Избор на куче

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

nasko_986
фен клуб-скобар

Избор на куче

Мнение от nasko_986 »

Здравейте!
Мисля да си взимам скоро едно кученце и смятам да е от тези декоративните видове. Основно ще го гледам в къща с двор, и се чудя ако го гледам вътре какъв хаус ще настъпи.Също така да мога да спя спокойно и кучето да не ми създава проблеми с хигиената. Основно съм се насочил към тези видове:
- болонка
- мини пинчер
- йоркширски териер

За момента болонката ми харесва най-много. Дайте Вашите мнения ако имате някой от следните породи кученца и кажете как се държат вкъщи.Разбира се като са малки ще ги разхождам с каишката тук-там. Благодаря Ви.
Аватар
Вуйчо-Ваньо
сериозен играч
сериозен играч

Re: Избор на куче

Мнение от Вуйчо-Ваньо »

Ако ще го гледаш в къщи,от гледна точка на хигиената,пинчера е за предпочитане,защото е късокосмест.Що се отнася до вдигане на шум и хигиенни навици - това е въпрос на дресура и възпитание и зависи до голяма степен от теб самия.

ПП:Щом имаш къща с двор,моя съвет е:Вземи си една чистокръвна немска овчарка,гледай си я на двора и ще си имаш чудесен пазач и красив приятел Това,разбира се е само мое мнение.
Успех с избора! :smt023
Изображение
Изображение
Аватар
bobo_33333
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bobo_33333 »

Аз там съм пораснал...
delio-haidutin
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от delio-haidutin »

мое мнение:пинчерите нещо не ми се нравят-"угоен плъх".като е късокосместо също се скубе много,даже е по-трудно почистването ,понеже космите са твърди и остри и се набиват по тапицерията.аз "имам" смеска от пинчер и пекинез,но се е метнала на пекинеза по външен вид,скуби се много,но с четка лесно се събират космите ,даже може и чорапи да се оплетат :lol: .
по характер е страхотен пазач,на язовир можеш спокойно да си спиш,радиус от 20-30м са охранявани.ако голяма навалица ,трябва да е вързана ,че напада векиго.
от трите изброени,по-добре сякаш е териера,може да видиш и за джакръсел териер.болонките се постригват всяка пролет,и някои са доста страхливи на тази маниполация и се налага да ги упояват и така да ги подстрижат,так разхода скача допълнително с 30 лв.
ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."
Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър

Мнение от GODzillata »

Йоркширски териер :!: :!: :!:

THE BEST!!!
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Аватар
Христо Рангелов
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Христо Рангелов »

Както каза колегата delio , виж и за Джак Ръсел ;) Много готини кученца :)
"The more you know, the less you carry"
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

Абе нема такова куче като йоркито уе, просто е уникално, освен това не се скубе, то няма козина, а косъм със същата структура както човешкия и не е алерген, което го прави особено привлекателен за отглеждане в семейства с деца.
Йоркито е вярно, признава стопанина си и не се лензи като други кучета на всеки срещнат!
Добър пазач, лесен за отглеждане и много умно и добро куче.
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Аз също не мога да го разбера това съчетание - къща с двор и куче тип плъх , ама всеки с вкусовете си де :?
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
alankulu1987
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от alankulu1987 »

Джак Ръсел , са уникални сладури ;) Другия вариянт, който ти препоръчвам е - йоркширски териер:)
nasko_986
фен клуб-скобар

Мнение от nasko_986 »

Благодаря Ви за отговорите.Сега стесних кръга на болонка и мини пинчер. Болонката ми изглежда по кротка и по красива. Предложете кой от двата вида ще е по-добре и кой по кротък. Ще мога да го разходжам на ден по 2-3 пъти на средни до дълги разходки. Също така през някакви празници може да го водя на село.За пинчера имам лоши отзиви ,че хапе и драска.
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

Аз имах болонка 20 години.Много весели умни и добри кучета и живеят много.Косми има,ама то няма куче без косми освен ония голите.За двор-аз ако имах щях да си взема самбернар.Йоркитата са лигльовци,джак ръселите ме кефят веселяци.
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

Изображение

[url]http://maximo.bg/url]
krassi75
новобранец
новобранец

Мнение от krassi75 »

По нашия край са се побъркали с тази порода Джак Ръсел,имам чувството,че всеки втори има такова, мода ли е или наистина си заслужават тия сладури...
pitcha
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от pitcha »

nasko_986 написа:Здравейте!
Мисля да си взимам скоро едно кученце и смятам да е от тези декоративните видове. Основно ще го гледам в къща с двор, и се чудя ако го гледам вътре какъв хаус ще настъпи.Също така да мога да спя спокойно и кучето да не ми създава проблеми с хигиената.
При избора на куче най-важният въпрос е – за какво всъщност ти трябва.
По предложените породи става ясно, че ще е основно за приятелче.
Сега – кое не става:
1. Джак Ръсел – то е за хора с железни нерви и изключително чувство за хумор. Ще ти разконтри цялата къща. Чехли, чорапи, мебели ...... Абсолютно не отговаря на първоначалните ти изисквания. Иначе са жестоки пичове.
2. Пинчер – дребно, късокосместо – с неизчистваеми косми, проклето, заядливо кльощаво – ша го настъпиш някой ден и чао. Гадно – не става.

Остават йоркшира и булонката. Йоркшира е много скъп и леко болнав.Въобще не става за двор. Обаче и аз адски ги харесвам, но не е за теб.

Зимай си булонка и си свиркай. Е, и нея ще трябва да я гледаш вътре де. И ще вадиш косми отвсякъде, но се свиква.
И най-важното – направи си добре сметката. Веднъж като го вземеш – ще е адски подло и гадно някой ден да го изхвърлиш. Взимаш си нов член на семейството.
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

Хубавото е че с малки кутраци ще имаш малко разходи за храна.Като вземеш кучето първата ваксина е на 3месечна възраст,тогава вадиш и паспорт.Вземи му нещо за ресане и дъвкане че като са малки дъвчат краката на столовете и масата.За ходенето до тоалетна е малко сложно,кат малки навсякъде ходят и трябва да ги следиш кат видиш да клекне тичаш фащаш за врата,никога около краката да не те напикае, и водиш на определеното за това място.Щом е куче ще излиза,така че вземи мерки за вътрешни и външни паразити.Къпане,каишка и профилактично хапчета.
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

Изображение

[url]http://maximo.bg/url]
nasko_986
фен клуб-скобар

Мнение от nasko_986 »

Еми то болонка ако взимам е на 4-5-6 месеца и ме притеснява това дали ще свикне като я взема да не земе да хапе,ръфа и т.н/. Пинчери има малки на по 50-60 дни ама пак вярно са подли и силно лаят. Освен това да знаете някъде по Смолян,Асеновград,Пловдив да има развъдници /за болонки основно/? благодаря Ви.
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”