Млоя предложете феедер

Модератор: Paublo_Eskobar

nursi
новобранец
новобранец

Млоя предложете феедер

Мнение от nursi »

Здравейте колеги. Тъй като и аз реших да си взема феедер прът в избора моля да ми помогнете.
Ще се лови на затворен водоем дистанция най малко на 70 м с харнилки метод най повече с обикновенни решетка хранилки между 20 и 50 грамови .Какво търся във феедера , да е 3.90 ,да мога да му слагам тънки върхове от 0,5 оз не повече 2.5 оз за да ми отчита на малки рибки, и най вече да не е повече 100 лева...Благодаря от сега на всички помохнали...
Аватар
М. Сталев
разбира нещата
разбира нещата

Re: Млоя предложете феедер

Мнение от М. Сталев »

Такова животно май няма колега ,за дистанция над 70 метра както си споменал си трябва Heavy фидер ,а Heavy със върхове 0.5 oz няма,повечето почват от 3 oz нагоре,не ,че не може да му се сложи допълнително такъв връх но се губи смисъла ;)
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

По твоите изисквания искаш пръчка от минимум 400лв да я вземеш за 100 :wink:
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

Приеми фидера като разновидност по-скоро на мачовия риболов, а не на дънарките.Не мисля че дистанцията от 70 м. ще ти свърши много добра работа, освен ако не прехвърляш плиткаж. За стотина лева ще намериш не лоши изпълнения като начало, но те съветвам преди това да си изясниш основите на риболова с фидера.
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Аватар
plamii
фен клуб-скобар

Мнение от plamii »

как са 100 лева такъв фидер по добре за тази диснация на замятане си земи шаранджийска пръчка
Изображение

The Best
Аватар
М. Сталев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от М. Сталев »

naskobo написа:Приеми фидера като разновидност по-скоро на мачовия риболов, а не на дънарките.Не мисля че дистанцията от 70 м. ще ти свърши много добра работа, освен ако не прехвърляш плиткаж. За стотина лева ще намериш не лоши изпълнения като начало, но те съветвам преди това да си изясниш основите на риболова с фидера.

+1 :smt023
Аватар
Иво Вълов
фен клуб-скобар

Мнение от Иво Вълов »

Така, първо , така като те чета колега(който е пуснал темата) с фидер риболова не си много на ''Ти'' :)
Въдицата която търсиш ти се казва Миди.
струва около 200 лева и е на 3 дължини 2,7 3,5 и 3,8 метра. Става и за близки разстояния става и за далечни акцията и е от 24 до 84 грама.
До 100 лева има доста разумни решения, но на дали ще задоволят исканията ти.
Първо на такава дистанция , може само да разчиташ на случайни риби. Над 70 метра е супер трудно да поддържаш някакво хранително петно, дори и да ловиш с метод фидер.
Трябва не ти да гониш рибата а да я накараш тя да дойде при теб, как става това, като направиш едно добро петно примерно на 30 метра което е съвсем постижимо дори и за новак.
Вероятността да уловиш риба на тази дистанция е много по голяма (говорим в бройки ) от колкото на казаната от теб.
Идеята на фидер риболова е да ловиш колкото се може по концентрирано и да поддържаш някакво хранително петно а и с това и интереса на рибите.
В много редки случаи се лови на такава дистанция, но това е много рядко !!!!!
Предполагам не ти се харчат пари за въдица. но за да покриеш поне част от изискванията ти , трябва да изкараш поне още 50 от джоба за да вземеш нещо що годе добро !

Тоест сега като се замисля , вземи си Глоб хънтър фидер на 3,9 метра лайт спот 1 2 3 унции са му върховете или си потърси адвенчър. Полови с тях известно време за да добиеш ясна представа какво точно ти трябва и след това дай пари за нещо хубаво, така както съм направил аз и много други колеги които фидера им е основният стил в рибарлъка :)
Изображение
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

Иво пак се изказа неподготвен ! Аз ловя точно на такава дистанция и то все на диви водоеми и да си направиш петно не е никак трудно , както и да го подхранваш постоянно - въпрос на практика :wink: Човека иска да усеща и най-леките кълванета и затова му трябва просто плетено влакно , а не мулти фидер :lol: Хеви или екстра хеви - зависи от нуждите му ! И само информативно , че на тежък фидер можеш да сложиш леко връхче , но не и на лек тежко - защото последствията са ясни , ако се досещаш :wink:
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
gloupan
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gloupan »

