Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

Сом начини за хващане помощ!!!!
Модератор: sapuna
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
- little-dragon
- новобранец
Хах:) Иванов ти пък ме изкара мултимилионер! Ами в един язовир към Кърджали, ама името не мога да си го спомня ще те излъжа :І Някакъв частен. "Туй за финансовите възможности : " Еми погледнато от една страна - Не хода през седмица или всяка седмица за риболов а от месец на месец, но поне се зареждам здраво! А пък и сега имам изпити и уча. К'во да се прави 

- Павел Иванов
- little-dragon
- новобранец
- barutchiata ©
- Администратор
Относно стръвта
Относно шарана като стръв.Някой се изказа неподготвен.В Италия масово се лови сом по река По,със стръв шаран ,змиорка и октоподи.За България е лукс змиорка и октопод но не виждам какво лошо има да се лови със стръв шаран.Това че едни си хващат шарани за ядене а други за стув няма нищо лошо.Въпрос на възгледи и разбиране на риболова.
- barutchiata ©
- Администратор
да
Сигурно е така като се има в предвид ,че са нощни риби . Но аз съм най -доволен от змиорката само дето 10 змиорки ги платихме 60 лева.Ама кеф цена няма.
-
- ще става разбирач
Защо шаранчета бре хора
Ако аз ви кажа, че ползвам малки сомчета за стръв да си ловя разни хищни риби как ще реагирата.
Ще кажете, че съм ненормален, че преебавам риба дето ще стане 100кг и т.н.
Аз по същия намин реагирам като чувам, че ползвате шаранчета за стръв. И те стават по 30 и кусур килограма ама вие си ги бодете на куките

Ако аз ви кажа, че ползвам малки сомчета за стръв да си ловя разни хищни риби как ще реагирата.
Ще кажете, че съм ненормален, че преебавам риба дето ще стане 100кг и т.н.
Аз по същия намин реагирам като чувам, че ползвате шаранчета за стръв. И те стават по 30 и кусур килограма ама вие си ги бодете на куките

Колега, ако ме питаш за личното мнение ще кажа: не че съм най-големия светец по водоемите, но ми е много жал за подобни рибки, когато се използват за стръв. Предпочитам поповото прасе, ракът и разни други плевели (аз тях нямам време да си набавя, та камо ли да тръся михалци и змиорки)... Но за това че сомчо се храни със змиорки, михалци и шаранчета нямам вина (а и никой няма) - просто споделих прочетеното за опита на чужди колеги.
- Павел Иванов
- little-dragon
- новобранец