да злоопотребяваме с това и да товарим риболовците с такси и цени.
Много се извинявам на Коцето от Бадема ама като сложа 15-20лв.бензин като мина през рибарския магазин да оставя още поне 20лв.( защото и там за едно хранене на рибите искат колкото за две хранения на семейството) сложи и 10лв такса и какво става?50-60лв само да започнеш да ловиш. Сложи и някой лев и ти да хапнеш и става..
Ами то човек с лопата да ги рине парите пак няма да стигнат.
Да не говорим и за ,,колегите,, които продават риболовни принадлежности във форума на сайта.Две години ползвана въдица или макара с 5лв по евтина или на същата цена като в магазина, 10годишна макара Shimano 250лв. еееееее и всичко е на 2-3 риболова.И като сложиш доставката, кво става?
И всеки вика ,,като не ти оттърва не го купувай или не ходи там,, ами то какво остава, и аз да сложа въдиците в продавалника и да кажа че са на 2-3 риболова, неразличими от нови :drinkers: :D
Да,точно така е,като не ти отърва стой си в къщи,продай си такъмите и гледай Шампионска лига.Има толкова свободни водоеми/и от към риба :D /взимаш си няколко седмична отпуска и чакаш Великото кълване.И друго-вложи няколко хиледарки в жива стока/евреин не търгува с такава ,а защо ли/,създай удобни условия и пускай кьораво и сакато да ти лови рибата,за която съм писал какво е трябвало за да я създадеш и не взимай такса.Мисля,че е излишен коментара за платените водоеми-който иска да не си пропилява излета си ходи без да мрънка,който няма възможност има реки,канали и "селски" опоскани язовири.Тия коментари ми напомнят една тема,защо аз /или някой друг колега/ловяли със скъпи такъми,ами просто е-кеф цена няма.Нищо лично към никой,нямам за цел да предизвиквам спорове,само разсъждавам на глас.И не е за подценяване факта,че около Пловдив са страшно много такива платени водоеми за разлика от други области.Днес точно това си коментирахме с един приятел от Плевен :wink: ,че няма къде да иде да се налови на воля.И по-добре ли ще е да хвърлиш 5 kg храна за 10-12 перки и то за 8 часов риболов и да не си направиш никакъв извод от риболова,при положение,че преди 5-6 години по часовник за 3 часа съм имал по 100-120 перки на същото място.Айде лека!

Евала за мнението шапка ви свалям колега Бутников !
Не се страхувай от врага,който те атакува, а от фалшивия приятел,който те прегръща!
Аватар
bojinov_86
новобранец
новобранец

Мнение от bojinov_86 »

badema написа:От 30 март 2013 рибарника ще е отворен за спортен риболов-само събота,неделя и официалните празници 8 до 18 часа.
Условия:
Разрешен риболов с 1 въдица с единична кука или 2 въдици с по една единична кука с стръв протеинови топчета над 20 мм или рибки над 10 см за хищник.
Забранено е използването на пружини и кошнички с повече от една кука на тях!
Задължително оборудване:
Голям не метален живарник, кукоизваждач ,голям кеп .Забранено е хващането на рибите в очите , хрилете и снимките с вдигнати риби !
Могат да се задържат и купуват шаран и амур между 1 и 3 кг ,сом и щука над 4 кг ,каленик над 0,5 кг
Шарaн и амур до 1 кг и над 3 кг ,сом и щука до 4 кг,каленик до 0,5 кг се откачат внимателно и след бързи снимки веднага се връщат във водата без да се слагат в живарници!

Такса 10 лв -включваща до 5 кг толстолоб,каракуда,червеноперка.
Риба която не е включена в таксата може да се закупи на цени:
амур ,шаран,костур -4,50 лв/кг
щука-6 лв/кг
сом – 8 лв/кг
каленик-10 лв/кг
толстлоб,-2 лв/кг
каракуда,червеноперка-1 лв/кг

Външни клиенти който не са заплатили риболовна такса могат да купуват риба на цени:
амур ,шаран,костур -6лв/кг
щука-8 лв/кг
сом – 10лв/кг
каленик-12 лв/кг
толстлоб,-3 лв/кг
каракуда,червеноперка-2 лв/кг

"Хвани -пусни" само с годишна карта -100 лв ,деца и съпруга на притежателя на картата безплатно.
+дюшек,антибиотик
- до 3 въдици при стръв над 20 мм.
- 1 въдица при по-малка стръв

Наслука!

