Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?
Модератор: dantho.mihov
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?
Георге , не бъркай риболова на плувка със спининговият такъвG.Petkov написа:...Павле,
Питането ми беше за повод - по-тънък от основното влакно, а не за онзи ФК за щуките!...

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
....да допълнъ П.И. за бърбонът.........
БърбънЪ делаеться только и единствено из кукуруза, а Тенеси вискито е смес от секакво малц, ръж и кукуруз , те това е разницата, а и пръвото винаги е отлежало минимум три години у бъчвето, а второто почти ич, ама и двете са благи да го е..!
БърбънЪ делаеться только и единствено из кукуруза, а Тенеси вискито е смес от секакво малц, ръж и кукуруз , те това е разницата, а и пръвото винаги е отлежало минимум три години у бъчвето, а второто почти ич, ама и двете са благи да го е..!

Ако цял живот се взираш в едно лайно, то цял живот ще ти мирише!
Джоко Росич
Алкохола не решава проблемите....млякото също.

Джоко Росич
Алкохола не решава проблемите....млякото също.

Коледна пуйка с уиски
Необходими продукти: една пуйка с тегло около 5 кг (за 6 души) и една бутилка уиски. Необходими са още сол, пипер, червен пипер, зехтин и тънко нарязана сланина.
Приготвяне: Пуйката се намазва със зехтин и се наръсва обилно със сол, пипер и червен пипер. Покрива се със сланината и се връзва. Фурната се подгрява до 200°C. Наливате си една чаша уиски и я изпивате за кураж.
Поставяте пуйката в една тава и я бутвате във фурната. След това си наливате бързо още две чаши уиски и пиете за сполука. След 20 мин поставяте термостата на 250°C, да бръмчи здраво печката. Наливате си още три чаши уиски.
.....
След охоло шас отварте, обръщшште и глеееаш печенто. Фащшште шшшишшшето и ссссипвашшш няколк глътк – хлъц! След ощшшт едн шшшас фниматлно залитат към печката и обръщшшт пуйкта. Внимайте дан си згорит ръцет н шибанта врата. Сипвашшшс ощ едно уйск и така… Пуйкт ощшш три шшшас оставвв фурнат (няа значен колк) и всек дест минът хоишшш д пикаеш. Ако мойшшшш, плзишшшш към фурнт и вайшшшш мисссиркт. Ошшшт една глътк и па опитвшшш да измкншшш тават. Вдигшшш пуйкт от земят и внимаашшш да н паднишшш на хлъзгъвя под. И да паднишшш, няа значен, ссслагшшш жжживотнт в тават…
...
Спиш. На следващия ден пуйката се яде със студена зелева чорба и аспирин.
Необходими продукти: една пуйка с тегло около 5 кг (за 6 души) и една бутилка уиски. Необходими са още сол, пипер, червен пипер, зехтин и тънко нарязана сланина.
Приготвяне: Пуйката се намазва със зехтин и се наръсва обилно със сол, пипер и червен пипер. Покрива се със сланината и се връзва. Фурната се подгрява до 200°C. Наливате си една чаша уиски и я изпивате за кураж.
Поставяте пуйката в една тава и я бутвате във фурната. След това си наливате бързо още две чаши уиски и пиете за сполука. След 20 мин поставяте термостата на 250°C, да бръмчи здраво печката. Наливате си още три чаши уиски.
.....
След охоло шас отварте, обръщшште и глеееаш печенто. Фащшште шшшишшшето и ссссипвашшш няколк глътк – хлъц! След ощшшт едн шшшас фниматлно залитат към печката и обръщшшт пуйкта. Внимайте дан си згорит ръцет н шибанта врата. Сипвашшшс ощ едно уйск и така… Пуйкт ощшш три шшшас оставвв фурнат (няа значен колк) и всек дест минът хоишшш д пикаеш. Ако мойшшшш, плзишшшш към фурнт и вайшшшш мисссиркт. Ошшшт една глътк и па опитвшшш да измкншшш тават. Вдигшшш пуйкт от земят и внимаашшш да н паднишшш на хлъзгъвя под. И да паднишшш, няа значен, ссслагшшш жжживотнт в тават…
...
Спиш. На следващия ден пуйката се яде със студена зелева чорба и аспирин.
Никоя риба не е по - важна от живота !
- GODzillata
Павел Иванов написа:Джак Даниелса не е бърбън а Тенеси уиски ...
Мдааа....всеки бърбън е уиски, но не всяко уиски е бърбън.

Но!!!

В случая с Джак, нищо че по етикет го водят "Тенеси уиски", па си е бърбън, та дрънка!
Да не говорим, че "Тенеси уиски" не е обособен като отделен вид уиски според хамериканските закони.

Jack Daniel's is a Tennessee Whiskey, which is a type of bourbon.
Източник:
North American Free Trade Agreement (NAFTA) - Annex 313
http://www.sice.oas.org/trade/nafta/chap-034.asp
The distillery itself does claim that Jack Daniel's is not a bourbon because it is charcoal filtered (see http://www.jackdaniels.com/faq.aspx" onclick="window.open(this.href);return false; ), but this is irrelevant, as there is no such legal stipulation and there are other bourbons that are charcoal filtered as well.
На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Неописуема радост обзе кралското семейство при новината да хапнат на аванта
Принц Чарлз с умиление си спомни едно подобно гостуване в Столипиново ,за местния футболен отбор и вечерта с неповторимия вкус на уискито от избата на цар КироRe: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?
Нещо гледам са лигавите с някакви вискита , абе , да не Ви е свършила домашната , че се изживявате на аристократи

Лигльовци ниедни..

Лигльовци ниедни..

