Запитване към плувкарите за избор

Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev

И.Панев
новобранец
новобранец

Запитване към плувкарите за избор

Мнение от И.Панев »

И ето го запитването.Събрал сам пари за боло около +120 -120 лева. За тази сума няма хубави 6-тици тъкачи мисля , че 5-тицата ще свърши работа.Гледах доста болота и не мога да реша ето и изискванията-Аз съм от гр.Ямбол и ще ловя на р.тунджа.Болото да е 5 метра. Рибите който ще хващам ще са морунажи,кефали,каракуди,бяла мряна,ч.перки, и по някое друго шаран че.
Не я искам твърда а по мека за да има повече удоволствие като се гъне ама и да не е много мека нещо средно. Ще ловя с плувки от порядъка от 1гр до най много 4-5 най често се очертава да ловя 1.5 до 2 а ма да става и за други те гр.
Ето и болонезата който сам си избрал тази ми топ фаворита :P мисля , че ще ми помогне colmic MASTER XS-180 :idea: :idea:.Дайте мнения за избора коментари и предложения за други болота например за Colmic NEVADA, Tica Virgo,Formax Visage и други :idea: ЧАКАМ ВИ МНЕНИЯТА :)

И още нещо неми казвайте неща за теглото че трябвало да бъде лека спокойно тренирам спортна стрелба свикнал сам да държа пистолет 1 кг дълго време :wink: така че наи голямото тегло на боло мога да си взема 260гр.+- и като я подпра на крака и са много добре. :finga:
spectrum
новобранец
новобранец

Re: Запитване към плувкарите за избор

Мнение от spectrum »

http://www.aquasport-n.com/%D0%B1%D0%BE ... t-pid=4122" onclick="window.open(this.href);return false;

много добро боло е според мен и е с толкова ниска цената само защото не е от най реномираните марки иначе съм го държал в ръцете си и мисля, че поне аз нямам забележки към тази пръчка...
gogo_tl
новобранец
новобранец

Мнение от gogo_tl »

Болонезите са перфектни,леки но....искат голямо пазене-надраскване,настъпване и т.н.Проблем са им върховете ,но няма страшно почти всеки по зареден риб.магазин имат сносни върха+водачи.Аз съм със GLOBE now hutar 500 hitmodulus carbon=риба съм вадил 1,5кг кефал ,2кг шарко .Болото е среден клас-над задоволително.Цена ,,,,,,,,супер....50лв.НАСЛУКА.
И.Панев
новобранец
новобранец

Мнение от И.Панев »

Кажете нещо за colmic MASTER XS-180 на мен лично много ми харесва.Хайде по бързо с мненията че нямам време до утре трябва да сам решил ще купя нещо. :)
И още нещо защо някой болота са с два върхови водача? :shock:
Аватар
Bai Dobri
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Bai Dobri »

Колмика определено е по-добрата въдица от тия другите, които си изброил! Малко по-скъпа е, но си заслужава.
И.Панев
новобранец
новобранец

Мнение от И.Панев »

Bai Dobri написа:Колмика определено е по-добрата въдица от тия другите, които си изброил! Малко по-скъпа е, но си заслужава.
Да и аз мисля така , че тя е по добра.Но аз няма да я взимам на истинската и цена която е 150лв а за 120лв има я на промоция в магазина на colmic
И мисля ако го взема да го оборудвам с макара colmic AVAL дали ще е добре или да взема друга макара по скапа.
Аватар
kostakosta
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от kostakosta »

Извини ме за спама, но се учудих, че на Тунджа има бяла мряна. Истина ли е или си имал в предвид черна мряна?
И.Панев
новобранец
новобранец

Мнение от И.Панев »

kostakosta написа:Извини ме за спама, но се учудих, че на Тунджа има бяла мряна. Истина ли е или си имал в предвид черна мряна?
Разбира се , че има бяла мряна но на определени места където дъното е песъчливо или каменисто например в гр.Ямбол има на голямото съоръжение там е песъчливо дъното.
И тя е в по бързите участъци на реката.Иска храната да мириши на сирене с 10,14 номер кука на бяло се лови добре.
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

Истината за сопата се крие в твоята си ръка, влизаш в магазина, пробваш и която е за теб ти залепва в ръката, а тук от много акъл може в един момент да забравиш какво точно си питал :wink: .
Що се отнася до бялата мряна... :smt017, до колкото знам не се въди никъде в южна България, мисля че я има само в северна, щото се изсулва от Дунава :? , но ако някой е по компетентен да казува....
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Аватар
Bai Dobri
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Bai Dobri »

И.Панев написа: ......мисля ако го взема да го оборудвам с макара colmic AVAL дали ще е добре или да взема друга макара по скапа.
На COLMIC пръчките са им силната страна, но за макарите не съм сигурен!!
Аватар
nikolaiiliew
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от nikolaiiliew »

Bai Dobri написа:
И.Панев написа: ......мисля ако го взема да го оборудвам с макара colmic AVAL дали ще е добре или да взема друга макара по скапа.
На COLMIC пръчките са им силната страна, но за макарите не съм сигурен!!
+ 1 за пръчките им, но макарите не са нещо кой знае какво...
Късаш, вържеш и продължаваш. Упоритост и търпение му е майката!
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на болонезе”