Инфо. за с.Звъничево за големия и малкия "Гьол"

Тук можете да споделяте къде и каква риба кълве в момента.

Модератор: Paublo_Eskobar

stavri_18
новобранец
новобранец

Инфо. за с.Звъничево за големия и малкия "Гьол"

Мнение от stavri_18 »

Всички мнения,излети,впечатления(лоши и добри) ,места общо взето всичко налично за тези два водоема е добре дошло за всички, които го посещават. Благодаря на всички.
rock_children
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Инфо. за с.Звъничево за големия и малкия "Гьол"

Мнение от rock_children »

Привет,колега :)
Водоемите покрай село Звъничево са много разнообразни и предлагат голямо рибно богатство.Основното ми оръжия са мача и фидера.Сега преди забраната риболова на големия гьол е много труден и почти безуспешен.Докъто на малкия гиол водата по-бързо се затопля и точно по това време миналата година направих много приличен риболов на каракуди.Като цяло и на двата водоема може да се практикува всякакъв риболов.Има възможности за спинингистите като щуките,които дебнат в дълбините доста пъти очароват с размерите си (друг е въпроса,че от няколко години насам няма контрол и рибната популация драстично намалява ).Аз съм правил моите най-добри излети точно след забраната по-плитките места на големия гиол.На фидер се ловят основна каракуди и бабушки като понякога излизат и маломерни шаранчета,които трябва да се пускат.За захранка ползвам само кюспе,а стръвта ми е торен червей в повечето случай като с напредването на лятото млечната царевица също дава добри резултати.На плувка винаги има с какво да се занимаваш само слагаш два бели червея и започваш да си дърпаш костурчета,каракудки,бабушки,слънчевки,а има и доста изненади.Не съм привърженик на грубия риболов и обикновено ползвам съвсем леки ваглерчета максимум до 6 грама ( и то само,когато ловя в дълбоките части на водоема за да потъва по бързо стръвта).Захранките ги избягвам обикновенно или храня с червей,или с кус кус.Има трофейни линове,които доста пъти съм опитвал да ловя и на малкия и на големия,но безуспех.Ами в общи линни е това ако имаш други въпроси питай,смея да твърдя ,че познавам двата водоема добре,защото повечето ми риболовен опит и практика е именно на тях.Поздрави и наслука :)
stavri_18
новобранец
новобранец

Мнение от stavri_18 »

Мерси за изчерпателния отговор.От 2-3 години да е повече почти не съм го посещавал единствено малко спининг резултат 0 единствено малко щуче което отиде да става голямо :D то за голямия малкия още по зле. Преди това нямаше пропуск винаги имаше интересни моменти от небивало едри костури до многобройни каракуди и други зъбати хищници.Там винаги съм ловял на леко за стръв бял торен или домашен червей и жито , хищниците на живо.И аз на тези водоеми се научих, но от както намаля почти не ходя. Все едно всичко всичко изчезна малката риба не се вижда по брега, помня преди в най-голямата жега тостолопите се мятаха по целия гьол. сега едно голямо нищо. Беше най-добрия водоем за всички имаше почти всичко както казват за всеки по нещо.За линове и аз съм чувал за едри екземпляри но никога не съм виждал или хващал :D за захранка и аз не съм и фен имам си една тайна с която приличам всичката каракуда :D Поздрави и на теб и пак мерси за информацията ако имаш нещо прясно за малкия и големия пиши както и аз. да не си от Звъничево
rock_children
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от rock_children »

Не съм от звъничево,но дядо и баба имат къща там и лятото ходя от време на време да им гостувам.Иначе преди 15 дена бях на големия точно на носа времето беше идеално без вятър обаче нямах пипане за 2 3 часа,но както казах още е раничко за там след забраната живот и здраве ще се насладим на риболовната магия на този водоем :)Може да направим и някой съвместен риболов,ако си съгласен колега :) Поздрави!
stavri_18
новобранец
новобранец

Мнение от stavri_18 »

Разбирасе след забраната може да направим някой добър риболов.
Аватар
dechev
новобранец
новобранец

Мнение от dechev »

Колеги,тези язовирчета платени ли са и ако са платени,какви са условията.
Нищо не ме размеква така,както твърдия алкохол!
stavri_18
новобранец
новобранец

Мнение от stavri_18 »

Не са платени просто за Големият водоем се изисква билет от ЛРД "Сокол"
aiskrov
новобранец
новобранец

Мнение от aiskrov »

Никво инфо
stavri_18
новобранец
новобранец

Мнение от stavri_18 »

вчера бях на ГОЛЕМИЯ от 17 до 20 часа на перо стръв - земен нищо.
Публикувай отговор

Обратно към “Къде и какво кълве в момента.”