Каква въдица?

Модератор: sapuna

Аватар
Кърцата
фен клуб-скобар

Каква въдица?

Мнение от Кърцата »

Пичове имам проблем.
Знаете повечето, че обичам спокойния риболов, а това често е свързано с километри ходене и провиране през къпинаци, коприви и прочие растителности.
Та по тая причина, ( а и нали разрешиха вече риболова с две въдици на река) си търся две въдици.
Ся въдици много, и на пазара, а и в мазето ми, ама за тея имам специални изисквания.
Тъй като ще се ползват за травъл риболов, въдиците требе да са компактни. Да не са по дълги от 90 см. в транспортен вид. Това е най-главното. Подчертавам, дължината е определяща. По-дълги имам десетки, ама ми е писнапо цял ден да ги отмотавам от къпинаците, вместо да ловя. А калъфа ми за преходи е дълъг 90 санта
Другото. Понеже въдиците ще се ползват главно за риболов на сом и щука, требе да са и с подобаваща акция.
Разгледал съм десетки сопи и досега такова чудо не съм открил. Или са прекалено дълги в транспортен вид или са прекалено лигави.
Помагайте, ша черпя.
само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!

http://standartparket.com/
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Re: Каква въдица?

Мнение от Павел Иванов »

ST. CROIX MARINE Tidemaster Inshore Travel Spinning

За щука - TIS76MF3 или TIS76MHF3

За сом - TIS76HF3
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
mmilen
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от mmilen »

Не съм вещ по спининг пръчките, но мисля че отговаря на това, което търсиш :)

http://www.alderneyangling.com/index.ph ... ct_id=1840" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
Кърцата
фен клуб-скобар

Мнение от Кърцата »

Oпа, не съм се изразил правилно. Не ми требе спининг пръчка, а такива за дъно.
Павка ти къде си видел да се лови с две сопи на спининг, ако знаеш некой такъф мурафет , издавай го веднага :wink:
Та да поясня. спининга ми е в ръката, там проблеми няма. Трябват ми две сопи, май телескопи ще е най-добре, който да мъкна в калъфа на гърба и като се уморя да замергам водата с железарии, да поседам да си почивам и в същото време да ловкам с дънарките

Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Ами той mmilen по-горе ти е упоменал една перфектна травел дънарка , има еквивалент и при АваШима доколкото знам , та ...

Павел Иванов
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Павле,изобщо горепосочената сопичка не се връзва с търсенето на Кърцони!Разбирам го напълно,знам към какво се е ориентирал като цяло,но не виждам как ще го намери!
Вариантите са много малко и те са в евтиния композитен клас.Кадърна въдица с акция поне 100гр.,карбонова,теле,с още няколко възможни подобрения и с транспортна до 90см е много трудна за намиране!Не е невъзможно,но ... предпочитана дължина,брой секции,евентуален таван на цената са си все пак някакъв ориентир!
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Мите , ами SHIMANO BEASTMASTER TBMSCX2730XH6 на какво точно от изброените от теб неща не отговаря :roll: Е , не е телескоп ама все пак .

Павел Иванов
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

В случая е нужна дължина 3,00 3,30 или 3,60 ,като първите две са за предпочитане,но при позволяващ терен е хубаво да е на 3,60!Отделно Павле е нужна сопа с върхов строй или направо кол,в противен случай няма никакъв контрол над едрите риби!В повечето случаи се лови в закачки и подобни спинингови изпълнения са абсолютно противопоказни!Аванс липсва,нерядко рибите са 10+ килограма и играта е "или аз или нищо"!Ако не беше малката транспортна дължина,до сега да съм го уредил Кърцони с 3 или 3,30м ,карбонки с плътни композитни върхове и акция 150-200гр ... ама!!!
Тестовите криви на тези пръчки са определени по съвсем други критерии и покриват съвсем други изисквания!Това,което в твоя риболов ти се вижда ултра-хеви,за мен е супер-ултра-лайт!И още нещо - из трънаците по един начин се разпъва теле,а по съвсем друг коленна.Същото съпътствува постоянното местене и е много много досадно! ;)
И не на последно място е цената!Ти говориш за 150лири/бр , а аз 100лв/3бр :D
Изображение
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Ох Божееееее , Божееее , последно време все повече се оказват хората оперирани от чувство за хумор :lol: :lol: :lol: Инак няма начин "плътен композитен връх" да е по-бърз , респективно по-мощен от графитен такъв , пък бил той и кух , при близки параметри :wink:

Павел Иванов
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Вярно!Боже Божеееееее ..... спри го Павел,да не се излага повече и научи какво е ясно изразена върхова парабола при риболов на тежко!
Павче,наистина не си в час приятелю!"Бързината" я задръж за твоите сопи!Тук трябва нещо да компенсира тласъците при липса на аванс!Аз спирам,защото явно няма смисъл ....

Краиславе,брате,ако не е спининг и то не какъв да е,а такъв от поне 150 паунда изобщо не се залъгвай да купуваш!Всичко е та*ак и подигравка с егото!!!

УСПЕХ НА ВСИЧКИ ВИ!
Изображение
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Ох Мите , прекалено комплицираш нещата ми се струва . Предполагам изживяваш поредната си душевна драма щом даже не се и опитваш да разбереш писанията ми по-горе . Общо взето това не е мой проблем . Сорри че взех отношение , няма да се повтори по "дънарски" въпроси .

Павел Иванов
Аватар
кирил великий
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от кирил великий »

Мисля си, че ако се скъси чешкото Липно в двете колена с по петнайсет сантиметра (откъм корка преди макарата на първо коляно) и петнайсет откъм върха на второ коляно като се премести горния водач, ще си бъде пак една яка тояга с необходимата транспортна дължина от 90 см.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
Кърцата
фен клуб-скобар

Мнение от Кърцата »

E Те, Митака ме е разбрал.
Баш това ми требе. Мощен шаранджийски телескоп, на 3.30 или 3.60 с който да може да се измъкне рибок от закачките.
Ся, да пообясня. Веднъж или два пъти годишно си организирам турове. Оставят ме някъде на някоя река, въоръжен със спален чувал, вода, малко храна и такъми. Забивам из шубраците и си маам със спининга, а останалото ми е на гърба. Като понапредне деня и се поуморя, си избирам подходящо място и си устройвам бивак. Пренощувам там и на сутринта отново със спининга в ръка поемам наобратно към цивилизацията.
Та впредвид на това, че съм в шубраците, графитните и т.н. пръчки, чувствителни към надрасквания не са препоръчителни, а понеже (поне засега) успявам да си позволя това удоволствие веднъж или дваж в годината, мисля че не си заслужава да са и много скъпи сопите.

miro253
фен клуб-скобар

Мнение от miro253 »

Колега нещо такова ли търсиш или аз в спора не съм разбрал http://www.orozov.com/rods_in.php?id=1& ... e=1&tip=31" onclick="window.open(this.href);return false;
borislav6990
новобранец
новобранец

Мнение от borislav6990 »

http://www.bulit2000.com/okuma-hercules" onclick="window.open(this.href);return false; евтино и изглежда здраво, взех си такава за спот но още не съм я пробвал.
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици и макари”