Carp stalking на Малка Верея

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
dunavski
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Carp stalking на Малка Верея

Мнение от dunavski »

От доста време не съм пускал тема в излети, но вчера на едно платено гьолче ми се случи един много интересен риболов. Водоема е Малка Верея на около 10км от Стара Загора. Пристигайки на място цялото гьолче беше обкръжено от рибари и всеки намятал по 4-5 пръчки и чакаше няколко човека имаха хванати по един два сутрешни шарана и толкова.
Настанихме се до една върба с цел да се възползваме от сянката и започнахме подготовката за риболова. Избрах да ловя на фидер със захранка Джаксън фидер ароматизиран с Дайнамитбаитс скопекс и вода от варен коноп, за плънка ползвах варен коноп със сладка царевица и бял червей. Направих си петното и за около час и половина нямах пипане след това последваха две бързи каракудки и един шаран и кълванетата пак спряха. Следобеда мина без кълване и точно вече провесили нос към 18ч. се готвехме да си тръгваме и в залива до нас брега направо завря от шаран. Самия браг беше полегат със залята трева и шараните направо се бутаха в тях. Реших да си пробвам късмета сложих една малка хранилка две царевици на куката и заметнах буквално на 10см от тревата и след само две минути имах закачен шаран, но тъй като не бях си взел кепа, а и брега беше обрасъл шарана се откачи.
Обнадежден преместих се няколко метра по-напред и заметнах пак на самтиметри от тревата и не след дълго закачих третия шаран за деня, но този път вече бях подготвен и го кепнах. И така по същия начин в следвщия един час изкарах още един шаран понеже от шляпането рибите се поразпръснаха, и трябваше да си тръгваме. Получи се много интересен риболов въпреки, че беше в последния момент да хванеш шаран буквално под караката си е неописуемо. За съужаление приятелчето дето ма снима нещо не е снимал както трябва и най-интересните снимки ги няма така че ще кача само това което се е запаметило.
Изображение
Изображение

Това е първия шаран хванат навътре.
Изображение
Изображение

Стръвта и захранката
Изображение

За разлика от шараните малките рибенца излизаха направо с хранилката :lol: :lol:
Изображение

Докато ние се борехме да излъжем някой шаран друг се бореше за живота си или пък за вечерята. Реших да не се меся в работата на природата и оставих змйчето на спокойствие.
Изображение
Изображение

Втория шаран го хванах точно тук, но за съжаление остана не реализиран.
Изображение
Третия шаран го хванах тук, но вече бях подготвен и ето го резултата.
Изображение
Изображение

Ето това е брега където точно привечер когато всички си тръгнаха шараните излязоха на брега :D :D
Изображение

И четвъртия шаран преди залез
Изображение
Изображение

Това е от мен дано да ви е било толкова интересно колкото ми беше на мен и поздрави.
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation
Изображение
desi
разбира нещата
разбира нещата

Re: Carp stalking на Малка Верея

Мнение от desi »

Непредсказуем е риболова. Отличен излет.
Аватар
М. Сталев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от М. Сталев »

Браво колега страхотно си изкарал,само да питам не използваш ли много малка хранилка предвид ,че гониш шарани,и трябва по обилно хранително петно ?
Аватар
stoj40doc
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от stoj40doc »

Браво, много добро излетче.
LONG LIVE ROCK AND ROLL
Аватар
dunavski
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от dunavski »

PikeM написа:Браво колега страхотно си изкарал,само да питам не използваш ли много малка хранилка предвид ,че гониш шарани,и трябва по обилно хранително петно ?
Аз обилното хранително петно го направих ама нямаше ефект, а тази малка хранилка я сложих зада не цамбуркам много докато мятам близо до брега, а тям няма нужда от петно само малко захранка колко да привлечеш вниманието на единичен шаран. Ако няма кълване се местиш няколко метре нататък и пак мяташ то така или иначе след като го закачиш на 10см от брега всичко става мармалад.
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation
Изображение
Аватар
М. Сталев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от М. Сталев »

Ясно,значи снимката е била от втората фаза на риболова ;)
jamix
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jamix »

Страхотен риболов батка :wink:
Аватар
dimmitov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от dimmitov »

Там, там, в тревата, нищо ново и нищо изненадващо.Шавари и треволяци са им любимо място и естествено укритие. За напред хвърляй по едно око (въдица) нататък към тревуляка.Между другото скопекса в момента има по-скоро обратен ефект и като че ли повече отблъсква рибата отколкото да я привлича.Пробвай без него следващия път :drinkers:
НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ИЗЛОВИ ВСИЧКАТА РИБА С ВЪДИЦА
Изображение
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

Екстра излет :D евала за търпението, на мен след такъв тегав ден, щеше да ми се изчака чакането и щях да си бия шута, а кадрите "змия налапала жаба" са достойни за Планета Анимал. :wink: :drinkers:
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Аватар
Vesko1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Vesko1 »

Супер!Труден, но все пак резултатен риболов!Поздравления...
ИзображениеИзображение
http://daewoo-chevrolet.com
Пичка всеки може да си хване...но 22 килограмов амур хващат само ..майсторите.
andro43
новобранец
новобранец

Мнение от andro43 »

Много често шараните стават хищници и се хранят с малки рибки, които се въртят в крайбрежните шавари..............
Второто ми предположение е - излизат да си хвърлят хайвера, когато е станало по-спокойно.........
И трето - Свършили са цигарите и излизат да събират фасове :)
Аватар
nikolaiiliew
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от nikolaiiliew »

Добре е!
Късаш, вържеш и продължаваш. Упоритост и търпение му е майката!
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

Там рибата не я хранят и си е станала хищна отдавна ! Редовно излизат над 5кг шарани на малка риба - гамбузия от която ври покрай брега ! Лошото там е , че постоянно се краде и изнася рибата поради занижения контрол от страна на наемателите !
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
dunavski
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от dunavski »

Точно за такъв случай ни разказа собственика. Някакъв откраднал шаран нарязал го на парчета и го натъпкал в някаква туба и така се опитал да го изнесе.
Но общо взето според мен условията са приемливи ако бях се ориентирал по-навреме можеше резултата да е доста по-добър, но все пак за първи път отивам там.
Изображение
Аватар
pano64
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от pano64 »

Супер излет и това със змията е много хубаво заснето. :smt039
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”