Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Дунав - 17 Ноември
Дунав - 17 Ноември
Здравейте колеги 
След дълга и мъчителна пауза от цели 3 седмици без сериозен риболов чаках с такова нетърпение уикенда, че имах чувството, че никога няма да дойде
Петъка беше отвратително дълъг и като че ли напук ми се усмихваше с приятно есенно слънце през прозореца. Знаех, че го прави нарочно - прогнозите за идните 2 дни бяха за съвсем противоположно време. Дъжд, сняг, студ, вятър... Но не-е, този път това не ме интересува и съм твърдо решен да потърся премръзналите рибки
Нищо вече не е в състояние да ме трогне, защото нуждата ми да видя отново Реката беше започнала да се превръща в почти физически дискомфорт...
Разбира се съботата най-после дойде, а аз я посрещнах още в 3ч. през нощта с чаша вода залепен за кухненския прозорец
Установявам, че синоптиците са станали досадно точни и за пореден път са познали: сняг е покрил всичко навън, мъглата е съвсем близо до ъгъла и е пропила със студената си влага ноемврийската нощ. Това време обичам да наричам „здраво време”, т.е. време за хора със здраво тяло, силни желания, добро облекло и не толкова здрав разум
Полюбувах се още малко на гледката, а брезата пред входа едва ми кимна с извитите си клони, наведени странно под тежестта на някаква внезапно връхлетяла я старост. Решавам да се върна в леглото и да поспя до разсъмване...
Ако има по-голямо предизвикателство пред мен от улова на бяла риба, то това е улова на бяла риба през зимата
Много пъти съм отбелязвал за себе си, че именно рибките през зимата са ми някак двукратно по-скъпи и ми носят неописуемо удовлетворение. Не знам защо и не съм сигурен, че е само заради повишената трудност на риболова... Има някаква допълнителна магия в зимния спининг...
Така или иначе именно за бяла риба съм тръгнал днес, а мястото към което съм се насочил е почти непознато. Решил съм да изпробвам нова позиция с намерение да я използвам редовно до края на зимата, в случай разбира се, че се окаже перспективна за това
Слизам от колата на около 300 м. от Реката и едва сега разбирам в действителност колко ми е липсвал тоя момент в последните седмици...
След около 10-тина минутки достигам крайната си цел и правя първите си пробни хвърляния. Мястото се оказва добро и само след няколко подавания идва първото доказателство. Дребна бяла рибка, едва излязла от пубертета

другото нещо, което ми носи много радост е да снимам рибки в снега...

Доволно продължавам да разучавам мястото и да локализирам с по-голяма точност упоритата закачка пред себе си, която за кратко време ми прибира 2-3 примамки
След около час разбирам, че е доста нагла и освен примамки успява да краде и рибки: втората рибка за деня се мушва именно там и естествено я губя...
Аз обаче съм доволен и съм изпълнил целта си почти на максимум: успях да намеря добра нова позиция, успешно изпробвах новите си хрумвания, направих си здравословна разходка, хванах и рибка... По-оптимистичната равносметка би звучала дори така: излъгах не 1 а 2 рибки, а това, че едната не стигна до брега няма значение – така или иначе и тя щеше да бъде върната на Реката
А две рибки в това време са си повод за нескрито задоволство

Реших да завърша риболова като се поразходя още малко и се полюбувам на брега наоколо. Мислите, че няма нищо хубаво в подобен ден? Грешите, красотата просто трябва да се потърси

Поздрави

След дълга и мъчителна пауза от цели 3 седмици без сериозен риболов чаках с такова нетърпение уикенда, че имах чувството, че никога няма да дойде

Разбира се съботата най-после дойде, а аз я посрещнах още в 3ч. през нощта с чаша вода залепен за кухненския прозорец

Ако има по-голямо предизвикателство пред мен от улова на бяла риба, то това е улова на бяла риба през зимата

Така или иначе именно за бяла риба съм тръгнал днес, а мястото към което съм се насочил е почти непознато. Решил съм да изпробвам нова позиция с намерение да я използвам редовно до края на зимата, в случай разбира се, че се окаже перспективна за това

След около 10-тина минутки достигам крайната си цел и правя първите си пробни хвърляния. Мястото се оказва добро и само след няколко подавания идва първото доказателство. Дребна бяла рибка, едва излязла от пубертета

другото нещо, което ми носи много радост е да снимам рибки в снега...

Доволно продължавам да разучавам мястото и да локализирам с по-голяма точност упоритата закачка пред себе си, която за кратко време ми прибира 2-3 примамки

Аз обаче съм доволен и съм изпълнил целта си почти на максимум: успях да намеря добра нова позиция, успешно изпробвах новите си хрумвания, направих си здравословна разходка, хванах и рибка... По-оптимистичната равносметка би звучала дори така: излъгах не 1 а 2 рибки, а това, че едната не стигна до брега няма значение – така или иначе и тя щеше да бъде върната на Реката

Реших да завърша риболова като се поразходя още малко и се полюбувам на брега наоколо. Мислите, че няма нищо хубаво в подобен ден? Грешите, красотата просто трябва да се потърси

Поздрави

Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!
Привет и от мен Стефко и много браво,но вземи ги пропускай тия бели да слезнат към нас,че Сестрата е обещал да ме води за бели пък мъкнем само распери!И признавам те за майстор не само на спининга ,но и на перото!Жив и здрав и все така да ни радваш с репортажи от тоя сорт!На слука!!!!
И СПРАВЕДЛИВОСТ ЗА ВСИЧКИ.......
Ух, направо ме развесели с товаceslav написа:Привет и от мен Стефко и много браво,но вземи ги пропускай тия бели да слезнат към нас...

Поздрави и на вас момчета

Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!
- Bai Xristo
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
- RiverFisher
- новобранец
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
ц-ц-ц...Стефииии, талант си ти - на спининга и на перото.
Ама бас държа, че ако ти трябва перушина за направата на изкуствена рибка, ще зарежеш перото за сметка на риболова.
За Коледа няма ли да си идваш насам, че имам демоничен план за едни щуки през декемри.
Ама бас държа, че ако ти трябва перушина за направата на изкуствена рибка, ще зарежеш перото за сметка на риболова.

За Коледа няма ли да си идваш насам, че имам демоничен план за едни щуки през декемри.

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...