Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на фидер
naRiba.com

Форум

Комбиниран теле+колена
Модератор: Paublo_Eskobar
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Комбиниран теле+колена
Наскоро разгледах една доста интересна пръчка,но така и не я закупих.Представлява триколенен фидер,като първата снадка допълнително е и телескопична.Де факто е двойна,като вътрешната е разграфена на 3,30 3,60 и 3,90.При изтегляне всяко означение е така устроено,че се фиксира на желаната дължина.Горните две и връхчетата са си колена.Получава се един фидер в три желани дължини.Мисля даже,че го има и в четири дължини.За разлика от комбинирания мач-фидер,това наистина ми грабна окото.
Интересно ми е,има ли някой подобна пръчка и евентуално преки впечатления!
Интересно ми е,има ли някой подобна пръчка и евентуално преки впечатления!
- lif3house
- разбира нещата
Re: Комбиниран теле+колена
Предполагам за това става въпрос: http://www.nariba.com/forum/viewtopic.p ... 0%B6%D1%83" onclick="window.open(this.href);return false;
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Абсолютно същия!Не съм я видял тази обява!Благодаря!
Тъй като останах без фидер,а тези са ми под ръка се чудя дали да не е такъв!За пръв път виждам подобна пръчка и ми е интересно мнението на притежателите на подобни!
Тъй като останах без фидер,а тези са ми под ръка се чудя дали да не е такъв!За пръв път виждам подобна пръчка и ми е интересно мнението на притежателите на подобни!
- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:
Щом го продава човека смятай какво му е мнението 

Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Заре,остави продажбата!Знаеш от къде и за колко мога аз да си го взема.Просто ми се видя иновативно като решение и търся мнения!Щом Мифине са го врътнали на поточната,значи са го копнали от някъде!За това съм и написал "подобна"!Все някоя световно известна марка има нещо такова,но аз просто не съм попадал до сега!Ако пък си е тяхна приумция/в което много се съмнявам/ свалям шапка!
Между другото се надявах точно ти да си запознат,ама явно и на теб понякога ти убягват новите тенденции!
Между другото се надявах точно ти да си запознат,ама явно и на теб понякога ти убягват новите тенденции!

- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:
Не съм чул някоя фирма да има подобна изгъзица за момента ! Имат мач фидери много , но такова нещо с теле фидер и отделно 3 части не съм срещал никъде . А и не виждам кое точно му е телескопичната част и къде се сгъва - влиза в дръжката реално , което не е телескопична част , а просто се прибира в основната секция демек в дръжката ! Иначе има фидери и с по няколко сменяеми секции , но не и теле секции + отделни секции !
п.п. С това затягане на секцията на отделните дължини ми се струва , че няма да го бъде дълго време или поне тази му секция която влиза ще замине за нула време ! И до колкото разбрах е хеви-екстра хеви пръчката и ми е много чудно как на различните дължини си променя строя когато е реално една и съща бланка без каквато и да било разлика в нея защото е едно цяло - визирам прибиращата се в дръжката бланка ?!?!?! Единствено теста според мен е даден за различните връхчета , но не и за бланката ! Това с параболика е под силно съмнение докато някой не я снима натоварена качествено за да се разбере наистина дали е или не е
Винаги съм бил против подобни " франкенщайн " истории защото обикновено края им не е добър ! Не мога да съм наясно с всички изгъзици на пазара все пак не са ми в полезрението подобни " иновации " и не съм запознат с тях
Но за някои може да се окаже идеалния комбиниран вариант когато отиват за - каквото се хване 
Ето го в общи линии -

