Дайте да го оборудваме това боло.

Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev

И.Панев
новобранец
новобранец

Дайте да го оборудваме това боло.

Мнение от И.Панев »

Здравейте. :P Имам боло Tica Technium и трябва макара труден избор. Трябва ми макара да е подходяща за болото. От филмите на Калоян Белополски той както знаем има въпросното боло но не мога да му видя макарата щом я избрал значи пасва.Така и ето ги кандидатите: Tica Libra SА-НЕ ЗНАМ ТОЧНО ДАЛИ Е ЗА БОЛОТО НО Я ДАВАТ НА МЕСТА ЗА ПО РАЗНООБРАЗЕН РИБОЛОВ, Tica Splendor SJ ЗА НЕЯ ВИЕ ЩЕ КАЖЕТЕ ДАЛИ СТАВА,Salmo Elite Future FD.......,Salmo Elite X-TWITCH......,Salmo Elite Adrenalin FD......,Така тези макари на мен лично са ми харесали сега трябва да реша.Другите марки нещо неми харесват :? ЧАКАМ ВАШИТЕ ПРОФЕСИОНАЛНИ РЕШЕНИЯ ПОМАГАЙТЕ БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО :) :) :P :P
Tihomir75
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Дайте да го оборудваме това боло.

Мнение от Tihomir75 »

Макарата на въпросното боло е на DAIWA..........
sed96
новобранец
новобранец

Мнение от sed96 »

dobro e shimano exage 3000 mcdh za boloto
И.Панев
новобранец
новобранец

Мнение от И.Панев »

sed96 написа:dobro e shimano exage 3000 mcdh za boloto
Яка е макарата няма ли да има някакъв дискомфорт , че тя е спининг. Според мен нямали другият вит Shimano EXAGE FC да е по добре. :shock: Още един въпрос към всички как е по добре с по малко лагери или с повече? :?: И като има повече по гладко ли върви и ли някаква друга е разликата в бройката? :?:
sed96
новобранец
новобранец

Мнение от sed96 »

http://naslukabg.com/Shimano%20Exage%203000%20S%20MHRC" onclick="window.open(this.href);return false; e to tova e exage-a i tozi model po princip e za match ne znam zashto ste si pomislili 4e e spinning.I ot lagerite zavisi.No estestveno ne mojesh da sravnqvash edna kitaiska makara s 10 lagera i edin exage s 5 lagera primerno.Zashtoto estestveno 4e exage e 100 puti po-dobur
И.Панев
новобранец
новобранец

Мнение от И.Панев »

sed96 написа:http://naslukabg.com/Shimano%20Exage%203000%20S%20MHRC e to tova e exage-a i tozi model po princip e za match ne znam zashto ste si pomislili 4e e spinning.I ot lagerite zavisi.No estestveno ne mojesh da sravnqvash edna kitaiska makara s 10 lagera i edin exage s 5 lagera primerno.Zashtoto estestveno 4e exage e 100 puti po-dobur
Благодаря ти за мнението :) но тази серия е за спининг ето и нагледни материали. :shock: Макарата Shimano Exage DH е топ-моделът от серията спинингови макари Exage RC - представители на новата линия P4. Тя съчетава високо качество на изпълнение с изумителен платинено-златист дизайн и приемлива цена, което е характерна особеност на целия асортимент от продукти с марката Shimano.
Макарата притежава 4 ролкови и 1 иглен лагер, които обезпечават плавния и мек ход, който може да срещне при елитните модели. Спецификата на разполагане на лагерите е такава, че триенето в механизма е минимално. Това неминуемо води до удължаване срока на годност и свежда до минимум вероятността от възникване на луфтове. Благодарение на специфичната студено кована алуминиева AR-C шпула може да се използва както плетено таа и монофилно влакно, а полагащата влакното сисема Varispeed го реди на неголеми намотки, което не само възпрепятства оплитането му, но и увеличава качествата му при замятане. Многодисковиата авансова система (т.нар. дълъг аванс) позволява точно настройване и прецизна работа. Освен това системата Fightin’ Drag позволява регулиране на контрола в процеса на вадене на рибата. Най-добре ще оцените всички достойнства на тази система, когато на другия край на влакното заиграе тежка и борбена трофейна риба!
И.Панев
новобранец
новобранец

Мнение от И.Панев »

Хайде и другите да се включват мнения за SALMO I TICA. :wink:
Както си разглеждах макарите открих макарата която може да ме спаси :shock: И тя е
Shimano SEIDO FA УНИКАЛНА ЕЕЕЕ
kRaikkonen
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kRaikkonen »

Точно този Ексейдж е далеч от спининговия.
плитка шпула
6.2:1
Fightin’ Drag
Чисто мачова макара е. Това, че някой някъде грешно е копирал описанието е друг въпрос.
Изображение
И.Панев
новобранец
новобранец

Мнение от И.Панев »

kRaikkonen написа:Точно този Ексейдж е далеч от спининговия.
плитка шпула
6.2:1
Fightin’ Drag
Чисто мачова макара е. Това, че някой някъде грешно е копирал описанието е друг въпрос.
ОК ето ти малко инфо http://ribibg.com/shop/index.php?p=s_ge ... ubgroup=63" onclick="window.open(this.href);return false;

И ДА СПИРАМЕ ВЕЧЕ КАКТО И ДА Е НЯМА ЗНАЧЕНИЕ КОЙ Е ПРАВ :wink: ДАЙТЕ МНЕНИЯ ПО МОИТЕ ВЪПРОСИ. :cry:
sed96
новобранец
новобранец

Мнение от sed96 »

i vse pak mislq 4e exage-shte ti svurshi prevuzhodna rabota az imam shimano super gtm-rb 4000 i sum mnogo dovolen.
kRaikkonen
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kRaikkonen »

Е ок добре :lol: Бързооборотна с плитка шпула и Fightin’ Drag нека е спинингова.
Имал съм такава макара и знам за какво става въпрос, но нека не спорим. Успех в избора. :smt023

ПС. Сейдото е 200 пъти по спинингово.
Изображение
MASTER YODA
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от MASTER YODA »

Ако искаш да е добро и квалитетно...ский ей тези двете...
Сплендор-а е малко по-скъпа, но е определено е по-класна от шиманото.
http://shop.fishing-mania.com/viewreels ... plendor-SJ" onclick="window.open(this.href);return false;
а другата е ...Стуна
http://www.sigurna-sluka.com/index.php? ... &Itemid=55" onclick="window.open(this.href);return false;
прекрасни макари..... :drinkers: :drinkers: :drinkers: :drinkers:
Нека силата бъде с вас...завинаги.

Изображение Изображение
toshiro
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от toshiro »

Спинингова макара не означава такава за риболов на хищници с изкуствени примамки, а макара с фиксирана, безинерционна шпула и въртящ се около нея ротор!!!
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на болонезе”