Аз също обикновено ловя на дистанция 60+ с обикновена кошничка и проблем нямам с коцентрирането на петното.Идеята за голямата дистанция е че там рибите се чувстват малко по сигурни, отколкото на 30 метра и вероятността от голяма риба е по добра.
Това което търсиш Колега, като показатели е ОК, но както каза и Зарко парите трябва да са други.Моят фидер е Спийд Мастер Медиум на 3,96 и напълно отговаря на това , което търсиш- без цената,която е около 300 .Трябва сам да прецениш Колега, кое е водещото при теб ,цената или възможността за достигане на големи дистанции при тези показатели.
Успех ти желая !!! :D
TRS70MLF2
Аватар
dekata
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dekata »

За дистанцията Иво си е много прав.Вие ловите на такова разстояние без проблем,ама не хващате за първи път фидер :wink: Колегата не е барал до сега фидер и ще прави петно на 70м.Това пък няма начин да стане.За това е хубаво да започне от по близко/както каза Иво/ и като задобрее да почне да търси дистанции. :wink:
„Големият проблем с тъпите копелета е, че те са толкова тъпи, че не могат да повярват, че човек може да бъде умен”. Вонегът!
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

dekata написа:За дистанцията Иво си е много прав.Вие ловите на такова разстояние без проблем,ама не хващате за първи път фидер :wink: Колегата не е барал до сега фидер и ще прави петно на 70м.Това пък няма начин да стане.За това е хубаво да започне от по близко/както каза Иво/ и като задобрее да почне да търси дистанции. :wink:
+1
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

Явно си има понятие щом е написал точно какво търси :wink: А и търсенето му е конкретно , точно и ясно :idea: Проблема е ,че се разминавам в цената само иначе подобни фидери бол :D

poyalnik
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от poyalnik »

С.Върбанов написа:Явно си има понятие щом е написал точно какво търси :wink: А и търсенето му е конкретно , точно и ясно :idea: Проблема е ,че се разминавам в цената само иначе подобни фидери бол :D
Колегата може би на теория ги разбира нещата, но на практика ако не е ловил с фидер преди, едва ли ще може да направи хубаво петно на 70м. И аз съм на мнението, че първо трябва да натрупа опит на по-близки дистанции. Е ако може да хвърля точно може и да няма проблем, но всеки си знае възможностите. Аз също на теория уж ги знам нещата, ама нямам почти никакъв опит по водоемите все още :D Чрез коментара си не се заяждам, а просто изказвам мнение :)
Наистина за 100 лева трудно може да се намери пръчка, покриваща всички тези изисквания, но не всеки може да отдели по 300-400 лева за една въдица. ;)
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

nursi написа:Здравейте колеги. Тъй като и аз реших да си взема феедер прът в избора моля да ми помогнете.
Ще се лови на затворен водоем дистанция най малко на 70 м с харнилки метод най повече с обикновенни решетка хранилки между 20 и 50 грамови .Какво търся във феедера , да е 3.90 ,да мога да му слагам тънки върхове от 0,5 оз не повече 2.5 оз за да ми отчита на малки рибки, и най вече да не е повече 100 лева...Благодаря от сега на всички помохнали...
Колега, в този ценови клас и с тези изисквания към параметрите, разгледай фидерите на ТРАБУКО- повечето "покриват" изискванията ти, а и са сравнително добра изработка.

http://www.tomaxshop.com/catalog/pryti- ... 21_30.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Отделно от фидерите, Трабуко(ТОМАКС) внасят допълнително и връхчета с различен тест, макар че лично аз предпочитам да купувам нормални и Д-флекс върхове на Браунинг.

:wink: :idea: :drinkers:

п.п. тия от "400-те лева" са ясни, само че човека си има лимит и не виждам защо въобще се коментира този ценови клас в тази тема!?? :wink:

п.п. още първият фидер на линка по-горе, покрива като параметри и цена точно което ти търсиш, но и моделите които са медиум-хеви също стават.

http://www.tomaxshop.com/catalog/trabuc ... -1926.html" onclick="window.open(this.href);return false;

:idea: :drinkers:
Изображение
Аватар
Калин–Стоянов
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Калин–Стоянов »

Тия 70 метра за нищо ги нямате ?
С хранилка тип клетка на тази дистанция се прави петно много, много трудно!!!
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на фидер”