На червеи или царевица не може ли да се лови ? Чувал съм добри отзиви за вас имах желание да ви посетя , но условията ми се струват прекалено педантични ! Не е ли нужно просто едно хуманно отношение към рибите от рибар на който са му ясни нещата ??? От условията разбирам ,че все едно е по добре да не се хващат риби въобще пък и ако може и да няма посетители , къде е идеята ?? Разбирам ,че труда който сте положили и рибите които отглеждате са ви прекалено скъпи !
Не се страхувай от врага,който те атакува, а от фалшивия приятел,който те прегръща!
Аватар
c2duo
новобранец
новобранец

Мнение от c2duo »

Спортен риболов "Лилия"
В сърцето на тракийската низина, на 16км. от хилядолетния град Пловдив, до с.Кочево,в посока град Садово, е разположено райско кътче за цялото семейство. Рибно стопанство „Лилия” предлага спортен риболов на над 10 вида риба (шаран-див и унгарски, сом- европейски и канален, бял амур, толстолоб, бяла риба, щука, американска дъгова пъстърва, есетра) за запалените въдичари, място за плаж за дамите на техните сърца.

При желание можете да закупите своя улов на следните цени:
Шаран-5,50лв/кг.
Бяла риба 6.00лв/кг.
Толстолоб -2,50 лв/кг.
Бял амур – 5,50 лв/кг.
Сом европейски - 10 лв/кг.
Сом канален –... 8 лв/кг.
Американска пастърва – 10 лв/кг.
Есетра- 17 лв/кг
Картата къде се намира язовира може да е видите в facebook страницата има координати които са 42.106273, 24.930484
Спортен риболов "Лилия"
В сърцето на тракийската низина, на 16км. от хилядолетния град Пловдив, до с.Кочево,в посока град Садово, е разположено райско кътче за цялото семейство. Рибно стопанство „Лилия” предлага спортен риболов на над 10 вида риба (шаран-див и унгарски, сом- европейски и канален, бял амур, толстолоб, бяла риба, щука, американска дъгова пъстърва, есетра) за запалените въдичари, място за плаж за дамите на техните сърца.

При желание можете да закупите своя улов на следните цени:
Шаран-5,50лв/кг.
Бяла риба 6.00лв/кг.
Толстолоб -2,50 лв/кг.
Бял амур – 5,50 лв/кг.
Сом европейски - 10 лв/кг.
Сом канален –... 8 лв/кг.
Американска пастърва – 10 лв/кг.
Есетра- 17 лв/кг
Картата къде се намира язовира може да е видите в facebook страницата има координати които са 42.106273, 24.930484
Ето и друг линк с картата къде се намира http://www.bing.com/maps/default.aspx?v ... &mkt=en-US" onclick="window.open(this.href);return false;

https://www.facebook.com/SportenRibolovLiliya" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
dimmitov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от dimmitov »

Колега bojinov_86 коментара на г-н Бутников се отнася до голяма степен и за вас.
Или плащаш и се съобразяваш с правилата или заминаваш за перки с 5кг.захранка :mrgreen:
Последно промяна от dimmitov на Нед Апр 21, 2013 8:29 pm, променено общо 1 път.
НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ИЗЛОВИ ВСИЧКАТА РИБА С ВЪДИЦА
Изображение
Аватар
bojinov_86
новобранец
новобранец

Мнение от bojinov_86 »

dimmitov написа:Колега bojinov_86 коментара на г-н Бутников се отнася до голяма степен и за вас.
Или плащат и се съобразяваш с правилата или заминаваш за перки с 5кг.захранка :mrgreen:
Не съм съгласен съвсем !
В коментара на г-н Бутников има много истини и се отнася за хора които не ходят на риболов за удоволствие , а за да си напълнят торбите с риби !

Опитвам се да разбера точните правила на рибарник Бадема - направо драконовски ми се струват - та чак ме плашат !

Иначе никога не правя сметка като ходя за риба , колко захранка ще изразходя и колко пари ще похарча за гориво не ги смятам ! А за такъми пари не жаля - кеф ценя няма !!
Аватар
dimmitov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от dimmitov »

Точните правила на Бадема са такива каквито гарантират живота и здравето на рибите, спазването на законите за риболов и запазване на спокойствието на останалите колеги рибари.Това че някой може да си плаща за кефа колкото си иска не означава че може да прави каквото си иска където си иска.Мутренските времена отминаха отдавна.Както каза Бутника направи си водоем и си прави какво си искаш, дотогва ще се наложи да се спазват правилата на собствениците които са инвестирали средства в риболовните обекти и защитават инвестициите си. Това което аз имах предвид в предишните си постове беше просто жланието ми всички тези неща да бъдат малко по достъпни.Явно не може, за това по-рано помолих да прекратим този спор и всеки да лови там където му е приятно и му по джоба.Аз бях до тук в този спор. :drinkers:
Изображение
Аватар
Вуйчо-Ваньо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Вуйчо-Ваньо »

С.Върбанов написа:Полицейския на труд е с нов собственик и с нови правила ! Риба има и дава доволно :wink:

Ето информация от новия собственик -

Цени и условия
УСЛОВИЯ ЗА РИБОЛОВ НА „COCOON LAKE – Пашкулското езеро”
..........
Колега,всичко това сигурна информация ли е?Защото така нещата изглеждат доста по - добре от преди.Само трябва да се сдобия с карп дюшек и това може пак да се превърне в една от любимите ми дестинации.

