Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Тактика
Изкуствени примамки
naRiba.com

Форум

Качествени чепарета
Модератори: Димо Михалев, dobria1
- tiktak
- ще става разбирач
Re: Качествени чепарета
Не, не е. Цветовете са просто субективно усещане на различните части на спектъра на светлината, т.е. те са части от светлината. В тази връзка има цвят ултравиолет и това че рецепторните колбички на Барутчията и тиктак не реагират на него не означава нищо. Рибите го виждат.КИРО написа:Прав си много Косьо тук.barutchiata © написа:Батка никъде не съм казал , че си лош. КАЗАХ, ЧЕ ЗА НЯКОИ НЕЩА НЕ СИ ПРАВ. Казах по точно, че няма UV цвят има такава светлина.
Ти първо го светни с лампата и тогава ще се съгласим с теб, иначе с предположение, обикновена светлина не става бате.
.
С едно изречение:
Прозрачното (бяло) УВ ламе пропуска целия светлинен спектър и отразява излъчването предимно в УВ спектъра.
Уикипедия написа:Предметите, които пропускат светлината, могат да бъдат прозрачни или полупрозрачни. Ако те освен това поглъщат или отразяват различно отделните дължини на вълната, те изглеждат оцветени в пропускания цвят.
- germana74
- ще става разбирач
-Еееее,братя тез ми ти еврейски попчета, пак така яко на обуха, че не тий работа.
Смешниците явно искат да си продават смеховете(чепаретата) и стягат за инфото.
Пак почнаха с курдисванията от преди години,ми налий криза,трябва папо!!!
Цяла зима са работели кат ''пчелички'',ми сегай е уражая ба!
Да ама,не....
Инфото от вчера е партенка,моля колегите да ме извинят
Имам авер който държи далян на Перла и го попитах за достоверноста. Оказа се ''мушмули''...!
Той подържа връзка с всички далянджии, няма улов в такива количества, само отделни бройки. Ще си поговорим на харабия днес
Поздрави
Смешниците явно искат да си продават смеховете(чепаретата) и стягат за инфото.
Пак почнаха с курдисванията от преди години,ми налий криза,трябва папо!!!

Цяла зима са работели кат ''пчелички'',ми сегай е уражая ба!
Да ама,не....
Инфото от вчера е партенка,моля колегите да ме извинят

Имам авер който държи далян на Перла и го попитах за достоверноста. Оказа се ''мушмули''...!
Той подържа връзка с всички далянджии, няма улов в такива количества, само отделни бройки. Ще си поговорим на харабия днес

Поздрави

“Отмъщението е блюдо, което е най-добро студено”
- barutchiata ©
- Администратор
Да си е*а колбичките.
Някой може ли тогава да обясни как да разберем дали едно ламе е UV или не е такова?

......Това са истинските УВ ламета ,които обаче не светят под въпросната УВ лампа .Виждат се само много лилави звездички и отблясъци..... Е така се разбират.barutchiata © написа:Да си е*а колбичките.![]()
![]()
Някой може ли тогава да обясни как да разберем дали едно ламе е UV или не е такова?

Дядо знае най-добре ,как да прави чепаре.
http://bukiiaz.snimka.bg/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://bukiiaz.snimka.bg/" onclick="window.open(this.href);return false;
- barutchiata ©
- Администратор
bukiiaz написа:......Това са истинските УВ ламета ,които обаче не светят под въпросната УВ лампа .Виждат се само много лилави звездички и отблясъци..... Е така се разбират.barutchiata © написа:Да си е*а колбичките.![]()
![]()
Е това не разбирам, хем не се вижда с човешко око, хем се вижда.

