за и против щека

Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev

Аватар
topsoft
фен клуб-скобар

Re: за и против щека

Мнение от topsoft »

Каквото и да си говориме, от директния по-голям кеф немаа и те тва си е :)
Изображение

Изображение
M_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
http://www.fotosviat.bg
Орхан Кадиров
новобранец
новобранец

Мнение от Орхан Кадиров »

Колега Indalo смени си девето коляно на Тиката с миниудължителя и ще усетиш голяма разлика. Един стар щекаджия ми даде съвет за това, като ми каза, че разликите в качеството на щеките започват след 11м. Оттам идва разликата и в парите. По непретенциозните и евтини щеки си показват рогата - тежат, стават прекалено лигави и провисват. Хубавото е, че в повечето случаи дължината от 11.5м е достатъчна. Поне за сега пък бъдещето ще покаже.
Trout
фен клуб-скобар

Мнение от Trout »

Такива мнения, че да ловиш с щека е идиотщина са от хора който никога не са се докосвали до щека, а само са гледали острани,на скоро имах случка на едно язовирче - един ми развиваше теория как требвало поне още 2-ма човека да му помагат да държи щеката,шото знаеш ли колко тежала.. :D Аз незнам некой който е почнал да лови с щека и да се е отказал,напротив става точно обратното.Почваш да мислиш от каде да заделиш некой лев и каква по-добра щека да земеш.
Изображение
фен клуб-скобар
Аватар
panddov
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от panddov »

[quote="butnik"]На мен ми стига да разпъна платформата,да си подхвърля храната и вперил поглед в плувката да изпадна в нирвана.
:D :D :D
mmilen
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от mmilen »

Много са скъпи тези щеки, не всеки може да си позволи такъв артикул от там идват според мен повечето негативни мнения относно тях.
Ако имах пари за такова нещо със сигурност щях да пробвам:)
tursesht
новобранец
новобранец

Мнение от tursesht »

Аз преди години се запалих от прекалено четене по чуждите сайтове и гледане на англичаните как ловят и реших да пробвам.Инвестирах в един ''кол'' за брулене на орехи на 9,5 и ги почнах.В началото,първите 3-4 риболова,все още ми се струваше хамалогия,но резултатите надминаха очакванията ми и се запалих по риболова с щека,може би това е естествената градация за феновете на директните телескопи! После започнах да се оглеждам за по-изпъната щека,но все пак здрава и взех една шаранджийска на 11м и от тогава все в главата ми се върти щеката и смених няколко.Да хамалогия е голяма,но поддържаш добра форма - носиш платформи,буташ и дърпаш цял ден ''кюнеца'' ,а дойдат ли уклейте риболова става само за изверги готови на психически и физически подвизи.Ето тук идва голямото "НО" - всичко е оправдана хамалогия с оглед на добрите резултати,точността на захранване,контрола на линията и презентацията на стръвта която можеш да направиш с 0,3 гр плувка примерно. За мен КЕФ е да ловиш с пикер или на късо с фин такъм с някой изпънат и лек уип на 8-9 м и много капризни риби на малко езерце или канал с компактна и лека платформа или удобен стол с регулируеми крака!

- За мен е по-важно за начинаещите ролера да им е хубав и стабилен,за да не пада и постоянно да създава дискомфорт от колкото щеката да е висок клас примерно. (Казвам го от личен опит и много ругатни по адрес на моя ролер) :P :D :D
Vajno e da tursish,a ne da namirash.
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

Номер 1 ,но в определени ситуации;)когато стане бистро и плитко на реката примерно става анти номер 1;)
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!

Личен лекар на скобарите :)
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов с щека, уип и директен”