- Vid
- кандидат преподавател
Привет и от мен. След едноседмично болнично лечение на некви нервни окончания между шийни прешлени в неврология..., пак съм на изходна позиция- ефектът е нулев, но МП след това ми въздържание, сега ми влиза мазно, мазно и се разлива то еликсир в душата ми....
Изцяло съм разочарован от болничната система в Б-я, но да не коментирам тук булгаристан абсурдитите....
Утре мисля да разпусна и отивам да ловя шкурки (морунажи) на блесна в един участък, където риболова е целогодишно разрешен.... Там няма джи-си-ем покритие, няма ИАРА, няма хора.... Има само природа де ти пълни душата и местни срекме-хвълрячи де не са чували, че по света има и хора де ловят с въдици
Изцяло съм разочарован от болничната система в Б-я, но да не коментирам тук булгаристан абсурдитите....

Утре мисля да разпусна и отивам да ловя шкурки (морунажи) на блесна в един участък, където риболова е целогодишно разрешен.... Там няма джи-си-ем покритие, няма ИАРА, няма хора.... Има само природа де ти пълни душата и местни срекме-хвълрячи де не са чували, че по света има и хора де ловят с въдици

Това е към Павката: Не разбирам, какво е Тенеси и какво е Кентъки уиски? Цял живот пия чич Джак... Е, няма го оня натрапчив аромат като Джим-Бийма, но все си е некъв бърбан, все ги правят в дъбови опушени бурета..... Определено Джака в Б-я е по качествен от Джима. Определено уискито в европа е в пъти по добро от това при нас, но все пак?Павел Иванов написа:Джак Даниелса не е бърбън а Тенеси уиски , пък и е с три градуса "по-мек"![]()
![]()
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
- Павел Иванов
Vid написа:... Не разбирам, какво е Тенеси и какво е Кентъки уиски?...
Ми той Жечевият го е споменал по-горе . Инак спора между Кентъки и Тенеси за името бърбън варира от края на деветнайсти век и няма нищо общо с това кое какъв вкус има . Ядът си се като Гейтс Джобс и обратното , само къде вторият няма начин вече да го прави , а в същото време Джим Бийм има доста голям дял от акциите на Джак Даниелс , псулютно същото как Макросойфт държи най-големият дял акции от ЯбълкатаJechev написа:....да допълнъ П.И. за бърбонът.........

Павел Иванов
Павел Иванов
- G.Petkov
vatus56 написа:... Ошшшт една глътк и па опитвшшш да измкншшш тават. Вдигшшш пуйкт от земят и внимаашшш да н паднишшш на хлъзгъвя под. И да паднишшш, няа значен, ссслагшшш жжживотнт в тава...

Смях се жестоко !!!!!!!!
- G.Petkov
Без да се правя на доктор,Vid написа:... След едноседмично болнично лечение на некви нервни окончания между шийни прешлени в неврология..., пак съм на изходна позиция...
Що не пробваш и топлите минерални води,
На мен ми помагат за всякакви болежки по мускули, кости, сухожилия и пр.,
А вече гоня 60-те !
Може и да не помогне, ама няма да навреди

- Vid
- кандидат преподавател
То значи признаваш, че Джака си е вид бърбън... И ич не ми говори за акции, щото собствеността на такива, не би в случая променила един утвърден продукт продаващ се в цял свят....
Сенека
Сенека
- Vid
- кандидат преподавател
Хабсолютно, това де сме трупали с десетки години, няма да се оправи за 7 деня..G.Petkov написа:Без да се правя на доктор,
Що не пробваш и топлите минерални води,
На мен ми помагат за всякакви болежки по мускули, кости, сухожилия и пр.,
А вече гоня 60-те !
Може и да не помогне, ама няма да навреди!

Отивам на балнеолечения в Поморие. Та сега се чудя се кВо ли кълве по морето към края на м.май или юни?? Ща питам Киро?

Сенека
Сенека
- Павел Иванов
Аааааааа , къде го чукаш , къде се пукаVid написа:То значи признаваш, че Джака си е вид бърбън... И ич не ми говори за акции....

Акциите са измислени за вложение на кинти с цел печалба , а няма по-добро решение от това да ги вложиш в основният си конкурент . Тъй и да губиш па печелиш , щот конкурента го прави

Павел Иванов
Павел Иванов
- Vid
- кандидат преподавател
Павка, един последен въпрос ако може относно уискито? Живях у Цюрих доста годинки и го казвам директно- оно Джак не е то Джак де си купуваме и пием тука? Гледал съм как се прави и как отлежава уискито..., та се питам дали то уиски в абсурдистана в който живеем е правено от цар Киро или е втора преварка правена в Турция примерно???Павел Иванов написа:Признавам че Джака е много читаво уиски , произведено в Тенеси . Никъде не съм споменал че признавам други работиVid написа:То значи признаваш, че Джака си е вид бърбън... И ич не ми говори за акции....![]()
Та като ценител на та напитка, кажи кВо качествено да пием след салатката и домашната...???
Сенека
Сенека
- GODzillata
Бе накрая Павлето ще си признае и безVid написа:То значи признаваш, че Джака си е вид бърбън... ...

Според Северноамериканското споразумение за свободна търговия (на английски: North American Free Trade Agreement), или НАФТА (от съкращението на англ.: NAFTA), влязло в сила от януари 1994 г., което е основата на търговски блок в Северна Америка. Често под това име се подразбира самата зона за свободна търговия, създадена със споразумението, с членове Канада, Мексико и САЩ.
Според НАФТА Джака си е бърбън, та кои сме ние да оспорваме това твърдение...

На риба - като на война! Fish'n'chicks!