Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Заключено
Аватар
geibriel
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....

Мнение от geibriel »

Колеги може ли да попитам как се стига до гьола на богоров тоя дето е до платения тъй като вчера не оспях да намеря пролука ремонтират или по скоро променят посоката на ботевградско та след ремонтирания участък се оказва че подминавам гьола ако някой е разгадал тая загадка да сподели :D
Не сме народ
Не сме народ, не сме народ, а мърша,
хора, дето нищо не щат да вършат.
Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!
"Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас.
Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
пак ще кажа и с това ще да свърша.
1875
Аватар
Redimido
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Redimido »

Трябва да слезеш от шосето почти веднага след мястото, дето лятото продават дини. Тогава караш покрай гьоловете по едни доста неприятни черни пътища и си там. А иначе може да стигнеш и до Богров. Влизаш в дясно в селото завърташ и тръгваш към платеното, само че го подминаваш и пак стигаш до свободните, само че в обратен ред.
Аватар
Redimido
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Redimido »

Нещо такова:

Изображение

Изображение
Pu6ap
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Pu6ap »

А има ли някой ходил скоро на платения на волуяк зад текезесето ,че мисля да ходя с още хора и да знам дали има смисъл да хвърлям 30-50за нищо
Аватар
empar
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от empar »

http://www.nariba.com/forum/viewtopic76714.html
МОЛЯ, обърнете внимание!!!
'начиии толко' много кълвеше....хвърляш-вадиш, хвърляш-вадиш и по едно време толко' се разкълва, че немаш време да хвърлиш.....САМО ВАДИШ!!!
lazo65
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от lazo65 »

В по- горните постове колега пита за водоеми около Брезник и околията. Вярно не са в Софийска област, но са много по-близо да кажем от Душанци, Жеков вир и други от този регион. Позволявам си да споделя за мой излет на 1 и 2 май на яз. Ярловци /кръстен е на едноименното село/-намира се след гр.Трън и отстои на 75 км от жк. Люлин. Държи шаран /дивак/, бял амур, толостолоп /има трофейни екземпляри/, костур, червеноперка при това истинска, а не бабушка, хубав уклей и малка популация от европейски сом.Резултата от 01.05 от14ч до 16ч на 02.05 една кофа от латекс /от най големите/ без малко - нямахме кантарче затова мерихме с кофа и после всичко в язовира.Двама човека на плувка -предимно каракуда-всякакъв калибър, уклей, червеноперка и костур. Направо рай за плувкаджиите. На дъно нямаше удар. Там е по-високо и е още студено. Регламента-5 лв. на пръчка за 24ч. Водата е много чиста, около язовира също. Водоема е заобиколен от поляни само от едната страна има горичка. Подходящ е за палатки, семейни излети, каравани ако щете и всичко това гарнирано с незабравими емоции. Имам и заснети клипчета с телефона, но не зная как да ги кача.
В неделя бях на Чепинци. Имаше рибари въпреки празника. Резултат-десетина 10см костурчета и още толкова много по- малки и две дребни бабушки за цял ден, уклей играе но не пипа.Така беше по целия гьол. Преди петнадесетина дни даваше хубав уклей и беше пълен с хайвер. Може би сега го хвърля и затова не пипа. :drinkers:
lusienn
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от lusienn »

Е как е по Ярловци,ама миналата година,тая не съм ходил.ПейзажаИзображение Тука на билото,е сръбската границаИзображение Ако ти писне от Българите,срещу лична карта си у сръбско-на 10 км е,от язовира с.Стрезимировци.От там да Власинското езеро са 35 км,през високопланински път.Там на Ярловци,каракудата трябва да се взима,щото е много и не расте голяма.Аз с детето винаги пренасям,у наше селоИзображение Върви ми на 11 каракуди у кофето,щото се носят на ръка около 1 км до селския гьолИзображение Преди колеги,пускаха шаран и пъстърва,ама се навъртеха едни стари Видри и ги изядоха.Та да се занимават овчарите,пренасям,пък каквото стане.
:D Мир любов и щастие за всички

Риболовци.
glmv
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от glmv »

Колеги днес на Панчарево нивото постоянно се менеше и риболов кой знае какъв нямаше. Бях застанал на устието, колегите около мен също не пожънаха кой знае какъв резултат. Късния следобед се преместих на гьола до платеното, там удариха няколко каракуди, шаранчета от така дискутираните не съм улавял, а и не видях някой да вади. А относно дали е разрешен риболова там, ИАРА не прави проблеми, а и не е логично защото този гьол е свързан с езерото... Призовавам всички колеги, които ловят риба през размножителния период на разрешените обекти да я пускат обратно, защото е пълна с хайвер и да има и по насетне какво да хванем. Съмнявам се някой от нас да се прехранва с червеноперка или каракуда. Приятно изненадан съм, че от няколко излета на Панчарево се закача и по някое малко линче. Това е от мен, надявам се да съм помогнал с информация.

