Как да навия кордата на макарата си?

Подфорум за начинаещите риболовци, които тепърва навлизат в необятните пространства на риболова.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
vasodeni
новобранец
новобранец

Как да навия кордата на макарата си?

Мнение от vasodeni »

Знам,че някой ще се смеят на този въпрос но аз съм на вие с риболова и искам някой да ми покаже или да ми напише как се слага кордата на макарата?
Много благодаря на този,който ми отговори.Благодаря! :?: :?: :?:
Аватар
redovi555
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: Как да навия кордата на макарата си?

Мнение от redovi555 »

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... JhIJBsAv-M" onclick="window.open(this.href);return false;
vasodeni
новобранец
новобранец

Мнение от vasodeni »

geri_fidera
новобранец
новобранец

Мнение от geri_fidera »

аз правя така първо навивам малко бинт на шпулата и после запо4вам да навивам кордата

Модерирано! Баце гледам отдавна си във форума и би трябвало да знаеш правилата. Заместването на букви с цифри е забранено. barutchiata ©
Аватар
stefan4etoo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от stefan4etoo »

geri_fidera написа:аз правя така първо навивам малко бинт на шпулата и после запо4вам да навивам кордата
И защо пък бинт?Ако слагаш за подложка би трябвало много да се пързаля бинта.Колегата не знае как да си навие кордата ти бинт го караш да слага :lol:
Аватар
rado25
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от rado25 »

Това за кофата с вода него знаех, както се казва човек се учи докато е жив.Аз като си навивам влакното, пускам макарата в по дълбок кашон за да не се наранява влакното или там каквото навивам. Но определено кофа с вода е по-добрия вариант.
написа:Обърни си шапката с козирката назад. Шарана си мисли, че си тръгваш и започва да кълве.
valio5
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от valio5 »

rado25 написа:

Това за кофата с вода него знаех, както се казва човек се учи докато е жив.Аз като си навивам влакното, пускам макарата в по дълбок кашон за да не се наранява влакното или там каквото навивам. Но определено кофа с вода е по-добрия вариант.
Да много по добър вариант защото като се върти във водата самата макара има съпротивление и така влакното се нарежда идеално.Аз откакто го гледах това в едно английско риболовно филмче само така навивам само че разликата беше че той го хвърли в язовира но в къщи с кофа става идеално
Публикувай отговор

Обратно към “Въпроси и съвети при ловенето на риба”