Съвет за спининг,Sportex или XZOGA?

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Аватар
КалинПетров
разбира нещата
разбира нещата

Re: Съвет за спининг,Sportex или XZOGA?

Мнение от КалинПетров »

Хвана ме ся ко ша прайм?
А ти от каде знайш преди това каква пръчка съм имал......
Имал съм риби със спйдмастера и прилична и по малки знам как работи...а момчето избщо не се е набутал с тая сопа ако ти мислиш така!Аз не обичам да следя хората кой кога какво си купува...ако си некав прекупвач те разбирам!
Изображение
Reel Tuning
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Калине , гледам много лесно се палиш всеки път когато някой те хване в издънка . Това не е добре ! Образуваш си излишни нерви и си съсипваш нервната система което води на кофти . Карай го малко по-лежерно и си свиркай :wink:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
КалинПетров
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от КалинПетров »

Павел Иванов написа:Калине , гледам много лесно се палиш всеки път когато някой те хване в издънка . Това не е добре ! Образуваш си излишни нерви и си съсипваш нервната система което води на кофти . Карай го малко по-лежерно и си свиркай :wink:
Не забелязвам такова нещо....това че съм писал 1г а релно са 5-6 месеца не кой знай какво просто не исках да се обеснявам с ден и час!А за рибите кой какво изкарал не ми се коментира.....не обичам да се само определям.....
Изображение
Reel Tuning
stako
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от stako »

Казах ти че не го казвам да се заяждам,просто и аз си харесах въпросната пръчка но ти ме изпревари с купуването и :wink: Не искам да кажа че изборът му е лош дори напротив!А относно рибите сом почти съм сигурен че не ти е идвал още на нея,а за щуки не би имала проблем да се справи със всяка такава.
Пак ти казвам че нямам лоши чувства но просто бъдете по-обективни.
Аватар
КалинПетров
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от КалинПетров »

stako написа:Казах ти че не го казвам да се заяждам,просто и аз си харесах въпросната пръчка но ти ме изпревари с купуването и :wink: Не искам да кажа че изборът му е лош дори напротив!А относно рибите сом почти съм сигурен че не ти е идвал още на нея,а за щуки не би имала проблем да се справи със всяка такава.
Пак ти казвам че нямам лоши чувства но просто бъдете по-обективни.
М те много хора станаха каде съм ги бил изпреварил...аз имах парите на другия ден щех да си порачвам Спортекс Гарбофлекс но тая ми дойде на готово като се имаше напредвид че спеедмастера беше на 1 риболов без забележка!А за рибите изобщо само гадаеш има и други риби на него и по големи от щуки!Но да не коментираме....няма смисал бъди жив и здрав успех !!!
Изображение
Reel Tuning
stako
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от stako »

Наистина си беше добра сделка :wink: Радвам се че си имал добър сом на нея но с акция 20-50 и сом над 20кг. ще имаш леки затруднения :idea: Лично съм виждал какво прави със Спийдмастера сом над 30кг. дори не само веднъж при това с акция 50-100.
Все пак със здраве да си ги ползвате и ще чакаме по някоя снимка с уловени риби с въпросните пръчки.
Поздрави и наслука...
Аватар
КалинПетров
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от КалинПетров »

нямам сом колега имам един распер 70 см изкараго без проб само удара му е силен!
Изображение
Reel Tuning
stako
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от stako »

Распери,щуки и сомета 10-15кг. не биха го затруднили по никакъв начин :wink:
Пръчката си е уникална особенно във вашия случай със старата бланка.
Успех...
nestor7
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от nestor7 »

Здравейте колеги,

Така и така се говори за xzoga, да не отварям друга тема, искам да питам има ли някой преки впечатления от
Black Mamba - 2,13 м 8-35 или 1,98 м 7-25 акция.

Мисля да я ползвам основно на Марица за щуки и распери и на Тунджа от време на време за същото + кефали.
Примамките са воблери, спинъра и клатушки в тези граници.

Имам и друг спининг на 3м Тика Графит 14-43 акция обаче ми идва тежка за над 2-3 часа мятане, ама и аз не съм я балансирал кой знае колко добре със екусимата на 3000.

Никой, не знае със сигурност дали и някой сом няма да се обади на зонга-та, но все пак мисля че няма да е проблем за тази пръчка да се опитам да го изкарам дето се вика.

Гледах ст. Кроа-та и Дракони, обаче като четох на повечето колеги мненията и нещо ме отблъсна. Едните с дефекти визуални, другите китайски за много пари пък било то с японски части.

Въпросната гега мисля да я обурудвам със шимано ГМТ 3000 японец, и плетеняк, дано се балансира.

Можете ли да дадете мнение относно пръчката и ако може да я сравни с някой модел на марките опоменати по-горе ?

