Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Заключено
niki71
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....

Мнение от niki71 »

:На Панчарево - платеното как са нещата: - вече не разрешават спининга в основното езеро .Може да ловиш само щука в по- малкото и то срещу "правилната" такса от 10 лв.
lazo65
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от lazo65 »

Колега R.Marinov аз също ходя на Чепинци през седмицата - по спокойно е. На 24.04 ходих и резултата е 25 уклея, 4 бабушки и 1 костур.И аз съм ходил и съм бил капо но колеги ме "светнаха", че трябва постоянно хранене /по малко но ритмично/. Захранката трябва или да е рехава /да не става на плътни топки и да пада на дъното/ та щом цопне във водата да се разпада и да прави облак или я правят на каша и хвърлят с лъжица-става по-голяма "мътилка" но дава резултат. Малка плувка 1-2гр. добре балансирана, кука 14-16 /пробвах и по малки но много гелета/, повод 0.08мм, един бял и хвърляй зад петното, а след като се изправи плувката а няма кълване придърпвай по-малко влакно-дава резултат.За дълбочината пробвай докато уцелиш къде се държи в момента уклея. Кълве много шантаво.Пипне едва забележимо /ако има вятър не разбираш/ и след това вдига нагоре-тогава е момента. Пробвай при мен се получи. Успех!!! :drinkers:
Аватар
G.Petkov
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от G.Petkov »

lazo65 написа:... Захранката трябва или да е рехава ... или я правят на каша и хвърлят с лъжица-става по-голяма "мътилка" но дава резултат...:

Преди повече от 25 години и мен ме научиха на този номер и от тогава лъжицата е неизменно в раницата ми :D !
А лъжицата е дървена, за да не потъва, ако евентуално я изпуснеш.
И по онова време в кв. Хаджи Димитър наричаха тази захранка - "френска" :lol: !
Може би защото основната и част беше пръст или ситен пясък :D !
Аватар
Бай Иван
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Мнение от Бай Иван »

Една не толкова добра новина за Челопечене. Пътят за канала отново са го зарили. :evil:
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Екстра, тъкмо ще намалее навалицата :D
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
viiksan
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от viiksan »

chirusa_bg написа:Екстра, тъкмо ще намалее навалицата :D
И ще се увеличи "влаченето"... :lol: ,който е решил да отиде,това едва ли ще го спре!!
НЕ ИЗПОЛЗВАМ Facebook!!!
Аватар
GoriLLaz
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от GoriLLaz »

За канала от коя страна се пада откъм Богров или от съседната страна,защото откъм Челопешко шосе също изсипваха пръст в близост до водата...
Хващайте и ловете, ама повече отколкото можете да изядете не носете!
От десет риби осем върни, за да има следващият път пак какво да се лови.
:fishing1:
Изображение
Аватар
empar
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от empar »

Колеги, по р.Блато, както писах преди няколко дни има доста хоро, който най-спокойно си ловят. Даже някакъв се похвали във форума, че въпреки забраната бил хванал доста :shock: :shock: :shock: Моля ви започнете и вие да сигнализирате, ако минете покрай реката и ги видите. На мен за сега май не ми обръщат внимание, понеже всеки ден хората са там и дори се увеличават. :shock: :shock: :shock:
'начиии толко' много кълвеше....хвърляш-вадиш, хвърляш-вадиш и по едно време толко' се разкълва, че немаш време да хвърлиш.....САМО ВАДИШ!!!
Аватар
czd
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от czd »

empar написа:Колеги, по р.Блато, както писах преди няколко дни има доста хоро, който най-спокойно си ловят. Даже някакъв се похвали във форума, че въпреки забраната бил хванал доста :shock: :shock: :shock: Моля ви започнете и вие да сигнализирате, ако минете покрай реката и ги видите. На мен за сега май не ми обръщат внимание, понеже всеки ден хората са там и дори се увеличават. :shock: :shock: :shock:
Ако не важи някоя друга забрана река Блато е забранена от 1 май т.е от утре :wink:
Ако слушаш хората, можеш в морето да ловиш зайци, а в гората - риба!!!
Аватар
StaAnt
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от StaAnt »

czd написа:
empar написа:Колеги, по р.Блато, както писах преди няколко дни има доста хоро, който най-спокойно си ловят. Даже някакъв се похвали във форума, че въпреки забраната бил хванал доста :shock: :shock: :shock: Моля ви започнете и вие да сигнализирате, ако минете покрай реката и ги видите. На мен за сега май не ми обръщат внимание, понеже всеки ден хората са там и дори се увеличават. :shock: :shock: :shock:
Ако не важи някоя друга забрана река Блато е забранена от 1 май т.е от утре :wink:
Колегата е прав.Река блато е забранена от утре.
Аватар
atanasko
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от atanasko »

Колеги , някой да е ходил скоро на "Мелниците"? Каква е хавата и дали шараните са се раздвижили в тази априлска жега? Благодаря предварително за инфото.
Опазвайте Рибата , за да има какво да се лови !!!
gogox1
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от gogox1 »

още преди 3 седмици се вадеха шарани на царевичка :) Наслука
Аватар
кирил великий
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от кирил великий »

При мен на 12 април от каракуди шаранът не можа да вземе думата. Всяко замятане - каракуда. Смених куката с ПЪРВИ НОМЕР с четири зърна едно след друго, та дано отсея каракудите, ама не - каракуда и то по-мъничка от предишните. Как я нагълта тази кука - загадка. Булдозери разриват, флекс машини свистят - строителство мащабно. Тишина такава, сякаш ловя на "Орлов мост" в 9 часа сутринта.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
ilia93to6kov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от ilia93to6kov »

колеги започна ли да дава шарана на богров на пелети или все още не.
dimityr_georgiev
новобранец
новобранец

Мнение от dimityr_georgiev »

Колеги някой да е ходил скоро на Веринско ? Ако има информация ще съм мнного щаслив ако я сподели . :D
Заключено

Обратно към “Водоеми и реки”