Млоя предложете феедер

Модератор: Paublo_Eskobar

Аватар
М. Сталев
разбира нещата
разбира нещата

Re: Млоя предложете феедер

Мнение от М. Сталев »

На мен след 35 метър ми е много трудно ,всеки път мятам + - метър и половина ,два, в страни ,но го отдавам на прекалено меката въдица която ползвам ,поне така си мисля де :)
Аватар
Калин–Стоянов
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Калин–Стоянов »

PikeM написа:но го отдавам на прекалено меката въдица която ползвам ,поне така си мисля де :)
Каква ти е въдицата?
blagos
новобранец
новобранец

Мнение от blagos »

Колега, без да имам претенции да съм капацитет в рилобова (камо ли на фидер), мога да се сетя за един варият, но ще отворя скоба, че не съм запознат дали го има наличен по магазините и на каква цена е. Модела е Shakespeare Mach 1 XT Power feeder 4.20, с акция до 120 гр. Дават го с тегло 296 грама, ама не съм го теглил :) Има и вариянт Extra Power Feeder, пак 4.20, но с акция до 150 гр. и тегло 300 гр. Ако се поразтърсиш (мисля, че беше в другия форум) има дискусии относно модела.
Дано съм бил полезен.
Весел празник на всички.
blagos
новобранец
новобранец

Мнение от blagos »

Аааа, тъкмо видях, че става въпрос за 3.90. Мисля,че и двата модела ги има на тази дължина.
nursi
новобранец
новобранец

Мнение от nursi »

Много благодаря за отговорите за които сте отделили време , ще ловя на далечна дистанция за да надхвърля около мен ловящи . Тук в Турция всеки с по 5 10 въдици и всички с кюспета огромни и много плашат рибата за това едрите риби стоят по на вътре особенно шарана близо се хващат само бабушк каракуда и някой костур. За петното от доста време ловя риба имам натрупан опит мисля че ще се справя .Феедера го исказащото тук винаги има много отсрещен вятър и с мача немога да се справя. Освен трабукото имали други предложения ...
Аватар
Калин–Стоянов
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Калин–Стоянов »

nursi написа: тук винаги има много отсрещен вятър и с мача немога да се справя.
Твоя ребус все по-труден за решаване става :D
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

nursi написа:За петното от доста време ловя риба имам натрупан опит мисля че ще се справя . ...
Щом имаш много опит би могъл сам да се справиш с избора на фидер,лично не бих се доверил на никой съвет.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
nursi
новобранец
новобранец

Мнение от nursi »

Можели случйно да съм написал нещо дразнещо че някой колеги се заяждат или на мен така ми се струва ,все пак много ви благодаря за отговори...Мисля че трабукото като цена данни на пръта ще ми свърши работа ако има нещо друго в този ценов клас ще почакам още може да има и други предложения...
poyalnik
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от poyalnik »

Така ти се струва май ;) Според мен никой не се заяжда :)
Аватар
dunavski
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от dunavski »

Tова което си описал като изиквания са две различни пръчки. Зада ловиш на 70м ти трябва хеви фидер с 3.90-4.20м дължина най-веротно и шок лидер зада може да слагаш хранилки по 70-80гр, а на такава пръчка да и сложиш 0.5 унции връх и да търсиш бабушки е не сериозно. Предлагам ти на първо време си купи един хеви фидер слагаи дебела корда и си търси шараните, а по-късно може да си купиш и един по-лек фидер с по-тънки върхове за бабушки.
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation
Изображение
Аватар
Иво Вълов
фен клуб-скобар

Мнение от Иво Вълов »

Абе, щом тамошните ги ловят на кюспе.... фидера да ти е проблема и дистанцията. Ако беше казал, че ги ловят на друго щех да се замисля....

Ти ако искаш Йедра риба , след като имаш опит в риболова, нема значение на болонеза мач директен щека и тем подобни, значи ти е пределно ясно как да си привлечеш рибата :0
На 70 метра има два варианта да ловиш единият е с булит хранилка или метод хранилка.
Земи си това Трабуко ли е де да знам или изобщо щом ще търсиш едрата риба може и нещо по евтинко да си вземеш но определено гледай да е над медиум акция, това е моето мнение. Дал си сума дал си дистанция и ние като по вещи в това число леко стъпвам и аз:) ти казваме какво да направиш за да имаш някакъв успех :)
Ама все пак опитай да ловиш на една дистанция с тях. но с друга по качествена храна , направи си едно концентрирано петно и се мъчи да ловиш на него, аз гаранция ти давам че ще имаш в пъти повече риба отколкото твоите колеги :)