Благодаря!
What a beautiful rod, but I just lost the debate about why I needed another rod, she said that I have to many now. And if I am honest with myself, she is right and I do not think she really knows about all of them.
аксел
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от аксел »

не притежавам,точно бляк мамбата,но съм я държал в ръка,много прилична гега.......но едва ли ще стане за сом,сомчета може би......имам Шитено на 210см/5-30/ доста мощна пръчка,хващал съм с нея 2,5кг щука на Марица и случайно толстолоб за опашката към 4-5кг,никакъв проблем,за сом имам Джапан Стайл 275см/50-100/ с дебелостенната бланка имам тази година към 4-5 сомчета мисля най-голямото беше към 9кг,но не смятам в никакъв случай,че е много здрава въдица......моето виждане е,че ако непременно искаш универсална Зога,то тя е Шитено 240см/7-40/.
валатът не най-лошото нещо на света
nestor7
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от nestor7 »

аксел написа:не притежавам,точно бляк мамбата,но съм я държал в ръка,много прилична гега.......но едва ли ще стане за сом,сомчета може би......имам Шитено на 210см/5-30/ доста мощна пръчка,хващал съм с нея 2,5кг щука на Марица и случайно толстолоб за опашката към 4-5кг,никакъв проблем,за сом имам Джапан Стайл 275см/50-100/ с дебелостенната бланка имам тази година към 4-5 сомчета мисля най-голямото беше към 9кг,но не смятам в никакъв случай,че е много здрава въдица......моето виждане е,че ако непременно искаш универсална Зога,то тя е Шитено 240см/7-40/.
Здравей колега,

Благодаря за съвета, съгласен съм с теб, че по-универсална ще е със тази акция, но аз вече имам що годе универсална пръчка (Тика Графит 14-43 гр.а казват за тиката че е даже занижена акцията й), също закачих на нея една щука 2,5 кг на Марица и я извадих без никакъв проблем даже бих казал, прекалено лесно. Ако тръгна целенасочено за сом ще ползвам нея.

Това което не споменах в предишния си пост е, че не ми харесва много много пръчката да ми е с корк, а мамбата отговаря точно на това изискване.
What a beautiful rod, but I just lost the debate about why I needed another rod, she said that I have to many now. And if I am honest with myself, she is right and I do not think she really knows about all of them.
аксел
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от аксел »

Колега,с риск да обидя доста собственици на спининги Тика,ще кажа,че те са доста далече от моите критерии/не ,че Зогите са идеални/,Бляк Мамбмата е още по стегната от Шитеното,така че смело можеш да пробваш,но имай предвид,че с ниския диапазон примамки ще имаш проблем при дистанцията.
валатът не най-лошото нещо на света
nestor7
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от nestor7 »

аксел написа:Колега,с риск да обидя доста собственици на спининги Тика,ще кажа,че те са доста далече от моите критерии/не ,че Зогите са идеални/,Бляк Мамбмата е още по стегната от Шитеното,така че смело можеш да пробваш,но имай предвид,че с ниския диапазон примамки ще имаш проблем при дистанцията.

Е това ме тормози и си задавам въпроси, дали в ниската акция (7-25) Мамбата ще замята добре, примерно 5г примамка при положение, че е 1.98 м или 8-35 който е на 2.13 м.

Съответно Шитеното ако е по-меко и по-дълго (2.4 м) и с по-голяма акция в твоя случай както е 7-40гр. дали няма да се справи по-добре за 5гр. примамка, макар че не би трябвало по мой разбирания, не съм експерт, а супер новак :D

Далеч съм от мисълта да мятам с такива примамки, но имам една-две такива миноу и ловят кефали.
Воблерите и спинарите са ми в границите от 5-30 гр.

Ще ходя до магазина утре и ще ги видя и Мамбата и Шитеното.
С моя скромен опит, на Марица с 3м прът понякога има проблеми с замятането заради дървета и прочие, а за Тунджа направо ми се разказа играта.
Мисля че до 2,4м е оптимално за двете реки, даже за тунджа може и по-надолу, но пък дистанцията на замятане предполагам ще се скъси.

Също видях че на Мамбата и дават по-голям плетеняк който може да носи спрямо Шитеното, това също ме дърпа за мамбата.

Никой от колегите с Мамбите не пише нищо за сега, аз не бързам много и ще мисля още.
nestor7
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от nestor7 »

Колеги никакви не пишете,

Вярно е че не са много мамбите в бг, но все някой се е докосвал и поне е замятал с такава пръчка и може да каже 2 думи.
Аз ги видях пръчките в магазина. И Шитеното и Мамбата. Само дето нямаха Мамба на 2,44м та да я сравня със 2,5 на шитено.

Като цяло мамбата е по-твърда, но на мен това ми харесва.
Само не разбирам, защо вносителя пише други стойности за акцията, които се различават от тези на официалния сайт на Зогата. Разликите са фрапиращи !!!
На официалния сайт излиза, че мамба под 12 гр. ниската граница на акцията няма ??? А тука на вносителя данните са 7 гр ниската акция.

Всички други стойности като параметри са еднакви, само акцията им се разминава дрстично, поне за мен.

Започвам да се насочвам към 2,44 м варианта, който е BMS 80mhf2, пък Тика-та може да я бартеросам с колега за по-ниска акция за да не се дублират двете ми пръчки.

Поздрави
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”