Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Отивам naRiba
naRiba.com

Форум

Язовир ,,Лилия,, с.Кочево
Модератор: Кърцата
- dimmitov
- ще става разбирач
Язовир ,,Лилия,, с.Кочево
Колеги някой бил ли на язовир ,,Лилия,, в с.Кочево? Пуснаха някаква рекламна обява във форума но не откривам нищо за този водоем освен една мижава страничка във фейсбук от,която става ясно само че най-вероятно става въпрос за малкия язовир на Кочево.Що за язовир за спортен риболов е това? В петък или събота смятам да половя някъде и там ми звучеше добре.
Последно промяна от dimmitov на Вто Апр 23, 2013 12:59 pm, променено общо 1 път.
НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ИЗЛОВИ ВСИЧКАТА РИБА С ВЪДИЦА

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Re: Язовир ,,Лилия,, с.Кочево
В четвъртък ще бъда там и вечерта ще пусна информация.Вчера се видях със стопанина/мой много стар приятел/и той ми сподели,че има много и разнообразна риба,както по вид така и по размер.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- dimmitov
- ще става разбирач
С други думи работата е сериозна, не е някой кьор фишек.Ще чакаме инфо тогава.

Ето ти едно клипчe туко що го направих.dimmitov написа:С други думи работата е сериозна, не е някой кьор фишек.Ще чакаме инфо тогава.
http://www.youtube.com/watch?v=40lozw7S ... e=youtu.be
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
...кило и двеста
да му купя на баща ти един кукоизваждач,че щеше да стане рибата на чируз докато и откачи куката 

Купи му няма да е лошоbutnik написа:...кило и двестада му купя на баща ти един кукоизваждач,че щеше да стане рибата на чируз докато и откачи куката
- dimmitov
- ще става разбирач
Малко ми трябваше да се навия, така че ако не стане нещо непредвидено може и в петък и в събота да посетя
Кими да си приготвя Енергото , Шекспира и щеката и да се стяга 

Добре дошли сте.dimmitov написа:Малко ми трябваше да се навия, така че ако не стане нещо непредвидено може и в петък и в събота да посетяКими да си приготвя Енергото , Шекспира и щеката и да се стяга
Малкият ге къса днес!
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =1&theater
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =1&theater
- dimmitov
- ще става разбирач
Бяхме на въпросния язовир, като цяло се получи буквално спортен риболов.За момента излизат маломерни шаранчета от 100-600 гр. и доста дребна каракуда с размер на стръв за щука.Шаранчетата са много гъсти.Хванахме около 30бр. като през целия ден не спряха да се хранят, каракудата е много нахална и лакома и буквално ни отказа от червеите за 10мин. просто неможеше да се лови на червей, нито бял ,нито червен.Само сладка царевица.Шаранчетата взимаха на всякакви методи и въдици.Както да подадеш царевицата до 5-10мин имаш шаранче. Естествено ако имаш брутални дънарки с акция 300гр и корда 0.40 или някой плетеняк няма да е най-подходящия избор въпреки че пробвахме и с точно такива въдици и пак имахме успех.Втори номер куки ги лапаха като семки.Пробвахме с големи куки с 3-4 зърна царевица но едър шаран не се закачи.
Заключението ми за язовира е че е подходящ за лек мач с малка акция и тънки такъми или щека, директен или уип.Шаранчетата макар и малки са доста борбени и може да се каже че риболова на мач днес ни достави удоволствие, рибите взимат на всякаква дистанция така че не е необходимо да се силите и да хвърляте много навътре.Ако започнат да излизат и по големи шарани ще е прилично място за риболов.Бих желал да чуя и мнението на Бутников, не виждах много добре какво се случва на тяхното място. Ето и малко снимки:

Заключението ми за язовира е че е подходящ за лек мач с малка акция и тънки такъми или щека, директен или уип.Шаранчетата макар и малки са доста борбени и може да се каже че риболова на мач днес ни достави удоволствие, рибите взимат на всякаква дистанция така че не е необходимо да се силите и да хвърляте много навътре.Ако започнат да излизат и по големи шарани ще е прилично място за риболов.Бих желал да чуя и мнението на Бутников, не виждах много добре какво се случва на тяхното място. Ето и малко снимки:

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Работите при нас бяха същите,заложихме само за едра риба,като бях подготвил два вида меки пелети-6мм на Уинър и 8мм от Японските с водорасли,копринена буба и т.н.Захранвах само с гранула на месна основа и която не прави облак и въпреки това се навъртяха дребосъците.Биндера ловя с фидер имаше един по сериозен удар на варена стара царевица,но явно рибата не бе бодната добре и се откачи при ваденето.Тъй като се схващах от бездействие смени куката с 12 номер Суехиро 115 серия заложих малка пелета и се започна гол след гол на шаранчета между 250-400гр.За да се извади едра риба иска малко по различна подготовка и да се рови из водоема.Мисля,че рибата се готви да дава потомство и не беше в диапазона на мястото ,което бяхме избрали за риболов.Иначе за начесване на крастата си струва определено да се посети.Въпреки малкия си размер шаранчетата се бореха яко и с един директен може да се изпита истинско удоволствие от борбата им да останат във водата.
- Вуйчо-Ваньо
- сериозен играч
Колеги,днес бях в Ягодово при един приятел на кафенце и решихме и без това сме на близо да отскочим до Лилия-та да видим за какво иде реч.Ей така без въдици просто на разходка.Останах с доста добри впечатления от вида на язовира.Собственика също изглежда много свястно момче.Само остава в близко време да отидем с въдици и да сеи пробваме късмета на риболов,че само с гледане....
ПП:Язовира се оформя като добра дестинация в близост до града.
Поздрави на собственика иу НАСЛУКА на всички колеги.

ПП:Язовира се оформя като добра дестинация в близост до града.
Поздрави на собственика иу НАСЛУКА на всички колеги.

- dimmitov
- ще става разбирач
Вуйчо, ходи ли се така без въдици на язовирВуйчо-Ваньо написа:Ей така без въдици просто на разходка.![]()

Трябваше да помятате и вие малко че инфото за язовира е крайно недостатъчно, въпреки усилията ни.Ще трябват още няколко излета там за да се доизясни картинката

- Вуйчо-Ваньо
- сериозен играч
Ами аз бях в Ягодово на гости и от там решихме да посетим язовира ама такъми в мен нямааах!Та така.
ПП:В скоро време ще го пробвам наистина.
ПП:В скоро време ще го пробвам наистина.

Улов днес https://www.facebook.com/media/set/?set ... 904&type=3" onclick="window.open(this.href);return false;