Момчета, не дейте да изкривявате представите за фидер риболова на момчето.
60 70 + метра както каза Коки поддържаш петно , ама трудно е малко да се каже. При един лек вятър такъв корем прави , че клипса ти удря моментално дето се вика и ловиш на петно 4 на 4 . Опитвал съм видял съм пробвал съм и яко на вътре и в брега и на всякъде нее да кажеш че така сухи тренировки на улицата :)
Елементарна математика да речем , че се опитваме да ловим на дистанция 60 метра. Въдица влакно кошничка всичко ни е в ред.
достигаме всеки път желаната дистанция. Нема проблем. Аз лично н е познавам човек който може да направи петно 1,5 на 1,5 на тази дистанция. Една кошничка събира средно , айдее 30 грама храна. Много са ама хайде 30 да ги сложиме, че нали е увлажнена :) така 30 грама храна са колкото мандарина голяма. Аре сега вие ми кажете, колко такива мандаринми требва човека да изстреля на 60 метра дистанция та да си направи петно и да лови риба а? Не ловиме в басейн а условия на вятър насещен страничен и всякакъв , та дори и в спокойно време, 60 метра са доста сериозна дистанция и за мен е абсурдно !!!!
Там се търсят случайни риби !
Обикновенно човек който ходи често за риба с фидер надали прехвърля 30 метър. Това е една доста постижима дистанция и с достатъчно тренинг си правиш въпросното петно всеки път.
Нека момчето си лови на голяма дистанция
Все пак фидера нее типично дънен риболов, той е и малко по динамичен. Бърз спортен риболов !!!
Изображение
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

Иво бате нещо ти замъглява мисленето ми се струва :lol: Да приключим сагата аз ловя постоянно на подобни дистанции и никога не съм се опитвал да си правя петна с кошницата - правя го с ракета :wink: Кошницата ти дохранва петното не го създава :wink: И за да ти стане още по ясно предимно търся шарани и от там и голямата дистанция :wink: И , ако нещо не ти е ясно не означава , че не е така ! Човека ви го казва вие му търсите кусури какво можел - щом има конкретно питане значи МОЖЕ и няма нужда да разсъждаваш върху това :idea: :idea: :idea:

п.п. За влакната и коремите няма да пиша , че отиде темата на човека :lol: Просто сам ще разбереш след време кое и как :wink:
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
Иво Вълов
фен клуб-скобар

Мнение от Иво Вълов »

Заре, първо не е спам а доизясняване на ситуацията, понеже от всички писаници той ще си извади изводи кое е правилно и кое не , кое е постижимо и кое не.
Ако трябва да сме по-конкретни, единственият начин да си точен в някакъв периметър на голяма дистанция единственият начин постижим е това да имаш маркер и да целиш него, така съм съгласен.
С ракета и баба знае :)

Да поясня какво искам да напиша, понеже разговорът ми стана доста интересен а и всички пишем НА БАЗАТА НА ПРОБИ :)
Когато ще ловим на далечна дистанция е хубаво да сме се запасили с един маркер който да ни служи за ориентир така ще правим всеки път замятанията в радиус на този маркер плюс минус 1 метър. За това е хубаво когато сложим влакното на клипса да придърпаме маркера с една идея(1метър) към брега. със сигурност всеки път ще достигаме целта си :)
На свободен риболов, може да се ползва всякакъв вид пособия , лодки самолетчета ракети ако щеш и космически кораби за захранване на петното. Това е доста добре и аз съм твърд привърженик на тази идея.
Обаче, тук вече играем грубо.
Поне при мен, вече свободен риболов няма, аз се опитвам да ловя и да захранвам с кошничка, знаеш защо(победи състезания....) :)
На дали момчето е снабдено със Спот(често ползвана въдица от шаранджиите за захранване на голяма дистанция с въпросните ракети).
А ако и това няма го вкарваме в разход. :)
Идеята ни е не момчето (поне моята идея ) да се мъчи на дистанции а да лови хубави риби и на по близко.

Приятелю(човека с темата ) каквато и въдица да си купиш ще я продадеш !!!!
Трябва ти време да разбереш какво точно искаш и за какво го искаш.
Зарко е прав за едно, питаш и ти се отговаря конкретно на отговора.
Влязохме в спорен диалог не да успамим темата а за да добиеш представа фидер риболова колко е красив и колко приятен динамичен и резултатен е той при правилният избор на такъм.
Ако мислиш, че това е твоят риболов и мислиш да се занимаваш с него по сериозно, тогава ще сменим темата и мястото на писане :)
Всеки един иска да ти помогне на не си дадеш парите на вятъра.
Аз ще си купя въдица за морски риболов от 6 метра дънарка за Дунава да си ловим сомове:)
Да бе става ама си има въдици за тая работа.
Разбери ме правилно, копувай каквото искаш, но моят съвет е каквато и въдица да си купиш, просто по-добре се опитай да ловиш по близко от колкото навътре. Всеки един твой риболов в който има и други участници в лицето на риболовци които ти не познаваш, но са ти пряка конкуренция те учи и усъвършенства. Няма значение дали са на плувка или на дъно. Ако те ловят а ти не значи има причина да е така и ти почваш да я търсиш. Почваш да копираш да експериментираш и там е цялата красота на риболова !!!
Каквото и да вземеш пак повтарям ще го продадеш. Фидер риболова и зависимостта от хероин взет венозно вървят ръка за ръка. Ставаш зависим от първият път, стига стоката да е качествена:)
Изображение
stich
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от stich »

Изображение
Изображение
Аватар
dunavski
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от dunavski »

stich написа:Изображение
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :smt005 :smt005 :smt005
70м си е напълно достижима дистанция на фидер. С дълъг хеви фидер + шок лидер + правилната хранилка + голяма макара с широка шпула и практика. По големите язовири на Ирландия, Шотландия, Германия, Холандия и др. фидер риболов на тази дистанция си е обичайно нещо. Ей го де е човека.
Изображение

И на 30м да ловиш пак трябва да правиш петно с кошницата ако искаш голямо хранително петно бързо решението е ракета. Аз се придържам към правилото по малко но често.
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на фидер”