Свързване на повода с основното
Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev
Свързване на повода с основното
Здравейте, днес реших да направя няколко монтажа на телескопа, но се оказа, че направата на малки клупчета с новото влакно 0.10 е доста трудна задача за моите кебапчета.
Поразрових се из youtube и разгледах този възел
http://www.youtube.com/watch?v=Ciilr4ULFiw
Дали е удачно да ползвам този възел вместо клуп в клуп?
Става въпрос за директен телескоп, основото е 0.14 повода е 0.10

http://www.youtube.com/watch?v=Ciilr4ULFiw
Дали е удачно да ползвам този възел вместо клуп в клуп?

Re: Свързване на повода с основното
Колега,най-добре си слагай микровирбел между основното и повода...
Колега ловя на директен с плувки 0.5 - 0.75 микровирбела не е много подходящ според мен и не го ползвам.
- kaleeff
- ще става разбирач
Доста си е подходящflex написа:Колега ловя на директен с плувки 0.5 - 0.75 микровирбела не е много подходящ според мен и не го ползвам.

Ти ще сложиш малки номера, където тежестта им е незначителна.
И се чудя как пръстите ти са дебели за клуб в клуб а за възела в клипчето от тубата не са...

Фен-клуб Таранка!
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
жоро–ц написа:Колега,най-добре си слагай микровирбел между основното и повода...

Като ти са дебели пръстите има клуПовръзвачка.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Колеги вирбели ползвам рядко и само на река.. няма смисъл сега да влизаме в спорове трябва ли да се ползват вирбели или не. Колкото за възела - да този ми е по лесен от клупа... всъщност и двата са лесни просто този които съм показал е по лесно изпълним с тънки влакна. (поне за моите пръсти)
Въпроса беше може ли да се ползва възела които съм постнал вместо клуп
Въпроса беше може ли да се ползва възела които съм постнал вместо клуп

- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
И отговора е купи си клуповръзвачка.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
chirusa_bg написа:И отговора е купи си клуповръзвачка.

Колега butnik бихте ли ми обяснили защо няма нужда от микровирбел / номер 20,22/ при риболов с телескоп без водачи???Благодаря предварителноbutnik написа:жоро–ц написа:Колега,най-добре си слагай микровирбел между основното и повода...![]()
![]()
Както и за другия колега.
Като ти са дебели пръстите има клуПовръзвачка.
- М. Сталев
- разбира нещата
Просто логика ,защото не се ползва макара и няма как да ти се усуква повода при закачането на 2 бели червея примерно 

Колега,въпрос на личен избор...повода се усуква не само при риболов с макара.Я си представи,че ловиш на 4-5 м дълбочина и какво се случва при вадене на такъма - било с 2,3 или 4 червея.Лично аз ги слагам и заради по-доброто презентиране на стръвта в последната фаза - имат си свое тегло все пак.Успех на всички , с вирбел и без вирбел----PikeM написа:Просто логика ,защото не се ползва макара и няма как да ти се усуква повода при закачането на 2 бели червея примерно

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Жоре,ами излишно е майна,не е грешно-само е излишно.А относно презентацията 90% от четящите/и пишещите/ не го правят.Има дропери 13 номер
за добра презентация.На линия без макара единствено допустимо,а при по-тежките грамажи необходимо, е риболова с близалка.
Още повече,че понякога може да се наложи най-долният дропер да се премести нагоре по-линията/или замяна с по-дълъг повод/.Ама това колко го усещат

Още повече,че понякога може да се наложи най-долният дропер да се премести нагоре по-линията/или замяна с по-дълъг повод/.Ама това колко го усещат

Благодаря още веднъж.....butnik написа:Жоре,ами излишно е майна,не е грешно-само е излишно.А относно презентацията 90% от четящите/и пишещите/ не го правят.Има дропери 13 номерза добра презентация.На линия без макара единствено допустимо,а при по-тежките грамажи необходимо, е риболова с близалка.