ПП:В крайна сметка във водоема има ли щука или както някой твърдеше тя е наистина почти обрана?
Изображение
Изображение
badema
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от badema »

bojinov_86 написа:
Опитвам се да разбера точните правила на рибарник Бадема - направо дракеоновски ми се струват - та чак ме плашат !
Рискувай колега и ела да се запознаеш отблизо с водоема и правилата,не е толкоз страшно щом четвърта година има все още живи риболовци,който го посещават редовно.
Относно броя на въдиците ,когато се лови с една въдица стръвта може да е всякаква,но няма как да се лови с 2 въдици на червей,защото няма как да се обслужват двете въдици,но съм допуснал такава възможност за любителите на големи риби,които са по трудни ,тъй като популациите се възпроизвеждат естествено, риба от вън не се внася и ври от риба.
За мен лично риболова е нещо повече от хоби и събиране на такси за закупени и препродадени риби/в повечето случай без документи за произход/!
Предпочитам 2 играчи които да се кефят и аз да им се кефя как ловят в защитена естествена среда каквато трябва да е навсякъде ,пред 200 майстори -е..чи на " платената любов".
Аватар
stelco
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stelco »

Ние с моя синковец сме може би най -върлите фенове на Ринарник "Бадема".Причината да го посещаваме почти всяка седмица е ,че това е рибарника на който може да практикуваш почти всеки вид риболов ,да разбереш дали ти работят и как работят различните видове монтажи.Относно правилата не разбирам какво ви претисняват :?: Не знам дали има друг рибарник на който за 4-5 часа риболов да уловиш над 20-25 кг. разнообразна риба без да си даваш зор ,да не говорим пък ако набараш големите рибоци ,килограмите може да се завишат двоно да не кажа тройно.Всичко това което говоря не нито с рекламна цел нито са празни приказки.Имам стотици снимки от риболова на Рибарник"Бадема".Ако имате желание може да ви постна някоя друга.
lolo
новобранец
новобранец

Мнение от lolo »

Слушам,че някои колеги ходят на рибарниците до с. Маноле. Някой от форума дали разполага с конкретна информация за условията ?
xxxtonixxx
новобранец
новобранец

Мнение от xxxtonixxx »

Според мен всеки си има различни приоритети в риболова. Дали да купува скъпи такъми, много или скъпа захранка, да проверява на платеното как работи такъма - всичко това е оправдано, ако е в разумни граници. Имам предложение за риболов на яз. Батак за петък 26.04.13. Бях там преди двайсетина дни, по работа за два дни и ми остана малко свободно време, да обиколя почти целия язовир. Имаше рибари само на едно единствено място и като заваля дъж след малко, видях че в живарниците им има риба. Може би по кило - две - три предимно бабушки, каракуда и едно шаранче около кило. Понеже за сега съм сам,ако има желаещи може да поговорим и да си пробваме късмета там. Пишете тук или на адрес jeraminet@abv.bg
angel81
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от angel81 »

вчера бях на домлянския язовир ... немога да си обясня много неща за там.. язовира го пишат че риба няма, обаче покрай брега се разминаваха едни шарани от лакът нагоре, бях заметнал 2 дънарки на повдигната царевичка на плиткото като целех отгоре с прашката царевица , очевидно рибите клъопаха нещо, щоти си вряха моцуните по треволяка.. цял ден нищо..
друго ... другия колега по едно време вика, ела да видиш ква е таз риба гледам едно като щука клепе по треволяците и едвам едвам се движи , размера беше около лакът пак , бая време целих с една блесна по едричка ама нищо. После ята морунаж ли гледах си правят разходки напред назад , пак едри бяха да ги е.. а ...
В общи линии голямо гледане падна :) та мисълта мие хваща ли някои риба там, не хваща ли кажете нещо , някои чалъм, питах разни колеги там . . цял ден само жега без грам рибка ..
късмет работа . .
goldenboy
новобранец
новобранец

Мнение от goldenboy »

COCOON LAKE - Пашкулското езеро на 4км. от гр.Пловдив (полицейския рибарник) :arrow: http://www.nariba.com/forum/viewtopic.php?f=136&t=76400" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
dimmitov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от dimmitov »

Колеги някой знае ли какво се случва на тези два водоема на Войводиново, намират се в ляво преди правата вада, точно срещу Острова, от колко време минавам от там повече от един , двама души не съм виждал, днес имаше 30 коли най-малко.Да няма някакви промоции :D
Изображение
Изображение
lowloshiq
новобранец
новобранец

Мнение от lowloshiq »

Днес следобяд около пет и половина имаше 15-20 коли и доста хора там но за условията не мога да кажа
Публикувай отговор

Обратно към “Къде и какво кълве в момента.”