Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com

Форум

Подлагане на влакно
Модератор: sapuna
Подлагане на влакно
Тия дни си купих брейд Момои 0.12,ще го слагам на спинингова макара Шимано Аспайър р-р 4000.Молбата ми е някой да напише колко влакно и с какъв диаметър да подложа за да е пълна шпулата.
Re: Подлагане на влакно
Ако имаш друга шпула със същата вместимост може да й навиеш първо брейда после подложката и после само прехвърляш.
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Послушай bboy , това е най-правилното решение в случаят . Не друго ами бая требва да хвърляме на боб и да гадаем какъв е реалният диаметър на закупеният от теб брейд , та да ти отговорим на питането . Поне марка и модел на плетеняка да беше споменал 

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
Благодаря за съвета,не се бях сетил за това,така и ще направя.Плетеняка е RYUJIN MOMOI 0,12,мисля че не е от лошите.
Сега,като се поразрових в нета,ми изскочиха нови въпроси.Пръта,който ползвам е Окума Октана 270см. 10-35гр.,макарата е Шимано Аспайър 4000,та въпроса ми е какъв брейд да ползвам за тоя такъм?Става дума за морски риболов.
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Не съм ползвал нито Аспайр 4000 , нито Момоито , ама съм ползвал доста други линии та повлиян от изминалият по НВО Шерлок Хоумс , да направя една картина както аз я виждам . Значи какво имаме ?
- Shimano Aspire 4000 с вместимост : 0.25 - 260
- брейд - RYUJIN MOMOI 0,12 с псулютни показатели за европейският пазар :
Japanese No. #0.60
Standard Diameter 0.12 mm
KG TEST 7kg
LB TEST 15lb
Демек пълни измишльотини и глюпости на търкалета
От там на там съм почти напълно сигурен че ако си си взел ролка от 300 метра , от този размер , то ще запълниш шпулата на макарата перфектно с нея
Кофтито е че изпълването ще е до самият ръб и ще трябва да отмотаеш едно педесетина метра с цел да премахнеш брадясването .
- Shimano Aspire 4000 с вместимост : 0.25 - 260
- брейд - RYUJIN MOMOI 0,12 с псулютни показатели за европейският пазар :
Japanese No. #0.60
Standard Diameter 0.12 mm
KG TEST 7kg
LB TEST 15lb
Демек пълни измишльотини и глюпости на търкалета

От там на там съм почти напълно сигурен че ако си си взел ролка от 300 метра , от този размер , то ще запълниш шпулата на макарата перфектно с нея

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Павел Иванов
Павел Иванов