Дилема за директен телескоп

Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev

ivo_stoev
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Дилема за директен телескоп

Мнение от ivo_stoev »

Бих искал съвет от притежателите или така да се каже компетентните колеги по този въпрос за избор на директен телескоп дали да бъде 7м или 8м. Какви според вас са предимствата и недостатъците на едните и на другите ,кое от двата варианта е по-добрия избор,с каква акция ,каква марка ? Не съм имал до сега ,а ми е влязла мухата ,ама дали въобще си заслужава? Благодаря за евентуалните отговори !
Аватар
miLen4oo
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Дилема за директен телескоп

Мнение от miLen4oo »

Здравей!
Риболова на директен ми остава един от любимите на мен.Практикувам шарански,спининг(рядко), от скоро се запалих по фидер и доста ми харесва, но любимия си ми остава с директния телескоп.Имам 5,6 и 7 метрови директни телескопи.За момента ми вършат прекрасна работа в зависимост от местото на което ловя.Взех на един приятел 8метровия директен и полових около 2 часа с него.Мнението ми е ,че вече идва доста дълъг и лично на мен не ми хареса.7-мака ми е перфектен на язовир.Като марка вече зависи каква цена си склонен да дадеш.Дали телескопа да е по "лигав" или по "стегнат" , зависи от това какво ще ловиш с него.
ВАЛЬО
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ВАЛЬО »

Според мен определено 7ца,ползвал съм "Микадо" и "Гарболино" за около 200 и малко са много добри,има разбира се и по скъпи и сигурно по добри.
Няма за какво толкоз да му се косим на живота,и без това няма да се измъкнем живи от него.
Аватар
flex
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от flex »

Колега, препоръчвам ти като за начало да не се хвърляш в дълбоките води. Искам да кажа, че едно FL Super Game на 7 метра ще ти е перфектно.. не е много скъп, лек е и се намира лесно. Колега от форума ги продава - sapuna. :)
Jimi
новобранец
новобранец

Мнение от Jimi »

+1 за 7 метра.
Имам 5,7 и 8 метрови. Няма по голям кеф от тънката 5-чка, но рядко интересните риби са толкова близко(поне където ходя аз). Осмицата е доста по-сериозна, но и по тежка, Така че златното сечение е 7 метра.
ivo_stoev
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от ivo_stoev »

Мен ме притеснява ако се закачи риба над 700,800гр например и на горе дали няма да е трудно за вадене ,още повече и ако камшика е с по-малка акция. Как мислите ?! :)
Regar
фен клуб-скобар

Мнение от Regar »

Всеки ще ти даде съвет според собствените си предпочитания, НО....първо и най-важно при избора на директен е да съобразиш дължината на пръчката с местата, които посещаваш!
На Лобош и Искър ловя задължително с 8-ца заради дълбочината и дистанцията, но на Арката и Струма с 6-ца.
жоро–ц
новобранец
новобранец

Мнение от жоро–ц »

Regar написа:Всеки ще ти даде съвет според собствените си предпочитания, НО....първо и най-важно при избора на директен е да съобразиш дължината на пръчката с местата, които посещаваш!
На Лобош и Искър ловя задължително с 8-ца заради дълбочината и дистанцията, но на Арката и Струма с 6-ца.
Абсолютно съм съгласен с колегата - изборът трябва да е по ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ, а не по тежина
Имам евтина и тежка осмица ,с която ходя за шаран и риби от порядъка на 1,5 - 2,0 кг с 0,16 не са никакъв проблем...Въдицата обира всички напъни на рибата...голям кеф :supz:
ivo_stoev
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от ivo_stoev »

Още едно ,две такива мнение и направо мисля да си взема.А ластик необходимо ли да е да се слага ?
ВАЛЬО
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ВАЛЬО »

ivo_stoev написа:Мен ме притеснява ако се закачи риба над 700,800гр например и на горе дали няма да е трудно за вадене ,още повече и ако камшика е с по-малка акция. Как мислите ?! :)
Зависи от рибата ,ако е платика няма проблем,ако е каракуда или шаран почти нямаш шанс.Сложи си ластик,макар че с камшик според мен е по голям кеф.
Няма за какво толкоз да му се косим на живота,и без това няма да се измъкнем живи от него.
ivo_stoev
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от ivo_stoev »

Ммм на мен за каракуда ,шаран ,лин ми трябва ,значи няма да ми върши работа :P
жоро–ц
новобранец
новобранец

Мнение от жоро–ц »

ivo_stoev написа:Ммм на мен за каракуда ,шаран ,лин ми трябва ,значи няма да ми върши работа :P
Колега,взимай сопата и успешен риболов...какви 700-800 гр.??Никакъв проблем нямаш с тях - трябва ти само по-дълъг кеп.Наслука!
Regar
фен клуб-скобар

Мнение от Regar »

Моята 8-ца е с жило и съм вадил платики до 1,5 кг без никакъв проблем. Шаран над кило не съм хващал с нея и не знам дали ще издържи. Слагането на ластик е свързано с преправяне (рязане) на въдицата и понякога проблеми при сгъването и опастност от пукане на колена. Отделно мисля, че ваденето на едра риба с въдица с дължина 7 или 8 метра + влакно + разпънат ластик не е съвсем лека задача. (може и да греша, тъй като директен с ластик не съм позлвал, а впечатленията ми са само от риболова с щека)
ivo_stoev
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от ivo_stoev »

Ако стигнем до кепа има такъв 4.7м :)
жоро–ц
новобранец
новобранец

Мнение от жоро–ц »

ivo_stoev написа:Ако стигнем до кепа има такъв 4.7м :)
Идеален си............. :drinkers:
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов с щека, уип и директен”