Описанието му -
Материал бланка - карбон IM9
Дължина от 3.3 до 3.8 метра
Транспортна дължина : 119см
Тежи : 266 гр. без връхче !
Тест : 140гр
Колена : 3 + връхчета 3бр
Тип на конструкцията: щекерно-телескоппична
Прехвърлих малко форуми в чужди държави и предимно в братска Русия и Украйна са ловили с това нещо , като го препоръчват за реки със силни течения ! Но не пречи да го тестваш все пак повечето ти риболови са на река и затова си струва да го пробваш и да кажеш за какво иде реч от 1 ръка
п.п. С това затягане на секцията на отделните дължини ми се струва , че няма да го бъде дълго време или поне тази му секция която влиза ще замине за нула време ! И до колкото разбрах е хеви-екстра хеви пръчката и ми е много чудно как на различните дължини си променя строя когато е реално една и съща бланка без каквато и да било разлика в нея защото е едно цяло - визирам прибиращата се в дръжката бланка ?!?!?! Единствено теста според мен е даден за различните връхчета , но не и за бланката ! Това с параболика е под силно съмнение докато някой не я снима натоварена качествено за да се разбере наистина дали е или не е

Винаги съм бил против подобни " франкенщайн " истории защото обикновено края им не е добър ! Не мога да съм наясно с всички изгъзици на пазара все пак не са ми в полезрението подобни " иновации " и не съм запознат с тях

Ето го в общи линии -

Описанието му -
Материал бланка - карбон IM9
Дължина от 3.3 до 3.8 метра
Транспортна дължина : 119см
Тежи : 266 гр. без връхче !
Тест : 140гр
Колена : 3 + връхчета 3бр
Тип на конструкцията: щекерно-телескоппична
Прехвърлих малко форуми в чужди държави и предимно в братска Русия и Украйна са ловили с това нещо , като го препоръчват за реки със силни течения ! Но не пречи да го тестваш все пак повечето ти риболови са на река и затова си струва да го пробваш и да кажеш за какво иде реч от 1 ръка

Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!
- М. Сталев
- разбира нещата
Като визия обаче изглежда добре горе долу 

- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Наистина не мога да разгранича дали Голиата или Антракса гледах!По скоро беше вторият.
Както и да е,който и да е,след две седмици си го вземам и правя пълните тестове!
Питането ми беше за евентуален прототип и все още се надявам някой да го разпознае!
Както и да е,който и да е,след две седмици си го вземам и правя пълните тестове!
Питането ми беше за евентуален прототип и все още се надявам някой да го разпознае!
- bachoivo
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Колега sapuna, ако не ти е проблем като го вземеш и тестваш да постнеш едно ревю, че доста интригуващо изглежда и ми се струва, че за Дунав ще върши много добра работа предвид голямата акция и опцията бързо да му се променя дължината.
- Как говориш, след като нямаш мозък? - попита Дороти.
- Не знам - каза Плашилото - но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят."
- Не знам - каза Плашилото - но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят."
Тази концепция съм я срещал тук на острова при пръчки на RYOBI. Незнам дали те са я измислили или и те са копирали от някого. Ето и едно линкче на фидерчето:
http://www.tackle2u.com/rods/feeder-rod ... e.tpl.html" onclick="window.open(this.href);return false;
П.С. Мой приятел има такъв мач (RYOBI ARCTICA), 3,60 - 4,20. Има го вече година и е много доволен. Ползва го основно за шарани. Винтът, който затяга бланката все още няма грижи.
Дано съм бил полезен.
Поздрави.
http://www.tackle2u.com/rods/feeder-rod ... e.tpl.html" onclick="window.open(this.href);return false;
П.С. Мой приятел има такъв мач (RYOBI ARCTICA), 3,60 - 4,20. Има го вече година и е много доволен. Ползва го основно за шарани. Винтът, който затяга бланката все още няма грижи.
Дано съм бил полезен.
Поздрави.
-
- разбира нещата
аз имам такава болонеза- tubertini concept pf и честно казано не ми е удобна..ама вие пък си говорите за фидери ..
фидера не струва , закупих такъв на мой приятел и след 3 риболова човека ми се оплака и ми го показа , карбона е нарязан на местата на които си го фиксирвал за дължина , модела има дефект там кадето се пристяга за фиксация на дължината се получават резки по лака , но са дълбоки и карбона се наранява и това е само от 3 риболова , иначе пръчката има добър строй и е интересна като модел няма да изкара дълго .
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка: