Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Проблем с пералня
Модератор: dantho.mihov
Проблем с пералня
Извинявам се за въпроса, който е не на място, но нямам регистарции в технически форуми, а имам проблем с пералнята....която е вече на 10 год., но си работеше добре, до онзи ден...и изведнъж се появи проблем. А той е, че пълни вода, взема праха, а не завърта барабана и просто не тръгва да пере...какъв може да е проблема...ще съм благодарен на всеки отговор.
п.п. Пералнята е механична, с 400 оборота, общо взето стар модел на Зануси.
- Redimido
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Re: Проблем с пералня
Най-вероятно е изгорял мотора...
- redovi555
- вече хвърля и на тежко
най често програматора изпушва и взема нещата в свои ръце
потърси в нета телефон на най-близкия сервиз
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
И аз съм за програматор.
Пробвай да врътнеш малко напред програматора или направо на някоя центрофуга или друга програма.
Пробвай да врътнеш малко напред програматора или направо на някоя центрофуга или друга програма.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Виж първо маркуча за отходната вода да не е запушен - при моето Зануси се появи подобен проблем и са оказа това - пускам я и спира докато не открих проблма.Обикновенно горят кодензаторите - моторът мирише и изгаря когато протече кожуха на барабана.Виж и ремъка да не е скъсан.Но най добре си викни техник в къщи.ribo_men написа:Извинявам се за въпроса, който е не на място, но нямам регистарции в технически форуми, а имам проблем с пералнята....която е вече на 10 год., но си работеше добре, до онзи ден...и изведнъж се появи проблем. А той е, че пълни вода, взема праха, а не завърта барабана и просто не тръгва да пере...какъв може да е проблема...ще съм благодарен на всеки отговор.
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Лъвчето е прав!Виж и отделението с цедката преди маркуча.Най често задръстванията са там!Има ли ги,помпата се товари и защитата заминава/дали е кондензатори или нам кво си не знам,но ми се е случвало/.Чисти ли са,програматора е!
Много Ви благодаря...оказа се кондензатор...поне така каза мастера...сега е в сервиза...пък да видим...още веднъж благодарско... 

- borislav58
- сериозен играч
Кондензатора е 16 MKF и е 12лева намира се от лявата страна на пералната отвива се с ключ 13 и има две кабелчета.Купуваш сменяш и си готов.ribo_men написа:Много Ви благодаря...оказа се кондензатор...поне така каза мастера...сега е в сервиза...пък да видим...още веднъж благодарско...
Извинявай но късно видях темата.Имам сервиз за тези неща.
Всичко заебавам и за риба заминавам!