-----------------------------------------------------------------------------------------------
Искам да помоля за актуална информация за платените водоеми на Казичене и Враждебна 777. До колкото знам много колеги ходят там и не е проблем актуалната информация. Интересува ме дали излиза средна и едра каракуда и по някое шаранче на мач, като дистанцията няма да е огромна предполагам около 25 метра от брега. На каква захранка залагате за там и на каква стръв. Ще съм благодарен ако някой може да ме насочи за места, които са по - подходящи за този вид риболов.
Ако някой колега се сити за друг подобен язовир в близост до София и има информация и тя ще ми е от полза. Идеята на планувания от мен излет е да направя някакъв риболов на не типично платения язовир с размер 30х30 м., на който са пуснати не малко количество риба, гъмжи от деца, викове писъци и т.н. Благодаря на всеки, който е сподели някаква актуална информация за тях, ако иска може и на ЛС, за да не се тълкува като някаква реклама. Благодаря!
Аватар
кирил великий
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от кирил великий »

Искам да помоля за актуална информация за платените водоеми на Казичене и Враждебна 777. ... Интересува ме дали излиза средна и едра каракуда и по някое шаранче на мач, като дистанцията няма да е огромна предполагам около 25 метра от брега. На каква захранка залагате за там и на каква стръв.
Тази година в средата на април чакахме пред портите на 777 Враждебна да благоволят да отворят l 6.30. От май месец работят денонощно, МАЙ. Та: пъстървички с размер длан и половина циркулиха покрай брега. Ловеше ги един пич със зелена паста на кръгла тапичка и плуваща по повърхността стръв. Другите нямаха удар на пъстърви. На мач този ден нямаше сми... та в девет часа колата и на Герман. След което разбира се щерката яде шаран без дъх на тиня.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
Redimido
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Redimido »

glmv написа:Колеги днес на Панчарево нивото постоянно се менеше и риболов кой знае какъв нямаше. Бях застанал на устието, колегите около мен също не пожънаха кой знае какъв резултат. Късния следобед се преместих на гьола до платеното, там удариха няколко каракуди, шаранчета от така дискутираните не съм улавял, а и не видях някой да вади. А относно дали е разрешен риболова там, ИАРА не прави проблеми, а и не е логично защото този гьол е свързан с езерото... Призовавам всички колеги, които ловят риба през размножителния период на разрешените обекти да я пускат обратно, защото е пълна с хайвер и да има и по насетне какво да хванем. Съмнявам се някой от нас да се прехранва с червеноперка или каракуда. Приятно изненадан съм, че от няколко излета на Панчарево се закача и по някое малко линче. Това е от мен, надявам се да съм помогнал с информация.
Как е ситуацията там? Брега кален ли е? Как са условията за риболов, дълбочина и прочие? Къде е удобно за платформа, можеш ли да ме упътиш малко? Че утре съм там...
Аватар
MiTaKa™
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от MiTaKa™ »

lazo65 написа:В по- горните постове колега пита за водоеми около Брезник и околията. Вярно не са в Софийска област, но са много по-близо да кажем от Душанци, Жеков вир и други от този регион. Позволявам си да споделя за мой излет на 1 и 2 май на яз. Ярловци /кръстен е на едноименното село/-намира се след гр.Трън и отстои на 75 км от жк. Люлин. Държи шаран /дивак/, бял амур, толостолоп /има трофейни екземпляри/, костур, червеноперка при това истинска, а не бабушка, хубав уклей и малка популация от европейски сом.Резултата от 01.05 от14ч до 16ч на 02.05 една кофа от латекс /от най големите/ без малко - нямахме кантарче затова мерихме с кофа и после всичко в язовира.Двама човека на плувка -предимно каракуда-всякакъв калибър, уклей, червеноперка и костур. Направо рай за плувкаджиите. На дъно нямаше удар. Там е по-високо и е още студено. Регламента-5 лв. на пръчка за 24ч. Водата е много чиста, около язовира също. Водоема е заобиколен от поляни само от едната страна има горичка. Подходящ е за палатки, семейни излети, каравани ако щете и всичко това гарнирано с незабравими емоции. Имам и заснети клипчета с телефона, но не зная как да ги кача.
В неделя бях на Чепинци. Имаше рибари въпреки празника. Резултат-десетина 10см костурчета и още толкова много по- малки и две дребни бабушки за цял ден, уклей играе но не пипа.Така беше по целия гьол. Преди петнадесетина дни даваше хубав уклей и беше пълен с хайвер. Може би сега го хвърля и затова не пипа. :drinkers:

