Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

НАКРАТКО
НАКРАТКО
В неделя внезапно ми се отвори възможност и както нямаше да ходя на риба, към два след обяд се оказах на Огняново.Без особенна подготовка, с налична захранка и двеста грама шарен, с нагласа по скоро за излет, отколкото за риболов.

Затова и си избрах място пусто, но удобно, равно и красиво и най-важното колата на 5 метра от мен.Хвърлих един фидер за всеки случай, а на леко приложих бързата тактика
Нагласих директната седмица с ултрафин монтаж за уклей, а в непосредсвено съседство и болото с 1.5 гр. плувка, с повод на дъното. Целта -да ползвам едно хранително петно пък каквото се завърти. Отгоре -уклей, а на дъното - я каракуда, я баби, я клен.

Първо се завъртяха уклеите

Ама едрички

И много капризни.Искат само едно червейче и то червено, на всяка рибка- "орехче" рехава захранка и прашка червейчета.

Двайсет сантиметров уклей е рекорда ми за годината.

Рачо осмокрачо не даде шанс на фидера да се докаже като ефективно средство.Тия раци си стават напаст за Огняново.Досега ги пускам обратно и се питам дали не трябва да ги унищожавам като слънчевките

В резулат на ритмичното захтранване по-късно се завъртяха и кленове.

Хубави парчета по 400-600 гр,

които ме накараха да остана до здрач, изразходвайки последното червейче и захранка.

Кленовете- десесетина парчета, до един са релийзнати, а уклеите, около килце- до едно в трюмчето
Накратко- един неочаквано добър и релаксиращ излет, много спокоен и приятен, без нито едно късане и oплитане

Затова и си избрах място пусто, но удобно, равно и красиво и най-важното колата на 5 метра от мен.Хвърлих един фидер за всеки случай, а на леко приложих бързата тактика

Първо се завъртяха уклеите

Ама едрички

И много капризни.Искат само едно червейче и то червено, на всяка рибка- "орехче" рехава захранка и прашка червейчета.

Двайсет сантиметров уклей е рекорда ми за годината.

Рачо осмокрачо не даде шанс на фидера да се докаже като ефективно средство.Тия раци си стават напаст за Огняново.Досега ги пускам обратно и се питам дали не трябва да ги унищожавам като слънчевките

В резулат на ритмичното захтранване по-късно се завъртяха и кленове.

Хубави парчета по 400-600 гр,

които ме накараха да остана до здрач, изразходвайки последното червейче и захранка.

Кленовете- десесетина парчета, до един са релийзнати, а уклеите, около килце- до едно в трюмчето

Накратко- един неочаквано добър и релаксиращ излет, много спокоен и приятен, без нито едно късане и oплитане

Последно промяна от naskobo на Пон Апр 22, 2013 3:05 pm, променено общо 1 път.
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
-
- сериозен играч
Re: НАКРАТКО
Браво!!! Хубав риболов си спретнал. 

- Redimido
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Просто мечта...а тия раци са ужас...кладеш един огън и директно в него...
Знаеш ли какви хубави снимки ще му направиш, като се зачерви!

Перфектно си я направил, колега! Чудесни риби!
По принцип съм чувал, че раците мръсна вода не понасят и наличието им е показател за чистотата на водоема. На дали е така, особено за Огняново...
Иначе са уважаван приятел на бирата 
По принцип съм чувал, че раците мръсна вода не понасят и наличието им е показател за чистотата на водоема. На дали е така, особено за Огняново...

Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"
-
- сериозен играч
За раците съм съгласен!!!Просто мечта...а тия раци са ужас...кладеш един огън и директно в него... Знаеш ли какви хубави снимки ще му направиш, като се зачерви!

- Martin Angelkov
- научил се да хвърля
много хубав излет си си спретнал, колега 

Само две неща на този свят са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.
Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн
накратко пак си избил рибата :LOL: , ама който си го може си го може. Браво насе, другия път повеке...
По-голям шаран от рибаря няма...
И при мен е така да му се невиди
. Колкото по-малко подготовка - толкова по-добър риболов. Браво.

Поздравления!
- juliano_84
- фен клуб-скобар
Браво Насе, пак си си направил кефа 

Бе как няма да ги хващате,такива хубави раци,оставям всякакви риби и прочие ако има рачета,то по-хубаво мезе за бира от това няма.Тук в Бургас са по 20лв. кг.
Прекрасен излет и репортаж.