- Borkata
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Въпросното UV всъщност е преди всичко търговско наименование на един материал ,който според мен работи една идея по-добре от повечето неща на пазара.Отделен е въпроса дали отговаря наистина на дефиницията за ултравиолет.Аз лично се съмнявам и ми стига това,че с този материал имам много добри успехи.Изпробвал съм още няколко ултравиолетови неща но с тях нямам такъв успех както с тези ламета.
Качествени чепарета Borkata

- barutchiata ©
- Администратор
Благодаря Борисе, това го приемам за адекватен отговор.
- germana74
- ще става разбирач
Истинското UV-ламе, което си поръчваме от по-цивилизованите държави, е със същия този цвят с който свети и UV-лампата. Когато посетим заведение в което свети ултравиолетова светлина и бялата ни фланелка светне...,тя да не би да е ултравиолетова? Банкнотите облъчени с ултравиолетовата светлина отразяват флуорисцентите които са незабележими без тази светлина. Този прословут UV-цвят е създаден все повече и повече да провокира инстинкта за нападение в лицето на морските видове риби, именно защото в плячка и хищник преобладава този цвят. Самата багра е именувана така защото излъчва точно този ултравиолетов оттенък. UV-лъчи, UV-светлина(неонова) и UV-цвят са три различни неща.
Най-важното,както спомена Борката е, че това наистина работи по-добре.
Поздрави!

Поздрави!
- Borkata
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Правих няколко "златни" чепарета тия дни,защото миналата година чернокопа налиташе доста на тях та сега ще са една от храните и за сафрида.Изтипосах ги до люляка съвсем целенасочено
Да се сеща тоя сафрид,че му е време вече да навести и нашите явки.Утре съм на една от тях пък дано има късмет..

За кое не съм прав.Бате,ебавам се с те UV-та от преди 3 години и съм изчел сигурно почти всичко(което е писано по въпроса) едно време разпъвах едни ламета за да получа желания цвят(те като това синьото) всеки може да пробва като го опъне какво се получава(но не можеш да го ползваш щото не те слушаbarutchiata © написа: КАЗАХ, ЧЕ ЗА НЯКОИ НЕЩА НЕ СИ ПРАВ.

те такива сини ламета разпъвах и ги връзвах и след ден беше една гора от рошавина,и когато се запознах с Ванката (bukito) и видях при него това което много исках да постигна подлудях(той ще го потвърди) е те малко след това започна ерата на UV-тата,имам маркери,спрейове,химикали,лампи и каквото още можеш да си помислиш по въпроса.
И когато неколцина преди 2-3 години ползвахме вече тези ЕФЕКТИВНИ ламета,магазинерите не бяха чували за това,а сега ти обясняват все едно са ги ползвали от 20 години.
Унесох се но гледам че вече има яснота по въпроса,макар и с едногодишно закъснение
НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!

- germana74
- ще става разбирач
dobria1, днеска брат направо се изумих от поредната глупост
УВ-м.бейли било 3Д, а не ув
Паднах брат и няма да се хабя поевче с многознайковците,че и спори.

УВ-м.бейли било 3Д, а не ув

Няма да се учудя,вчера в разговор с един от магазинерите в Бургас (няма да казвам имена но са много известНИgermana74 написа:dobria1, днеска брат направо се изумих от поредната глупост![]()
УВ-м.бейли било 3Д, а не ув![]()
![]()

Жалко е че не може да се снима(колкото и да съм се опитвал) за да знаят повечко хора какво трябва да си купуват и да не се набутват постоянннннннно
НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!

- barutchiata ©
- Администратор
Изприщих са днеска!
Що не вземете да напишете един речни на термините на материалите с кратко разяснение, че то така ше са изпокараме за глупости бе.
Мене лично ми е все таа дали се казва ламе, букле или курдела. Важото е да го хапат рибите.

- Borkata
- сериозен играч
- Обратна връзка:

Тая дума курдела не я бях чувал отдавна

- germana74
- ще става разбирач
Без имена и се разбрахме,същите са! Вече щели да раздават на редовни клиенти и бонус 3Д очилаdobria1 написа:Няма да се учудя,вчера в разговор с един от магазинерите в Бургас (няма да казвам имена но са много известНИgermana74 написа:dobria1, днеска брат направо се изумих от поредната глупост![]()
УВ-м.бейли било 3Д, а не ув![]()
![]()
) ми говориха за 3Д и новото дето било 4Д
Жалко е че не може да се снима(колкото и да съм се опитвал) за да знаят повечко хора какво трябва да си купуват и да не се набутват постоянннннннно

Последно промяна от germana74 на Чет Май 02, 2013 10:19 pm, променено общо 1 път.