А амур някой хващал ли е последната година
Изображение
ogi_peugeot
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ogi_peugeot »

На 777 вчера бяхме с брата на жена ми на нощен риболов.Хванахме 2 шарана и 2 толстолоба.Всичко на тежко-пружина с куки.Захранка на пружините шаранска-без значение а на куките царевица с бял.На торен също удари един дивак около 2.5 кг.Хванаха се и няколко европейски сома като единия беше над 6 кг доста вшечатляващо за там.Общо взето шарана е тръгнал но всички ловяха на тежко.На плувките нямаше успехи
Аватар
atanasko
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от atanasko »

ogi_peugeot написа:На 777 вчера бяхме с брата на жена ми на нощен риболов.Хванахме 2 шарана и 2 толстолоба.Всичко на тежко-пружина с куки.Захранка на пружините шаранска-без значение а на куките царевица с бял.На торен също удари един дивак около 2.5 кг.Хванаха се и няколко европейски сома като единия беше над 6 кг доста вшечатляващо за там.Общо взето шарана е тръгнал но всички ловяха на тежко.На плувките нямаше успехи
Колега , каква е тарифата за нощен риболов?
Опазвайте Рибата , за да има какво да се лови !!!
ogi_peugeot
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ogi_peugeot »

Тарифата е 10 лв на пръчка за 12 часа...без значение дали е дневен или нощен.За 24 часа е 15 лв на пръчка.Не ми е от любимите водоеми но е съвсем близо и на ти етап става.Падне ли забраната няма да стъпя там то е ясно.
glmv
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от glmv »

Redimido написа:
glmv написа:Колеги днес на Панчарево нивото постоянно се менеше и риболов кой знае какъв нямаше. Бях застанал на устието, колегите около мен също не пожънаха кой знае какъв резултат. Късния следобед се преместих на гьола до платеното, там удариха няколко каракуди, шаранчета от така дискутираните не съм улавял, а и не видях някой да вади. А относно дали е разрешен риболова там, ИАРА не прави проблеми, а и не е логично защото този гьол е свързан с езерото... Призовавам всички колеги, които ловят риба през размножителния период на разрешените обекти да я пускат обратно, защото е пълна с хайвер и да има и по насетне какво да хванем. Съмнявам се някой от нас да се прехранва с червеноперка или каракуда. Приятно изненадан съм, че от няколко излета на Панчарево се закача и по някое малко линче. Това е от мен, надявам се да съм помогнал с информация.
Как е ситуацията там? Брега кален ли е? Как са условията за риболов, дълбочина и прочие? Къде е удобно за платформа, можеш ли да ме упътиш малко? Че утре съм там...
Вчера беше залято доста, на гумаджииницата колеги казаха че няма никакви удобни места. Аз лично до там не ходих. Бях на устието там положението е следното - в началото на самото езеро папурите са изцяло залети, дълбочината на около 15-тина метра е не повече от 0,6-1 м., там упорствах малко за каракуда, но резултат нямаше, излязоха две маломерни червеноперки, след това се преместих към втичалото на реката (не на самата река, а в близост до папурите). Там излязоха няколко дребни бабушки, около мен също не се ловеше кой знае какво - няколко костурчета и по някоя заблудена бабушка. Дистанцията отново на 15-тина метра, а дълбочината около 1,5-2м. Там местата са удобни за щека и ако си по - рано там може да се намери някое по подходящо за целта. След това се преместих до платеното. Там излязоха няколко каракуди като ги лових близо до шавара (намерих "дупка"). Дълбочината пак е около 1,5м. там където бях аз. Точно преди входа за платения смятам че мястото е удачно за щека, има стабилен шавар, което от своя страна предполага наличие на каракуда. Брегът е полегат. Много е вероятно това място да е заето от сутринта рано. Ако решиш да ловиш там имай предвид, че има много водорасли и не е много подходящо прекалено фин такъм. Аз лично започнах с основно 0,14 и повод 0,10, но след връзване на две куки през непродължителен период от време го смених с 0,18 и повод 0,16. За там има не лоша каракуда и може и малко по голяма кука аз бях с 12 и 14 и кой знае каква разлика в кълването нямаше стига да е добре скрита в стръвта.
Друго място, което колегите похвалиха, е едно островче, сред папурите. За да се стигне до него трябва да се прегази малко вода с дълбочина не повече от 30-50 см. Това място от страни изглеждаше удобно и за щека, но не знам дълбочина и т.н Това е което мога да дам като информация ако има нещо допълнително пиши на ЛС.
Заключено

Обратно към “Водоеми и реки”